Meikki pintakuivalle iholle

Varmasti monet pettyvät, jotka tämän klikkaavat auki. Ratkaisu ei ollutkaan mikään superupea meikkivoide, vaan yksinkertaisesti iho pitää saada kuntoon. Hyvä meikkivoide tietenkin auttaa, jos iho ei ole ihan täysin tip top. Itse kamppailen varsinkin talvella pintakuivasta ihosta t-alueella, mutta samalla iho myös rasvoittuu sieltä täältä. Pikkuhiljaa alan päästä jyvälle, että mitä oikein pitää tehdä, jos haluan meikkivoiteen silti pysyvän kauniina koko päivän.

Puhdistus ja kuorinta

Iho pitää muistaa puhdistaa joka päivä – käytät sitten meikkiä tai et. Iholle kertyy saasteita ja kaiken maailman likaa joka tapauksessa. Puhdistuksen pitää olla hellävarainen ja siksi tässä kuvassa komeilee kaksi tämän hetkistä “hellää” lempparia – Lieracin puhdistusvoide (saa apteekeista) ja Bentonin kasvovesi*, joka myös kosteuttaa ihoa aloeveralla ja etananlimatiivisteellä.

Iho pitää kuoria säännöllisesti, koska muuten kaikki hyvät voiteet eivät siihen imeydy. Itse pidin ennen todella rakeisista kuorinnoista, mutta se teki ihoni aina kireän tuntuiseksi ja olikin ehkä liian vahva omalle ohuelle punakalle iholleni. Oma lemppari (jonka unohdin kuvata) on Mizonin Apple Smoothie rakeeton kuorintageeli*, joka on silti tehokas ja kosteuttava.

Kosteutus

Olenkin jo aikaisemassa postauksessa kehunut Lumenen uutta kauneusvettä*, jota taputtelen iholle aina puhdistuksen jälkeen. Saatan painella sitä iholleni useamman kerroksen. Kauneusvesi valmistaa ihon seuraaville tuotteille ja laitetaan ennen seerumia. Tiedän, että tässä on taas yksi putilo lisää, mutta himskatti, kun se toimii. Kosteutta sitovana ainesosana on hyaluronihappo.

Seerumia olen lätrännyt kasvoilleni aina mitä sattuu kaapista löytymään. Tällä hetkellä käytössä on Estee Lauderin klassikkoseerumi*, joka taitaa sisältää 25 eri patenttia. Toimivasta, mutta överikalliista pullosta on siis kyse. Ja sitten onkin vuorossa tuote, johon olen täysin lääpälläni. Olen kuullut niin paljon muistakin COSRX:n tuotteista, että haluan niitä ehdottomasti kokeilla. Tämä COSRX:N superkosteuttaja* tuoksuu ihanalle ja hoitaa hommansa, eli kosteuttaa tehokkaasti. Olen käyttänyt sitä päivin ja öin ja 100:n millin purkki sen kun kestää ja kestää.

Primer

Jossain vaiheessa taisin blogissani sanoa, että primer eli meikinpohjustusvoide on ihan hölyn pölyä. Rehellisesti sanottuna tuntuu, että itselleni se välillä toimii ja välillä en huomaan mitään eroa. Silloin, kun ihoni on kuivempi, niin tuntuu primerista olevan jotain hyötyä. Kuvassa on kaksi lemppariani. Todella silikoniset ihohuokosten täyttäjä -primerit kierrän kaukaa, koska ne tekevät ihosta tasaisen, mutta loppupäivästä meikkivoiteeni rakoilee ja on ruman näköinen. Isadoran primer* on vilahdellut blogissani aikaisemminkin ja ammattilaiskäytössä on nykyään Kicksin kosteuttava primer, joka sopii kaikille ihotyypeille ja on mielestäni täysin sama kuin Smashboxin vastaava, jota ei ikävä kyllä enää valmisteta. Mutta hei – tämä Kicksin on puolet halvempi!

Meikkivoide

Ja sitten se mielenkiintoinen osuus – meikkivoide. Blogiani pitkään seuranneet ovatkin nähneet näitä samoja meikkivoiteita täällä jo aikaisemminkin, mutta lempparimeikkivoiteideni joukosta löytyy uusi tulokas. YSL:n uusi All Hours meikkivoide* on aivan huippu! Sitä on kasvoillani tämän postauksen kuvassa. Sillä saa ohuen sekä kauniin kuulaan, mutta peittävän tuloksen. Vaikka se maksaakin vajaa 50 euroa, niin tämä on sellainen tuote, johon kannattaa satsata. Milanin meikkivoiteen* hinta huiteleekin sitten alle 20 euron ja se on iholla ihanan kosteuttava, mutta hieman tukuisempi kuin YSL:n meikkivoide.

Skin79 BB-voide* vastaa koostumukseltaan peittävää meikkivoidetta ja en oikein edes ymmärrä miksi se on luokiteltu BB-voiteeksi. Ehkä siksi, koska se samalla myös hoitaa ihoa. Ammattikäytössäni on Make Up Storen Sculpt Excellence -meikkivoiteet*, joilla saa niin kauniin ihon jokaiselle ihotyypille. Sävyvalikoima vain on hieman erikoinen, joten usein sekoittelen niistä sopivan värin eri asiakkaille.

Nämä kaikki meikkivoiteet sopivat pintakuivalle iholle, mutta haluan nyt edelleen terottaa yhtä asiaa. Jos iho on todella pintakuiva, niin mitä tahansa meikkivoidetta on todella hankala saada iholle kauniin kuulaaksi. Kaikki lähtee sieltä ihonhoidosta.

Vinkki

Jos meikkivoide tarttuu kaikkiin kuiviin ihon kohtiin, niin painele niitä kohtia sormin. Jos tämäkään ei auta, niin ota kosteuttettu Beauty Blender ja taputtele sillä iholle varovasti kevyttä kosteusvoidetta.

*Sisältää mainoslinkin / Saatu blogin kautta. 

 • Eea

  Hei voisko joskus saada sellaisen meikin sinulta, joka on yleensä misseillä? :)

  • Miia Ezen

   Ooh mikä loistava idea! Eli tutoriaali? :D

   • Eea

    Mielellään jos ehdit ja jaksat 🤗

 • Noora

  Mikä sävy sinulla on itselläsi tuosta Milanin meikkivoiteesta? Itselläni on ehkä hieman perus vaaleaa suomalaista ihoa tummempi ihonsävy, joten osaatko sanoa mikä sävyistä olisi hyvä minulle?😊

  • Miia Ezen

   Heippa! Mulla on tuo 00 käytössä nyt ja ruskettuuneena/päivettyneenä 02. Mulla on aika perus suomalainen iho. Ei mikään paperin valkonen, mutta sellai perus. Make Up Storen sävyistä mulla on corn, joka on aika monelle passeli. En nyt näin näkemättä uskalla mitään suositella kuin ehkä varovaisesti sanoa, että oisko 01 sulle hyvä sävy? 😊

 • Senjanen

  Käytän itse primeria pelkästään kosteutuksen takia, sen verran kuiva iho, että meikkivoide yksin näyttää kamalalta! Lempparit on juurikin tuo isadoran primeri sekä beccan backlight priming filter <3 Yleisenä postaustoivomuksena, voisiko saada enemmän huulimeikkeihin liittyviä postauksia? Erityisti huulipuniin sekä liquid lipstickeihin, jos olisin suosituksia vähemmän kuivattavista.. tuntuu että kaikki liquid lipstickit näyttää omilla huulilla tosi kuivalta!

  • Miia Ezen

   Heippa Senjanen! Hei joo.. huulipunajuttuja onkin kyselty. 😊 Hyvä idea.

 • Elina

  Voisikohan tähän ihanaan kuivan ihon blogitekstiin lisätä vielä kuivalle iholle sopivan peitevoiteen sekä viimeistelypuuterin? Onko esimerkiksi suositusta Kat Von Deen peitevoiteesta tai Joe Blascon sinisten silmänalusten peitevoiteesta kokemusta kuivalla iholla? Millaista irtopuuteria kannattaisi käyttää silmien alle viimeistelyyn jne..? Teet aivan superihania juttuja joita on aina yhtä mukava ja innostavaa lukea. Myöskin tutoriaalejasi olen katsonut monta kertaa ja aina niistä vaan oppii jotakin uutta. Kiitos sinulle!

  • Miia Ezen

   Heippa Elina! :) Tuossapa mulle postausideaa. :D Itse rakastan Kat Von Deen peitevoidetta, mutta se on kyllä aika ytyä tavaraa. Vahapohjaiset eli esim. Joe Blasco on aina hyvä vaihtoehto pintakuivalle iholle. Onpa ihana kuulla, että oot oppinut täältä jotain uutta. <3

 • Katriina / Vesta box

  Pintakuivasta ihosta tuli mieleen eräs vinkki, minkä joskus vuosia sitten kuulin jossain ihonhoitoillassa tms. Siellä kerrottiin, että moni sekaihoinen, joilla osa ihosta rasvoittuu ja kuitenkin samaan aikaan kärsii pintakuivuudesta, pelkää kosteuttaa ihoaan peläten vielä rasvaisempia laikkuja kasvoilla. Tuota reaktiota on kuitenkin turha pelätä sillä monesti ihon kosteuttaminen saa aikaan juuri päinvastaisen reaktion eli että rasvaisuus tasoittuu, kun ihoa kosteutetaan kunnolla. Tämä johtuu siitä, että iho itse pyrkii tuottamaan enemmän rasvaa, kun iho on pintakuiva ja iho pyrkii sitä itse hoitamaan. Kun sitten ihoa kosteutetaan ulkoa päin ja pintakuivuus alkaa helpottaa, niin ihollakaan ei ole enää syytä lykätä ylimääräistä rasvaa pintaan rauhasistaan. Tuosta varmaan jotain tutkittua tietoa voisi netistäkin löytyä ja moni lukijasi varmaan arvostaisi tällaista ihonhoitovinkkiä. Kiitos muuten ihanan positiivisesta blogistasi, ilolla sitä luen säännöllisesti.

  • Miia Ezen

   Heippa Katriina! :D Ihana kun viihdyt täällä! Ja hei mä olin just aikasemmin tuollanen, että pelkäsin laittaa iholle kostautusta. Nyt lisäilen välillä myös hoitoöljyä – en tosin tällä hetkellä. Mutta kosteutan ja kerrostan kosteutusta näillä tän postauksen tuotteilla. Mutta hyvä kun muistuttelit tästä vinkistä. Juuri näin.. kosteutta tarvitsee myös rasvainen iho. :)

 • Markit

  Moikka; Minäkin menin sitten eräillä HP- päivillä törsäämään noihin Lumenen Valo- juttuihin. Alkusysäys tuli sieltä Johanna Piispan blogista, minkä vähän aikaa sitten mainitsit, hän niitä hehkutti. Oli muuten niin hyviä ( edullisia) purnukoita, että hain tänään lisää. Olin nimittäin ostanut aiemmin liian tuhtia päivävoidetta, mutta nuo uudet kosteutti hyvin eikä jäänyt iholle pyörimään.

  Kirjoitat, että kaikki lähtee ihonhoidosta. Kyllä ja myös ruokavaliosta. Minä olen vähentänyt reilun vuoden sokerin syömistä, ehkä 90%, ja en tarvitse enää erillistä vartalovoidetta. Suihkussa riittää pelkkä suihkumaito. Ja on muuten ihan oikea sana pullon kyljessä. Tuote sisältää kosteusvoidetta myös. Itse olen päätellyt, että jotenkin se sokerin vähentäminen ja niin, samalla vehnän väheneminen on vaikuttanut, kun muu on samana pysynyt. Olin maailman paras pullahiiri.😅
  Ja nyt pitäisi sitten vaan käyttää niitä puteleita, kun ostin. Eikä noita purkkeja olisi muuten tullut ostettua ilman tätä blogia ja linkkejä. Kiitos siis 😊

 • Salka

  Olen samaa mieltä, kaikki lähtee ihonhoidosta ja kun se on kunnossa, meikkikin pysyy paremmin paikallaan :) Nuorempana saattoi vaan lätkäistä meikkivoiteen paikoilleen ja se asettui hyvin, nyt yli kolmekymppisenä olen huomannut, että osa meikkivoiteista asettuu iholle parhaiten pienen taputtelun jälkeen :D

  • Miia Ezen

   Heippa Salka! Joo juuri näin. 😊 Tuo taputtelu auttaa ja pahinmassa tapauksessa taputtelu kevyttä kosteusvoidetta kuiviin kohtiin joko sormun tai Beauty Blenderillä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Toimitus suosittelee

>