Parhaat primerit

Tarkimmat lukijani tietävät, etten ole kovinkaan suuri primereiden eli meikinpohjustusvoiteiden kannattaja, mutta testauksieni perusteella mielipiteeni on hieman muuttunut. Olen nimittäin viimeviikkojen aikana kokeillut eri meikkivoiteta erilaisten primereiden kanssa ja ilman. Olen huomannut, että useat meikkivoiteet häipyvät päivän aika taivaan tuuliin ilman meikinpohjustusvoidetta. Ero on myös siinä, että oikeaa primeria käytettäessä meikki pysyy kuulampana ja iho kosteutetumman näköisenä. Kun väärä primer on käytössä, iho tuntuu kuivalta ja meikkivoide repeilee rumasti.

Kuivattava primer

Jos ihosi on normaali, ei rasvoitu saati kuivu, niin rehellisyyden nimissä voit lätkiä siihen melkein mitä vaan. Tosin pidemmällä ajanjaksolla ”ihan mikä vaan” tulee varmasti huonontamaan ihoasi. Näin voit siis käyttää silikonipohjaisia primereita, joita en itseasiassa käytä kenellekään. Kaikista silikonisimmat primerit ovat kirkkaita ja ne tuntuvat iholla silkkimäiseltä. Myös meikkivoide levittyy sen päälle kauniisti ja nenän pieletkään eivät rasvoitu niin paljon. Tämä on usein ensivaikutelma, mutta katsoppas ihoasi kahdeksan tunnin jälkeen. Oman kokemuksen perusteella iho tuntuu todella kireältä ja meikistä on tullut laikukas.

Tiedän, että jotkut rakastavat silikonipohjaisia primereita, mutta on ainakin yksi ihotyyppi, joiden kuuluisi pysyä tästä kaukana. Se on kuivaihoiset. Miten sitten huomaat onko primerissa silikonia? Se esiintyy incilistalla nimellä cyclohexasiloxane tai cyclopentasiloxane, eli nimessä on jollain tapaa siloxane. Se esiintyy usein inci-listan alussa. Kuivattavia ainesosia saattaa olla muitakin, mutta tämä on niistä tärkein.

Rasvoittuva iho

Jos ihosi rasvoittuu päivän aikana todella voimakkaasti, niin suosittelen suihkauttamaan rasvoittuville alueille meikinkiinnityssuihketta ennen kuin lisäät mitään meikkiä. Kuulit siis oikein – meikin alle. Painele se vielä sormin ja lisää päälle primer. Käytän kosteuttavaa primeria myös rasvaiselle iholle, koska myös rasvainen iho tarvitsee kosteutusta. Loistava meikinkiinnityssuihke tähän tarkoitukseen on Urban Decayn All Nighter Setting Spray*. Se sisältää paljon PVP:tä, jota on myös hiuslakoissa. Eli se muodostaa kalvon ihon ja meikkivoiteen välille ja kiinnittää meikkivoiteen. Myös hiuslakoissa sen funktio on kiinnittäminen. Primer on tähän väliin tosin laitettava, koska meikkivoide ei kiinnity suihkeen päälle.

Väriä korjaavat primerit

Nyt haluan ehdottomasti kuulla, jos joku on saanut apua primerista esimerkiksi punoittavaan ihoon. Primerin päälle nimittäin laitetaan meikkivoide, joten miten ihmeessä jokin maailman haalein vihrein taittaisi punaisuutta pois siellä meikkivoiteen alla? Olen kyllä aika suora ja sanon, että ei kannata ostaa näitä ainakaan siinä toivossa, että primerin avulla saisit punaisuuden iholta pois. Näitä on ainakin Maybellinellä ja Make Up For Everillä. Jos laadukas meikkivoide ei peitä ihon punaisuutta, niin silloin siihen kannattaa laittaa väriä korjaava tuote.

Omat suosikit

Meikki näyttää aina kauniimmalta, kun oma iho on kunnossa. Mitään oikotietä onneen ei siis ikävä kyllä ole. Suosittelenkin satsaamaan hyvään ihonhoitoon. Ihonhoitosuosikkejani löydät TÄSTÄ ja tulen kirjoittamaan niistä jatkossa myös lisää. En aikaisemmin ole tajunnut kuinka tärkeä osa ihonhoito on meikkauksessa.

Erilaiset kosteuttavat primerit ovat mielestäni loistavia. Smashboxilta on tullut uusi primer, joka sisältää niin primerin kuin kosteusvoiteenkin (saa Kickseistä), mutta käytän silti erikseen kosteusvoidetta. Bobbi Brownilta sain testerin shoppaillessani heillä ja tykästyin todella tähän heidän Vitamin Enriched Face Base -kasvovoiteeseen*, joka tekee ihosta kosteutetumman ja tasaisemman meikkiä varten. Tämä sopii todella kuivalle iholle ja aivan loistava aikuisille naisille.

Luonnonkosmetiikkafaneille Zuiin Flora Foundation primer* on loistava, vaikka pakko sanoa, ettei se toimi niin hyvin omien synteettisten meikkivoiteiden kanssa. Markettipuolelta pitkäaikainen suosikki on Isadoran suojakertoimellinen kosteuttava primer*.

Minkälaisia primer-kokemuksia teillä on? Löytyykö teiltä jokin oma suosikkiprimer?

*Sisältää mainoslinkin. 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *