Meikki pintakuivalle iholle

Varmasti monet pettyvät, jotka tämän klikkaavat auki. Ratkaisu ei ollutkaan mikään superupea meikkivoide, vaan yksinkertaisesti iho pitää saada kuntoon. Hyvä meikkivoide tietenkin auttaa, jos iho ei ole ihan täysin tip top. Itse kamppailen varsinkin talvella pintakuivasta ihosta t-alueella, mutta samalla iho myös rasvoittuu sieltä täältä. Pikkuhiljaa alan päästä jyvälle, että mitä oikein pitää tehdä, jos haluan meikkivoiteen silti pysyvän kauniina koko päivän.

Puhdistus ja kuorinta

Iho pitää muistaa puhdistaa joka päivä – käytät sitten meikkiä tai et. Iholle kertyy saasteita ja kaiken maailman likaa joka tapauksessa. Puhdistuksen pitää olla hellävarainen ja siksi tässä kuvassa komeilee kaksi tämän hetkistä ”hellää” lempparia – Lieracin puhdistusvoide (saa apteekeista) ja Bentonin kasvovesi*, joka myös kosteuttaa ihoa aloeveralla ja etananlimatiivisteellä.

Iho pitää kuoria säännöllisesti, koska muuten kaikki hyvät voiteet eivät siihen imeydy. Itse pidin ennen todella rakeisista kuorinnoista, mutta se teki ihoni aina kireän tuntuiseksi ja olikin ehkä liian vahva omalle ohuelle punakalle iholleni. Oma lemppari (jonka unohdin kuvata) on Mizonin Apple Smoothie rakeeton kuorintageeli*, joka on silti tehokas ja kosteuttava.

Kosteutus

Olenkin jo aikaisemassa postauksessa kehunut Lumenen uutta kauneusvettä*, jota taputtelen iholle aina puhdistuksen jälkeen. Saatan painella sitä iholleni useamman kerroksen. Kauneusvesi valmistaa ihon seuraaville tuotteille ja laitetaan ennen seerumia. Tiedän, että tässä on taas yksi putilo lisää, mutta himskatti, kun se toimii. Kosteutta sitovana ainesosana on hyaluronihappo.

Seerumia olen lätrännyt kasvoilleni aina mitä sattuu kaapista löytymään. Tällä hetkellä käytössä on Estee Lauderin klassikkoseerumi*, joka taitaa sisältää 25 eri patenttia. Toimivasta, mutta överikalliista pullosta on siis kyse. Ja sitten onkin vuorossa tuote, johon olen täysin lääpälläni. Olen kuullut niin paljon muistakin COSRX:n tuotteista, että haluan niitä ehdottomasti kokeilla. Tämä COSRX:N superkosteuttaja* tuoksuu ihanalle ja hoitaa hommansa, eli kosteuttaa tehokkaasti. Olen käyttänyt sitä päivin ja öin ja 100:n millin purkki sen kun kestää ja kestää.

Primer

Jossain vaiheessa taisin blogissani sanoa, että primer eli meikinpohjustusvoide on ihan hölyn pölyä. Rehellisesti sanottuna tuntuu, että itselleni se välillä toimii ja välillä en huomaan mitään eroa. Silloin, kun ihoni on kuivempi, niin tuntuu primerista olevan jotain hyötyä. Kuvassa on kaksi lemppariani. Todella silikoniset ihohuokosten täyttäjä -primerit kierrän kaukaa, koska ne tekevät ihosta tasaisen, mutta loppupäivästä meikkivoiteeni rakoilee ja on ruman näköinen. Isadoran primer* on vilahdellut blogissani aikaisemminkin ja ammattilaiskäytössä on nykyään Kicksin kosteuttava primer, joka sopii kaikille ihotyypeille ja on mielestäni täysin sama kuin Smashboxin vastaava, jota ei ikävä kyllä enää valmisteta. Mutta hei – tämä Kicksin on puolet halvempi!

Meikkivoide

Ja sitten se mielenkiintoinen osuus – meikkivoide. Blogiani pitkään seuranneet ovatkin nähneet näitä samoja meikkivoiteita täällä jo aikaisemminkin, mutta lempparimeikkivoiteideni joukosta löytyy uusi tulokas. YSL:n uusi All Hours meikkivoide* on aivan huippu! Sitä on kasvoillani tämän postauksen kuvassa. Sillä saa ohuen sekä kauniin kuulaan, mutta peittävän tuloksen. Vaikka se maksaakin vajaa 50 euroa, niin tämä on sellainen tuote, johon kannattaa satsata. Milanin meikkivoiteen* hinta huiteleekin sitten alle 20 euron ja se on iholla ihanan kosteuttava, mutta hieman tukuisempi kuin YSL:n meikkivoide.

Skin79 BB-voide* vastaa koostumukseltaan peittävää meikkivoidetta ja en oikein edes ymmärrä miksi se on luokiteltu BB-voiteeksi. Ehkä siksi, koska se samalla myös hoitaa ihoa. Ammattikäytössäni on Make Up Storen Sculpt Excellence -meikkivoiteet*, joilla saa niin kauniin ihon jokaiselle ihotyypille. Sävyvalikoima vain on hieman erikoinen, joten usein sekoittelen niistä sopivan värin eri asiakkaille.

Nämä kaikki meikkivoiteet sopivat pintakuivalle iholle, mutta haluan nyt edelleen terottaa yhtä asiaa. Jos iho on todella pintakuiva, niin mitä tahansa meikkivoidetta on todella hankala saada iholle kauniin kuulaaksi. Kaikki lähtee sieltä ihonhoidosta.

Vinkki

Jos meikkivoide tarttuu kaikkiin kuiviin ihon kohtiin, niin painele niitä kohtia sormin. Jos tämäkään ei auta, niin ota kosteuttettu Beauty Blender ja taputtele sillä iholle varovasti kevyttä kosteusvoidetta.

*Sisältää mainoslinkin / Saatu blogin kautta. 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *