Kuinka tehdä missimeikki?

Sain idean tähän tutoriaaliin yhdeltä teistä. Suurkiitokset! Jokainen meikkitaiteilija tekee meikin omalla tyylillään ja siksi missimeikki ei ole mikään tietty. Kyseessä on kuitenkin aina juhlameikki, johon on yhdistetty kantajalleen sopiva raikas huulipuna. Tähän meikkiin hain inspiraatiota enemmänkin kansainvälisistä missikisoista. Siellä käytetään hieman vahvempaa meikkiä ja silmät rajataan kunnolla myös alaluomella. Kuvassa sekä vahvoissa lavavaloissa tämä näyttää hyvältä, mutta kasvotusten meikki on todella vahva.

1. Mihin pyritään?

Halusin laittaa heti alkuun ennen ja jälkeen kuvat silmämeikistä, jotta huomaatte kuinka suuri ero on kyseessä – näin vaalealle varsinkin. Meikkipohja on kauniin tasainen varjostuksineen ja poskipunineen. Kulmakarvat kehystävät kauniisti kasvoja. Siinä on lähtötilanne. Pyrkimyksenä on mikään muukaan kuin olla se kaikkein kaunein. ;)

2. Mikä luomiväri?

Aloitan suoraan tummimmalla luomivärillä. Skippaan kuitenkin mustan ja harmaan, koska haluan meikin olevan raikas. Käytän lämminsävyistä ruskeaa. Aloitan ulkonurkasta Sigman E55 siveltimellä* ja varjostan sillä myös luomivakoa melkein silmän sisänurkkaan asti. Ulkonurkat häivytän puhtaalla häivytyssiveltimellä MAC 217*. Luomivärinä käytin ulkomailta ostettua Make Up Geekin luomiväriä, mutta loistava ja edullinen paletti tähän tarkoitukseen on NYXin lid lingerie -paletti*.

3. Hohdetta luomelle

Lisää sormin helmiäistä luomiväriä vain liikkuvalle luomelle ja häivytä raja luomivaosta häivytyssiveltimellä. Käytin tähän NYXin Cosmic Metals -palettia*, jossa on muuten ihanat kuusi helmiäistä sävyä.

4. Rajaus alaluomelle

Rajasin ensin ala- ja ylälluomen vesirajat ruskealla Make Up For Everin kajaalilla. Sen jälkeen rajasin vielä alaluomen ripsirajan.

5. Rajauksen pehmennys

Omaan tyyliini kuuluu utuisuus ja hyvät häivytykset. Lähestulkoon aina häivytän myös rajaukset. Alaluomella rajauksen häivytys on melkein ehdoton juttu, että meikki näyttää viimeistellymmältä. Teen sen pienellä meikkiguru Riitta Vaaran RV06 -siveltimellä, josta on muodostunut yksi lemppareistani alaluomen siveltimeksi.

Lisäksi rajaan yläluomen mustalla Maybellinen geelirajauksella* käyttäen Sigman E68* hieman suurempaa viistosivellintä ja teen tästäkin rajauksesta hieman pehmeämmän lisäämällä päälle mustaa luomiväriä. Tällä keinolla peittää muuten myös rajauksen kanssa mahdollisesti tehdyt mokat.

Lopuksi lisään vielä ripsarin ja lemppari Battington Harlow -silkkiripset* sekä Maybellinen pinkkiä Color Sensational -rajauskynää sävyssä Palest Pink ja Lumenen Rasberry Miracle Shine huulipunaa sävyssä 108.

Mielestäni kaltaisilleni taviksille tällainen missimeikki voisi sopia mihin tahansa iltajuhliin. Häihin tämä olisi ehkä liian vahva. Vaikka lopulta meikin vahvuus riippuu ihan kantajastaan ja omasta mieltymyksestä. Laittaisitteko te näin vahvaa meikkiä juhliin?

*Sisältää mainoslinkin. 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *