Kymmenen meikkimokaa luomivärin kanssa

Luomivärin kanssa voi tehdä todella paljon virheitä ja tässä niistä kymmenen yleisintä. Itse olen tainnut tehdä näistä kaikkia mokia ajan saatossa – paitsi kymppikohdasta olen aina ollut tarkka.

1. Häivytys

Luomiväriä on hyvä ajatella sen englanninkielisen sanan kautta eli ’eyeshadow’ – silmävarjo. Luomivärillä luodaan silmän ympärille varjoa ja tehdään siitä intensiivisempi. Luonnollinenkin varjo luomella on kauniin tasainen ja häivytetty ja siihen kannattaa pyrkiä myös luomivärin kanssa. Kunnon sivellin sekä luomiväri riittävät tähän ja helpottavat asiaa.

2. Valkoista luomella

Käytin ennen itsekin valkoista luomiväriä luomella, joka taisi olla vielä helmiäistä. Valkoinen on hyvin kova väri iholla ja sopii oikestaan pelkästään lumikinvaaleille naisille. Suosittelisin siirtymään beigeen, joka on pari astetta omaa ihoa vaaleampi ja sitä voi lisätä vaikka liikkuvalle luomelle ja kulmaluulle.

3. Vain liikkuvalla luomella

Yllä olevassa kuvassa näkyy kuinka raskaaksi luomet helposti menevät, jos luomiväriä laittaa ainostaan liikkuvalle luomelle. Vielä suurempi moka tämä on sellaisilla kaunottarilla, joilla on raskaat luomet. On hyvä häivyttää luomiväriä ylöspäin niin, että sitä näkyy vielä, kun katsot suoraan peiliin. Neuvon helpon luomivärin lisäämisen TÄSSÄ videolla alkaen noin 14 minuutin kohdalla.

4. Luomiväriä vain yläluomella

Kun onnistut häivyttämään luomivärit kauniisti yläluomella, niin ei kannata unohtaa alaluomea varsinkin, jos teet luomiväristä tummahkon. Tumma luomiväri, rajaus ja kunnon ripset yläluomella eivät näytä kovinkaan tasapanoisilta, jos alaluomella ei ole mitään.

5. Ei pohjustusta

Uskoisin, että tässä on yleisin luomivärimoka. Toki on ihmisiäkin, joilla luomiväri ei kasaannu päivän aikana luomivakoon viiruiksi. Itselläni kyllä näin käy, jos en laita pohjustusvoidetta. Oma ehdoton suosikkini on Urban Decayn Eyeshadow Primer Potion. Myös Essenceltä löytyy yllättävän hyvä pohjustusvoide, mutta se ei näytä kaikille riittävän.

6. Helmiäistä kokoluomella

Eii! Omasta mielestäni kaikista kamalin luomivärimoka! Helmiäinen luomiväri kuuluu liikkuvalle luomelle ainoastaan. Nuoremmat ja sellaiset joilla ei ole juonteita silmien alla, voivat sitä laittaa myös alaluomelle. Kulmaluulle tai silmän sisänurkkiin sitä voi myös vähän sipaista, mutta ei missään nimessä yllä olevan kuvan mukaan koko luomelle.

7. Liikaa luomiväriä siveltimessä

Tämä aiheuttaa sen, että luomivärit ovat loppujen lopuksi ympäri poskia. Jotkut luomivärit tosin varisevat enemmän kuin muut, mutta hyvä vinkki on kopauttaa siveltimestä ylimääräiset pois tai käyttää luomiväri kämmenselän kautta.

8. Luomiväriä vain ulkonurkkiin

Tämä oli se moka, jonka jostain syystä tein silloin kuin aloin meikkaamaan muita. Taas on hyvä muistaa luomivärin englanninkielinen nimi eli ”silmävarjo”. Silmien varjotkaan eivät ole ainoastaan ulkonurkissa vaan ne jatkuvat kohti silmän sisänurkkaa. Nämä kaikki varjoasiat riippuvat tietenkin kovasti siitä, että minkä mallinen silmä on kyseessä. Jos toiveissa on kissamaisemmat silmät vaikka hyvin pyöreille silmille, niin silloin voi keskittyä enemmän ulkonurkkiin.

9. Väärät siveltimet ja huono luomiväri

Tämä taitaa olla kanssa hyvin yleinen moka. Monet ihmettelevät, että miten sitä häivytystä oikein pystyy tekemään ja miten ihmeessä luomiväreistä saa kauniin. Meikkaaminen on jossain määrin välineurheilua. Loistava häivytyssivellin on Sigman E25*, jolla pärjää jo hyvin pitkälle. Loistavia luomiväripaletteja on esimerkiksi NYXillä*, Isadoralla* tai theBalmilla*.

10. Unohdetut kulmat ja silmänaluset

Yksi pahin meikkimoka on se, että tehdään kaunis smokey eye -meikki, mutta unohdetaan peittää tummat silmänaluset ja muotoilla silmille kehykset eli kulmakarvat. Meikki on kuitenkin kokonaisuus ja ilman näitä kahta asiaa smokey eye näyttää enemmänkin siltä, että nyt on tullut turpiin ja pahasti.

*Sisältää mainoslinkin. 

 • Kielo

  Tässä oli paljon hyödyllisiä vinkkejä. Tunnustan sortuneeni joitakin vuosia sitten ainakin valkoisen luomivärin käyttöön ja helmiäistä kulmaluulle 🙋🏼. Mikään mestarimeikkaaja en ole edelleenkään. Arkena ei luomiväriä tule juuri käytettyäkään. Koen silmäni hankalasti meikattaviksi (voimakas kulmaluu ja pylreähköt silmät). Näin vähän alle nelikymppisenä huomaan lisäksi ihosta kimmoisuutta jo hieman kadonneen. Sen myötä olen alkanut kammota helmiäisluomivärien käyttöä, kun muistan joskus jostain lukeneeni, etteivät ne sovi ”aikuisiin” silmiin 😬.

  • Miia Ezen

   Heippa Kielo! :) No periaatteessa juuri näin se on, että helmiäiset eivät sovi aikuiseen ihoon. Se tietenkin riippuu naisesta. :) Mutta helmiäinen korostaa juonteita ja siksi sitä ei suositella. En itsekään laita helmiäistä aikuisen naisen meikkiin.

 • Kielo

  Ai niin ja siihen sorrun edelleenkin, etten laita luomiväriä alaluomelle. Joskus olen yrittänyt, mutta lopputulos on ollut suttuisen näköinen ja silmäni suorastaan itkettyneen tai sairaan näköiset 😅. Pitäisi ehkä varata aika johonkin meikkausopastukseen. Harmi, että sinä asut toisella puolella Suomea 😊.

  • Miia Ezen

   Joo, tuo voi helposti käydä. Kokeileppa kylmempi tai neutraalimpi sävy alaluomella. Olisiko mahodllisesti käyttämäsi väri ollut hieman punaiseen taittava ruskea?

 • Anna

  Kiitos hyvistä vinkeistä! Mitä luomivärejä olet käyttänyt tässä? Todella kauniit sävyt!

  Millä siveltimellä levität vaalean sävyn luomelle? Olen uusimassa siveltimiäni, ja ajattelin ainakin tilata Sigma E 25:n. Voiko sillä levittää myös vaalean sävyn, vai mieluummin vain levittää/häivyttää tummemman sävyn luomivakoon?

  Jostain syystä luomivärin laittaminen on meikin haastavin osuus. Mun on jotenkin aivan mahdotonta hahmottaa mihin se tummempi sävy tulee, ja miten saada molempiin silmiin symmetrinen meikki…

  • Miia Ezen

   Heippa Anna! En nyt ole yhtään varma mitä luomivärejä käytin, mutta taisi olla Make Up Geekin luomivärit, joita käytän useimmiten asiakkailleni. Tässä on ehkä enemmän punaiseen taittavaa ruskeaa.

   En itse oikestaan käytä hirmuisen usein enää vaaleampaa sävyä luomilla, koska käytän vaaleaa silmmeikinpohjustusvoidetta ja se tekee jo luomen pohjasta vaalean. Jos kuitenkin käyttäisin vaaleaa, niin se onnistuu aivan loistavasti tuolla samalla siveltimellä. :) Jos haluaa, niin siveltimen voi pyöräyttää talouspaperissa ennen seuraavaa väriä, mutta ei ole välttämätön, koska seuraava sävy on tummempi. :) Tuolla E25:lla onnistuu oikeasti melkein kaikki luomivärin laittaminen. Alaluomella tosin käyttäisin hieman pienempää sivellintä.

   Ja ymmärrän täysin. Luomiväri on ehdottomasti haastavin juttu meikissä myös itselleni.

 • Netta

  Kiitos tästä postauksesta. Sain paljon hyviä vinkkejä, ja tuli myös huomattua, että ainakin yhteen mokaan noista olen sortunut.

