Kymmenen meikkimokaa luomivärin kanssa

Luomivärin kanssa voi tehdä todella paljon virheitä ja tässä niistä kymmenen yleisintä. Itse olen tainnut tehdä näistä kaikkia mokia ajan saatossa – paitsi kymppikohdasta olen aina ollut tarkka.

1. Häivytys

Luomiväriä on hyvä ajatella sen englanninkielisen sanan kautta eli ’eyeshadow’ – silmävarjo. Luomivärillä luodaan silmän ympärille varjoa ja tehdään siitä intensiivisempi. Luonnollinenkin varjo luomella on kauniin tasainen ja häivytetty ja siihen kannattaa pyrkiä myös luomivärin kanssa. Kunnon sivellin sekä luomiväri riittävät tähän ja helpottavat asiaa.

2. Valkoista luomella

Käytin ennen itsekin valkoista luomiväriä luomella, joka taisi olla vielä helmiäistä. Valkoinen on hyvin kova väri iholla ja sopii oikestaan pelkästään lumikinvaaleille naisille. Suosittelisin siirtymään beigeen, joka on pari astetta omaa ihoa vaaleampi ja sitä voi lisätä vaikka liikkuvalle luomelle ja kulmaluulle.

3. Vain liikkuvalla luomella

Yllä olevassa kuvassa näkyy kuinka raskaaksi luomet helposti menevät, jos luomiväriä laittaa ainostaan liikkuvalle luomelle. Vielä suurempi moka tämä on sellaisilla kaunottarilla, joilla on raskaat luomet. On hyvä häivyttää luomiväriä ylöspäin niin, että sitä näkyy vielä, kun katsot suoraan peiliin. Neuvon helpon luomivärin lisäämisen TÄSSÄ videolla alkaen noin 14 minuutin kohdalla.

4. Luomiväriä vain yläluomella

Kun onnistut häivyttämään luomivärit kauniisti yläluomella, niin ei kannata unohtaa alaluomea varsinkin, jos teet luomiväristä tummahkon. Tumma luomiväri, rajaus ja kunnon ripset yläluomella eivät näytä kovinkaan tasapanoisilta, jos alaluomella ei ole mitään.

5. Ei pohjustusta

Uskoisin, että tässä on yleisin luomivärimoka. Toki on ihmisiäkin, joilla luomiväri ei kasaannu päivän aikana luomivakoon viiruiksi. Itselläni kyllä näin käy, jos en laita pohjustusvoidetta. Oma ehdoton suosikkini on Urban Decayn Eyeshadow Primer Potion. Myös Essenceltä löytyy yllättävän hyvä pohjustusvoide, mutta se ei näytä kaikille riittävän.

6. Helmiäistä kokoluomella

Eii! Omasta mielestäni kaikista kamalin luomivärimoka! Helmiäinen luomiväri kuuluu liikkuvalle luomelle ainoastaan. Nuoremmat ja sellaiset joilla ei ole juonteita silmien alla, voivat sitä laittaa myös alaluomelle. Kulmaluulle tai silmän sisänurkkiin sitä voi myös vähän sipaista, mutta ei missään nimessä yllä olevan kuvan mukaan koko luomelle.

7. Liikaa luomiväriä siveltimessä

Tämä aiheuttaa sen, että luomivärit ovat loppujen lopuksi ympäri poskia. Jotkut luomivärit tosin varisevat enemmän kuin muut, mutta hyvä vinkki on kopauttaa siveltimestä ylimääräiset pois tai käyttää luomiväri kämmenselän kautta.

8. Luomiväriä vain ulkonurkkiin

Tämä oli se moka, jonka jostain syystä tein silloin kuin aloin meikkaamaan muita. Taas on hyvä muistaa luomivärin englanninkielinen nimi eli ”silmävarjo”. Silmien varjotkaan eivät ole ainoastaan ulkonurkissa vaan ne jatkuvat kohti silmän sisänurkkaa. Nämä kaikki varjoasiat riippuvat tietenkin kovasti siitä, että minkä mallinen silmä on kyseessä. Jos toiveissa on kissamaisemmat silmät vaikka hyvin pyöreille silmille, niin silloin voi keskittyä enemmän ulkonurkkiin.

9. Väärät siveltimet ja huono luomiväri

Tämä taitaa olla kanssa hyvin yleinen moka. Monet ihmettelevät, että miten sitä häivytystä oikein pystyy tekemään ja miten ihmeessä luomiväreistä saa kauniin. Meikkaaminen on jossain määrin välineurheilua. Loistava häivytyssivellin on Sigman E25*, jolla pärjää jo hyvin pitkälle. Loistavia luomiväripaletteja on esimerkiksi NYXillä*, Isadoralla* tai theBalmilla*.

10. Unohdetut kulmat ja silmänaluset

Yksi pahin meikkimoka on se, että tehdään kaunis smokey eye -meikki, mutta unohdetaan peittää tummat silmänaluset ja muotoilla silmille kehykset eli kulmakarvat. Meikki on kuitenkin kokonaisuus ja ilman näitä kahta asiaa smokey eye näyttää enemmänkin siltä, että nyt on tullut turpiin ja pahasti.

*Sisältää mainoslinkin. 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *