Smokey eye parissa minuutissa

Tämä bloggaaja on erikoistunut näihin helppoihin tutoriaaleihin ja vinkkeihin. Tällä kertaa vuorossa on helppo smokey eye parissa minuutissa. Aivan lähiaikoina on tulossa roppakaupalla lisää tutoriaaleja ja yksi niistä jopa minuutin mittaisen videon muodossa. Mutta nyt aloitetaan tällä – helppo, mutta näyttävä smokey eye.

1. Mitä tarvitset?

Hyvin yksinkertaista. Tarvitset vain yhden luomivärin ja yhden siveltimen. Voit valita oman suosikkisävysi, mutta muista, että luomivärin tulee olla matta. Itse olin tehnyt jo meikkipohjan valmiiksi, mutta varsinkin tummempien luomivärisävyjen kanssa silmämeikki kannattaa tehdä ensin.

Itselläni on tässä käytössä Sigman E25 häivytyssivellin* ja Isadoran luomiväri sävyssä 42 Espresso*. Isadora on muuten juuri lanseerannut nämä uudet yksittäiset luomivärit eli jippii – nyt ei tarvitse enää ostaa koko palettia. Ensi viikon keskiviikkona (25.10.) olenkin tekemässä pikameikkejä Helsingin keskustan Sokoksella Isadoran pisteellä klo 12-19, joten nyt on mainio hetki päästä meikattavakseni. 

2. Lisää luomiväri

Painele luomiväri siveltimellä koko liikkuvalle luomelle. Älä laita sitä kuitenkaan aivan sisänurkkiin. Lisää luomiväriä niin, että se nousee hieman luomivaon yli.

3. Katso suoraan peiliin

Varmista, että luomiväriä näkyy juuri ja juuri luomivaon yläpuolella, kun katsot suoraan peiliin.

4. Häivytä

Häivytä luomiväri samalla siveltimellä. Siveltimellä ei enää tulisi olla tuotetta vaan häivytät ainoastaan reunat iholla jo olevan luomivärin avulla.

5. Vinkki

Kun häivytät, nosta kulmakarvat mahdollisimman ylös. Näin saat siistimpää jälkeä ja pääset jokaisen luomipuomun pohjalle asti.

6. Alaluomi

Lisää luomiväriä myös alaluomelle. Joko vain ulkoreunoille tai melkein sisänurkkiin asti.

7. Hohdepuuteri

Hohdepuuteri tuo valoa ja hyvän vastakohdan tummalle luomivärille. Laita sitä kulmaluulle ja silmien sisänurkkiin sormin tai pienellä siveltimellä. Pidä mielessä, että smokey eye näyttää tässä kohtaa vielä melko kamalalta, kun seuraavaa vaihetta ei ole vielä tehty. Käytin tässä Milanin Strobelight hohdepuuteria sävyssä 01 Afterglow*.

8. Rajaus ja ripset

Tällaiseen lookkiin suosittelen vahvemmat ja paksummat rajaukset. Myös ripsaria saa laittaa kunnolla tai lisätä ripsitupsuja/ripsirivit. Itsehän aina heitän silmille irtoripset. Tässä on käytössä omat juhlalempparini Battingtonin Harlow-ripset*.

Huuliin lisäsin Isadoran uutta nestemäistä huulipunaa sävyssä loving red*, joka ei siis ole superpysyvä, mutta uudemman trendin mukainen eli hohtava. Tällä viikolla blogiini on tulossa juttua superkestävistä nestemäisistä huulipunista. Niistä on paljon kyselty.

*Sisältää mainoslinkin.

 • Hanna

  Kiitos superselkeistä ohjeista ja kuvista, nyt tämänkin tumpelon on pakko onnistua 😁 Huulipunavinkkejä odotellessa…

  • Miia Ezen

   Jee! Kiva kuulla! <3 Huulipunavinkit on tulilla tällä viikolla. :)

 • Markit

  Heippa; Olen samaa mieltä Hannan kanssa, jos ei nyt onnistu niin luovutan. Pensselit ja värit on, mutta ei ole näkynyt kuin sottasilmää!
  Ja huulipunavinkit kelpaa enemmän kuin hyvin! Vaan onko muuta kuin nettikauppojen… Ei muuta kuin odotellaan.😃
  Kuva nro 1 on utuinen, nuori niin viattoman söötti. Tarkennettu puteliin ymmärrän.

  • Miia Ezen

   Heippa Markit! 😊 Tää meikki voi näyttää aluksi suttuiselta, mutta harjoitus tekee mestarin. Ja muista tän kaverina hyvä meikkipohja. 😊

 • Mia

  Kiitos Miia, tää tuli tarpeeseen pikkujouluja ajatellen ;)
  Ja kestävä, kosteuttava, räväkkä puna onkin ollu pidempään mielessä. Jään odottamaan! :)

  • Miia Ezen

   Jee hyvä! 😍 Kosteuttavasta mä en kyllä niinkään noiden todella pysyvien kohdalla osaa sanoa. 😔

 • Mari

  Ihanan helppo meikki. Kiitos 😁
  Saako tuossa käyttää turkoosia silmämeikki väriä? Olen ihan hulluna kaikkeen turkoosin!! 😁Entäs jos ei käytä tuota hohdepuuterii, niin jääkö meikki keskeneräiseksi sinun mielestä? Kiitos tästä blogista 😚 oot ihqu!

  • Miia Ezen

   Hih kiitos Mari! ❤ Saa toki käyttää turkoosia. Nudehuulet vaikka sen pariksi. 😊 Ei varmasti jää keskeneräiseksi ilman hohdepuuteria. Laitan vaikka hohdepuuterin sijasta niihin paikkohin hieman omaa ihoa vaaleampaa beigeä luomiväriä.

   • Mari

    Kiva. Eli teenkö kaikki samalla tavalla kuin sinä tuossa kuva sarjassa, mutta silmävärinä on turkoosi. 😁

    • Miia Ezen

     Jes! Kyllä. 😊 Ota sitten huomioon, että turkoosilla tulee helposti sellainen kasari look. 😉

     • Markit

      Enttäs sinisellä? Voiko kuuskymppinen olla kasari? Vai onko parempi noilla ruskeavoittoitilla huiskia väriä?

     • Miia Ezen

      Kaikki värit kyllä käy, mutta kasarikin on ihan jees. ;) Kyllä mä lähtisin ruskean eri sävyillä ensin liikenteeseen. Jos lehtien kuvia kattelee, niin aika luonnollista menohan se on. :D

 • Mehis

  Pakko päästä pian kokeilee 👌🏻👏👏👏👏👌🏻

 • Lotta

  Tämä on ihan paras tutoriaali! Muutaman kerran oon smokey eyeta koittanu, mutta tulos on ollu suoraan sanottuna kamala. Nyt sormet syyhyää päästä tätä kokeilemaan! :)

  • Miia Ezen

   Jes! Ihana kuulla! Varaudu, että tämäkin saattaa aluksi olla kamala. Muista vaan tarpeeksi paksut rajaukset ja paljon ripsaria. Tietty oikean värinen luomivärikin on tärkeä. :)

 • pauliina

  Tämä menee niin testiin! Kiitos selkeistä ohjeista ❤

 • Satu

  Hyvä ja selkeä tutoriaali nyt pakko harjoitella niin kauan että onnistuu. Hyvä jos tulee paljon uusia tutoriaaleja.

  • Miia Ezen

   Heippa Satu! Joo on tulossa monta videota ja kuvasarjakin taas ihan pian. :D

 • Emilia

  Hei! Kiitos tuhannesti tutorialista! 😍Vaikuttaa lupaavalta! Olisin kysellyt semmoista että löytyisikö tuolle hohdepuuterille jotakin muuta vastaavaa esim. isadoralta tai muulta merkiltä?

  • Miia Ezen

   Heippa Emilia! Joo Isadoralla on ainakin sellaisia hohdepuuteripaletteja ja nyt uutuutena sellainen draping-paletti, jossa ihania poskipunasävyjä ja yksi hohdepuuteri. Se persikkainen paletti on mun mielestä kivempi. :)

 • Maiju

  Hei mikähän voisi olla hyvä sivellin ton sigman tilalle? Sellainen joku kohtuuhintainen mitä ei tarvitsisi tilata mistään nettikaupasta. Onko sulla kokemuksia esim Kicksin siveltimistä?

  • Miia Ezen

   Heippa Maiju! :) Mulla on Kicksiltä ainakin yksi hyvä meikkivoidesivellin, että varmaan ne muutkin on hyviä. Tämä kyseinen sivellin on vaan niin loistava aloittelijalle ja oikeastaan siveltimestä tämä onnistuminen lopulta on kiinni. Mutta kokeile ihmeessä Kicksiä tai vaikka NYXin siveltimiä. :)

 • Satu

  Hei millaisia pikameikkejä teet huomenna? :) Tarvitsisin vinkkejä silmänrajauksiin ja ylipäänsä silmien meikkaukseen.

  • Miia Ezen

   Heippa Satu! Sellaisia mihin jokaisella on itsellään tarve. :) Eli tule ihmeessä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Toimitus suosittelee

>