  Olisiko sinulla vinkkejä, mitä asioita tulisi miettiä silmämeikissä, kun käyttää silmälaseja. Tuntuu ettei luomiväri tule esille juurikaan silmälasien kanssa, niin siksi en myöskään sitä oikein käytä kuin juhlissa vain. Arkimeikistä en halua mitenkään voimakasta.

 • N

  Hei, olisiko sinulla antaa vinkkiä miten luomiväriä kannattaisi alaluomelle lisätä jos silmät ovat ns. alaspäin valuvat? :)Olen nimittäin huomannut, että luomiväri kuten myös ripsiväri alaluomella tuntuvat vain korostavat tätä ominaisuutta.

 • Markit

  Ha ha…Olen puolisokia pöllö ( siis ikänäköinen) ja tänä aamuna ajattelin laittaa vähän luomiväriä . On sellainen hieno paletti, useampi väri vaaleasta tummaan ruskeaan. Tänään huomasin, että se yksi vaalea on helmiäinen. Moka nro 6 kokeiltu! Jälki kelvotonta eikä se pakanan väri meinannut millään lähteä. Siinä sitten luomi loisti helmiäispunaisena.! Olet oikeassa, tämän ikäisen kannattaa hävittää koko nappi ja suosia vain mattavärejä.
  Annoit taas hyvät vinkit, kiitos siitä. 😄
  Kaunis huulimeikki muuten, olisiko kivijalkakauppatavaraa…vai rajauskynällä tehty?

  • Miia Ezen

   Haha! :D Noh, kokeilemalla sen myös keksii. On joo kivijalka tavaraa tuo käyttämäni puna. Taitaa olla juurikin pelkkä huultenrajauskynä Make Up Storelta. Värin nimi on muistaakseni Fairytale Dream. :)

 • Pauliina

  Juuri hiljan ajattelin, että luomivärivideo tmv. olisi kiva. Tässä tuli jo paljon hyviä vinkkejä! Monet näki virheiksi, mutta tuossa 7.:ssa en juuri huomannut ongelmaa osoittamisenkaan jälkeen. Olisi vielä kiva kuulla, pitäisikö tummempaa luomiväriä siis laittaa ulkoreunaan. Olen tainnut elämäni aikana toteuttaa tätä vähän vaihtelevasti. Enkä tajua sitäkään kyllä juuri lainkaan, jos ohjeistetaan esim. smokey eyessa tekemään v:n mallinen ulkonurkka. Aika haasteellista maalata jotain v:tä…

  Itse olen joskus miettinyt, laitanko luomiväriä liikaa, kun sitä voi olla lähes kulmakarvoissa asti (no, ei ehkä ihan). Mutta luomeni ovat mielestäni raskaat, ja sitten kun katsoo tosiaan suoraan peiliin, niin luomiväriä ei välttämättä näykään juuri yhtään.

  Mutta juu, luomiväriä on hankalaa laittaa. Olen alkanut nykyään meikata ”nurinpäin” eli aloitankin silmämeikistä, koska tällöin voi vielä laappasta varisseet luomivärit poskilta ihan kunnolla pois. Ainoa ongelma tässä on, että joskus tulee taas putsattua vähän liiankin kirveellä veistetysti, jolloin luomiväriä saa ehkä jopa lisätä ja häivyttää taas.

  • Miia Ezen

   Heippa Pauliina! :) Hei muuten mun uusimalla videolla on myös luomivärijuttuja. ;) Ja voi olla ettet vaan laita luomiväriä liikaa siveltimeen. Myös tietyt luomivärit tiputtelee enemmän kuin muut. Yleensä kyllä joo liatna tummempaa luomiväriä ulkonurkkaan, jopa mustaa intensiivisyyden tuomiseen. Ja en ole ittekkään tuota V:tä oikein kunnolla koskaan ymmärtänyt. :D Ehkä se on helpompi sen avulla tehdä/ajatella ulkonurkkaan V-mallia, joka nousee hieman sivulle ylöspäin. Ja et välttämättä laita liikaa luomiväriä – meillä kaikilla kun on erilailla ”tilaa” siellä silmän ja kulmakarvan välissä.

   Itsekin meikkaan asiakkaille ensin silmät ja sitten vasta muun meikin. Varsinkin morsiamille tämä on todella tärkeää ettei vaan mitään tummaa tipahtele poskille. :)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Toimitus suosittelee