Ihan kuin tuntisit minut

Yli kolme vuotta sitten elämääni asteli televisio-ohjelma nimeltään Ensitreffit Alttarilla. Kaikista 12:sta parista olin yksi ensimmäisistä morsiamista, joka marssi tuntemattoman kanssa naimisiin. Siitä alkoi elämäni myllerrys niin julkisuudessa kuin henkilökohtaisessa elämässä. Olin niin sanotusti vapaata riistaa haukuttavaksi ja arvosteltavaksi, koska olinhan laittanut itseni likoon. Tämä aivan tavallinen tyttö itki lohduttomasti, kun en ymmärtänyt ihmisten julmuutta ja median tapaa pyöritellä asioitani. Tänään klo 21 voitte taas nähdä kasvoni televisiossa, mutta tällä kertaa täällä istuu lujempi ja vahvempi nainen kuin koskaan.

Kun lähdin mukaan ohjelmaan, olin lentoemäntä, jolla oli pieni matkablogi. Nyt olen yrittäjä, menestynyt kauneusbloggaaja, kauneustoimittaja, meikkaaja-maskeeraaja ja ennenkaikkea rakastunut.

Joulukuussa 2014 julkaistiin ohjelma, jossa tuntemattomat menevät toistensa kanssa naimisiin. Luin Facebook-kavereideni kommentteja asiasta ja ilman yhden yhtä jaksoa minut oltiin tuomittu hulluksi, vaikka eihän heillä ollut tietoakaan, että yksi osallistujista oli joku tuttu. Kieltämättä oma reaktioni olisi ollut täysin samanlainen.

Pyörremyrsky alkoi, kun ensimmäinen jakso tuli ulos ja koko Suomi näki keitä nämä hullut olivatkaan. Se oli kiehtovaa, mutta rankkaa aikaa. Olin mukana jossain, jota ei ole koskaan Suomen televisiossa nähty. Minua pysäyteltiin kaupungilla sekä ostoskeskuksissa – onneksi palaute kasvotusten oli vain positiivista. Netissä sainkin sitten kokea ihmisten julmuuden. Se ulottui myös tänne blogiin.

Kun avioero tuli eteen, huomasin keskusteluista, että ihmisten mielestä se oli ollut täysin oma vikani. Tottakai naisessa on aina vika. Heidän mielestään olin tyrkky, jolle ei kelvannut kuin rikas mies. Tietenkin hyvin oletettavaa, että mitään muita syitä ei voi olla. On se jännää kuinka muut tietävät kaiken elämästäni, vaikka eivät ole koskaan minua edes tavanneet. Noh, en jaksa nykyään enää korvaani lotkauttaa tällaisille kommenteille. Samaan hengenvetoon myönnettäköön, että joskus kommentointi menee ihon alle – edelleen. Olen kuitenkin täysin tavallinen tallaaja, jolla on tunteet tallella.

Olen saanut paljon kysymyksiä myös uusien kausien osallistujista. Mitä pidät heistä? Eikö ole jotenkin outo se nainen/mies? Vastaukseni on: ”Minä en tunne heitä.” Jos yksi jakso kestää noin 45 minuuttia plus mainokset, niin yhtä paria on kuvattu siihen 15 minuuttia. Noin pieneen aikaan on tiivistetty pariskunnan viikko. Miten siitä voi millään tavoin tietää minkälainen ihminen on kyseessä. Sitäpaitsi ainakin itselläni pääsee suusta niin ärräpäitä kuin sammakoitakin tuon 15 minuutin edestä, ja vain yhdessä viikossa. Jos ne leikattaisiin ohjelmaan, niin olisin täysin keskenkasvanut, huonokäytöksinen outo nainen. Vain oikeassa elämässä voi ihmisen tuntea. Tosi-tv on pieni otanta ja yksi näkemys tapahtumista ja niiden sisällä olevista ihmisistä.

Mitäpä jos juuri toisensa alttarilla tavanneet eivät tule juttuun sitten ollenkaan? Verratkaa sitä johonkin omaan todella onnettomaan parisuhteeseen. Ei silloin hymyilyttänyt 24/7 vaan päinvastoin. Eli varsinkin epäonnistuneissa Ensitreffit Alttarilla -liitoissa parit tuovat toisissaan esiin niitä huonoja piirteitä ja ne myös näkyvät koko kansalle. Onko muilla siis varaa arvostella toisen käyttäytymistä tukalassa tilanteessa? Sitten ovat taas ne ihanat pariskunnat, jotka pysyvät yhdessä. ”Joo, ne on mun lemppari pariskunta.” Well, no shit!

Mitä kumppanin löytymiseen ohjelman kautta tulee – sanon, että parisuhteet ovat hyvin pitkälle kiinni kemiasta. Natsaa tai ei natsaa ja sitä on mahdoton ennustaa tai arvioida. Kyllä sen aika nopeasti tietää, kun oikea tyyppi osuu kohdalle. Ikävä kyllä oikeassa elämässä sitä saattaa useinkin käydä niin, että ihastuu ihmiseen, joka on täysin erilainen kuin itse. Syntyy vain mielipahaa ja käden vääntöä. Onneksi hyvällä taustatutkimuksella on Ensitreffit Alttarilla -sarjassa tämä ikävä puoli poistettu melko hyvin ammattilaisten toimesta. Kaikki muu jääkin sitten parin välille. Syttyykö romanttisia tunteita vai onko ne olosuhteiden pakosta luotuja väkinäisiä tuntemuksia. Ihminen on kompleksi otus, johon ympäristö vaikuttaa – varsinkin, jos se tulee kaiken kansan nähtäville. ”Meidän on pussattava ja onnistuttava, koska kaikki katsoo ja olemmehan sentään naimisissa. Emme halua näyttää epäonnistuneilta. Lisäksi taustatutkimuksen perusteella olemme täydellinen pari. Meidän on pakko yrittää”, saattaa jokin osallistuja miettiä. Tätä ei ehkä katsojan tule ajateltua.

Kaikesta huolimatta formaatti on loistava, vaikka mielestäni kausia on jo enemmän kuin tarpeeksi tähän pieneen Suomen maahan. Taustalla seisoo ammattitaitoinen ja sydämellinen tuotantotiimi, joka elää ja hengittää uusien pariskuntien elämää. Tukea on aina tarjolla ja mitään tai ketään ei jätetä huomiotta. Prosentuaalisesti aika uskomaton määrä pariskuntia on pysynyt yhdessä ottaen huomioon sen, että kyseessä on moderni ja vapaaehtoinen järjestetty liitto.

Kadunko mukaan lähtemistä? En ikinä. Ilman ohjelmaa en varmasti olisi tässä pisteessä. Veikkaan etten olisi tavannut edes nykyistä miestäni. Opin itsestäni niin paljon, rauhoituin ”sen oikean etsimisessä” ja aloin tekemään kaikkea muutakin kuin roikkua treffipalstoilla. Hyväksyin sen, etten ehkä löydä sitä oikeaa kuin vasta vanhemmalla iällä. Muutin elämäni, hankin uuden ammatin ja mikään ei ole koskaan ollut näin hyvin. Mieskin sieltä tuli ihan itsestään. Niin ärsyttävältä kuin se kuulostaakin niin sieltä se vaan tulee, kun vähiten odottaa. On ne ensitreffit sitten alttarilla tai jätskikiskalla.

 • Diana

  Ilkeitä kommentoivat ihmiset ovat yleensä niitä, joilla menee itsellä kaikkein huonoiten. Jos ihmisellä menee hyvin, ei hän jaksa käyttää aikaa siihen, että yrittää pahoittaa oman mielensä lisäksi toisenkin mielen. Netissä on helppo kirjoitella anonymiteetin takaa ja suoltaa solvauksia ihmisistä joista ei lopulta tiedä juurikaan mitään. Sillä tavoin halutaan nostaa itsensä toisen yläpuolelle ja kuvitella, että omat valinnat ovat aina parempia, vaikka viimeisin huono valinta on käyttää energiaa toisen alentamiseen ja itsensä ylentämiseen.

  Onnea tälle päivälle ja jokaiselle tulevalle päivällesi. Olet onnesi ansainnut. :)

  • Miia Ezen

   Kiitos Diana! <3 Oot kyllä oikeessa. :)

 • Anni

  Tosi kiva kirjoitus!

 • Petra H

  Oli ihanaa tavata oikeassa elämässä ja ihan sama iloinen, huumorintajuinen ja ystävällinen Miia tuli vastaan kuin oli silloin teevee-alttareissakin :)
  Työporukalta terkkuja ja tänään sitten katsomme kaikki tätä jaksoa! :) Keep on going lujaa! ;)

  • Miia Ezen

   Heippa taas Petra! <3 Te ootte ihan huippujengi! Terkkuja tytöille. :)

 • Jonna

  Saman olen oppinut, että ne joilla elämässä menee huonosti tai on jotenkin muuten paha olla niin yleensä nämä kommentoijat ovat niitä jotka arvostelevat toisia eniten. Silloin, kun ihmisen on hyvä olla, ei hän jaksa negatiivisiin ajatuksiin keskittyä, ei ole tarvetta sille. Erittäin hyvä ohjelma kaikinpuolin minusta ja joka kauden olen seurannut ja jokaisen jakson.😍😊👌

 • Eeva

  Moi!
  Oot tosi ihana ja rehellinen ihminen vaikka tunnen sinut vain blogisi kautta.Olet rohkea nainen ja teet omat valintasi miten edetä elämässä.Sä oot sun elämäsi kuningatar.
  Näin vanhempana monien kompastelujen jälkeen olen onnellinen et olen uskaltanut elää vaikka välillä kaikki on mennyt päin männikköö.

 • Noora

  Musta ainakin tuli sun ”fani” ensitreffi alttarilla ohjelman aikana – ja jälkeen. 🙌

 • Aino

  Moikka Miia!
  Mie oon seurannu siun blogia jo pari vuotta ja seurasin myös ensimmäistä EA-kautta alusta asti sekä kaikkia myöhempiä kausia. Oot yksi ehdoton suosikkini sarjan varrelta! Blogisi myös kolahtaa omaan ajatusmaailmaani. Rohkea vetosi vaihtaa ammattia ja alkaa päättäväisesti tehdä töitä oman elämän eteen on miusta todella arvostettavaa! Varmasti ilkeät ja ikävät kommentit satuttavat ja siksi halusin jättää siulle positiivisen kommentin, kun aina ajattelen siusta positiivisesti! :)

 • tarja

  Olet ihana,kaikkea ihanaa elämää sinulle

 • Jessica

  Tarvii kyllä sanoa, että olet paljon itsevarmempi nykyään. Oikeesti sen eron huomas susta tosi hyvin. :) Ja sä siis olet muutenki ihan huikea tyyppi! Ja toivon ihan mielettömän paljon, että pääsisin joskus ihan henk.koht. tapaaman sut. :)<3

  Olen ihan samaamieltä tosta, että kukaan ei voi sanoa tyyliin yhden jakson perusteella juurikaan mitään siitä ihmisestä. Musta se on jopa törkeetä ruveta kritisoimaan toista sen perusteella mitä telkkarista näkee. Ensinnäki se tilanne on ihan uus sille ihmiselle itselleenki, eikä siinä pysty välttämättä heti olemaan omaitsensä. Samoin parisuhteessa. Ilman telkkariakin kaikki aluksi näyttää sen hyvän puolen itsestään. Ja se, että kaikki te EA parit ootte näyttäny omat hyvät ja huonot puolet rohkeesti Suomen kansan edessä on ihan mielettömän rohkeeta. En tiedä minkä takia sitä kritisoidaan, että on omaitsensä, kun taas jos ei olis ni siitäkin kritisoitaisiin. Eli teki niin tai näin niin aina joku valittaa ja kritisoi.

  Itse en niin kauheesti puhu tai puutu parisuhdeasioihin kun itsellä ei omaa kokemusta ole. Mutta kuulin kommentteja mm. siitä kuinka 4. kauden Aliisa teki ihan kauhean päätöksen kun ei jatkanut Esan kanssa. Itse menin vähän puolustus kannalle Aliisan puolesta. Toki Esa vaikuttaa varmasti monen unelmamieheltä, mutta jos Aliisa ei tunne kemiaa tai koe sitä oikeaksi niin kuka sitä hänen päätöstään voi tulla kritisoimaan. Hän varmasti ite tietää parhaiten mikä on oikein iteään ja sitä toista kohtaa. Sama koskee ihan kaikkia pareja ja kaikkia ihmisiä.

  Mulla taas lähtee ihan lapasesta. Tää aihe saa vaan mut jotenki….en nyt sanoisi vihaiseksi, mut jotenki tuntemaan jotain ja sit vaan tulee sitä juttua. Sama jos ihmiset puhuu julkkisten yksityiselämästä, jonka he haluisivat pitää yksityisenä niin mä yleensä sanon, että voitteko antaa olla. Hekin on ihmisiä ja heillä on myös oikeus yksityisyyteen. Aina tästä mun kommentista ei pidetä, mutta tän asian kanssa pysyn toukkana, enkä välitä jos joku vetää siitä herneen nenään.

  Saakohan tästä mun tekstistä mitään tolkkua :D

 • Nimetön

  Rehellinen ja aito kirjoitus. Ihana, kun luot aina uskoa rakkauden löytymiseen!💕En tiedä miltä tuntui katsoa viimeistä jaksoa. Suurin osa ohjelmaan osallistuneista katsoi sitä kuitenkin yhdessä. Viime aikoina ollut oikeastaan pelkkiä meikkipostauksia, ja mielenkiinto blogiin on meinannut loppua. Jospa jatkossa olisi useammin muitakin postauksia. Tsemppiä töihin ja mukavaa loppuviikkoa!

 • Nimetön

  Rehellinen ja aito kirjoitus. Oikea elämä ja arki on blogipostauksissa parasta. Ihana, kun luot aina uskoa rakkauden löytymiseen!💕En tiedä miltä tuntui katsoa viimeistä jaksoa. Suurin osa ohjelmaan osallistuneista katsoi sitä kuitenkin yhdessä. Tsemppiä töihin ja mukavaa loppuviikkoa

 • Emmi

  Mäkin seurasin ”sun” Ensitreffit alttarilla -kautta ja vasta paaaljon sen jälkeen eksyin katsomaan sun videoita ja nyt ootkin yks mun lemppareista. Oot ihanan aito ja symppis tyyppi, toivon sulle vilpittömästi kaikkea hyvää elämässä :-)

 • tonttu

  Hei!

  Blogiasi, on hieno seurata, ja ottaa itselle vinkkejä :)
  Miksi, et ollut Ensitreffien kokontumisessa?

  • Miia Ezen

   Heippa! Onpa kiva kuulla, että tykkäät seurailla mun blogia. :) Mulla on tällä hetkellä aika kiire töiden kanssa, koska loma on edessä ja en halua silloin tehdä töitä. Eli työn merkeissä meni ilta ja siksi en ollut paikalla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Toimitus suosittelee