Kuinka tehdä kissarajaukset

Heitän heti tähän alkuun pienen pettymyksen joillekin innokkaille rajausten piirtäjille. Jos luomivakosi laskee sivuilta liian alas ja kissarajaukseen tulee hassu ryppy, niin silloin tämä ei ole sinua varten. Omalla kohdallani asia on juuri näin, mutta onneksi sain silmäni sopiviin asentoihin tätä tutoriaalia varten. Myös aikuisten naisten ei kannata tehdä kissarajausta tai ainakin hyvin harvalle yli 50-vuotiaalle tämä sopii.

1. Alaripsiraja näyttää suuntaa

Jatka alaripsirajaasi viivalla saman suuntaisesti kohti kulmakarvasi loppua. Tässä on ensimmäinen viiva, joka piirretään kissarajauksessa. Itse tykkään piirtää tämän viivan silmää kohti, mutta moni piirtää sen silmäkulmasta kohti kulmakarvaa. Kokeile kummin päin toimii sinulle.

2. Yhdistele

Piirrä toinen viiva ulkonurkasta kohti yläluomea. Jatka viivaa aivan ripsirajan tuntumassa.

3. Täytä kolot

Täytä kolmiomainen kolonen. Lisää väriä tarvittaessa ripsirajan alle, jos näet siellä ihon väriä. Tee rajauksesta hieman paksumpi, jotta se sopii paremmin ulkoreunojen ”kissojen” kanssa.

Huomaat alla olevassa kuvassa, että rajausväriä pitää hieman laittaa ripsirajaan sekä rajausta paksuntaa ja terävöittää keskeltä.

Mikä rajausväri?

Itse suosin kaikissa rajauksissa ehdottomasti geelirajausta. oma suosikkini on Illamasquan geelirajaus, jonka kanssa on aivan äärettömän helppo työskennellä. Aivan loistava vaihtoehto marketista in Maybellinen geelirajaus*. Vaikka paketin mukana tulee pieni rajaussivellin, niin hommaa helpottaa todella paljon kunnon viistosivellin. Oma lempparini on Sigman E75* (kasvokuvissani sivellin on huomattavasti tätä isompi). Kajaaleita en käytä muuten kuin luomivärin pohjustajana. Nestemäisten kynien kanssa olen taas ihan sählä ja sitä on sitten koko naamassa, jos sellainen sattuu käteen.

P.S. Opin tämän eräältä meikkitaiteilijalta: Geelirajaus kuivuu helposti. Aina, kun käytät sitä, niin ota tavaksi laittaa se pöydälle ylösalaisin. Jos väännät rajausta pitkäänkin tai puteli unohtuu pöydälle, niin geeli pysyy parempana pidemmän aikaa.

*Sisältää mainoslinkin. 

 • Eve

  Kiitos hyvin kerrotusta ja kuvatusta postauksesta😊 Mistä tuota sinun käyttämää geelirajausainetta saa hankittua?

 • Heli

  Hei Miia, sinulla on kaikkineen upea tyyli, myös pukeutumisen suhteen! Täytin juuri 40 vuotta (aivan karmea ikäkriisi) ja muun ohella koen haasteeksi löytää kivoja vaatteita, jotka eivät olisi liian tylsiä mutta olisivat kuitenkin ikään ja työhön (lakimies) sopivia. Ainainen mustissa vaeltaminen kyllästyttää jo itseäkin. Kävin taannoin Amerikassa ja sitä ennen tutkin tarkkaan aikaisemmin antamasi ostospaikkavinkit. Voisitko joskus harkita tekeväsi vaatepostauksia? Kiinnostaisi siis kovasti. 🌸

 • Satu

  Hei Miia! Pidän paljon blogistasi ja olen sinun suosittelujesi kautta löytänyt useita uusia kosmetiikkalemppareita! Kiitos siis paljon! 😊
  Kissarajaus-postauksen myötä päätin nyt kuitenkin kysyä sinulta kysymyksen joka on ehkä hieman tyhmä 😂 En vain ole tähän itse löytänyt ratkaisua. Miten teroitat ns. muoviset kajalkynät ja huultenrajauskynät? Tarkoitan siis ihan teroitettavaksi tarkoitettuja kyniä joiden materiaali ei kuitenkaan ole ”puuta” vaan ilmeisesti jotain muoviseosta tms. Esim NYXiltä ja Maxfactorilta löytyy tällaisia huultenrajauskyniä. Oma perusteroittimeni (joka on tarkoitettu meikkikynille) ei näihin pure ja alkaa tuskastuttaa kun jää kynät käyttämättä. Olenko ihan tollo vai onko näille jokin tietynlainen teroitin olemassa 😁😁 Kiitos jo valmiiksi!

 • Minna

  Moikka! Minä en onnistu kuin joten kuten kajaalilla tekemään rajauksen, niin voisitko tehdä videon miten teet rajauksen siveltimellä?

 • Chatte

  Joo, mulla on juuri sellaiset silmät, että kissarajaus ei vaan toimi. Silmäni ovat aika syvällä päässä/kulmaluu kohtalaisen voimakas, eli luomivaon ryppy laskeutuu tosiaan kamalan alas. Kysymys kuuluukin, miten rajaisit tällaiset silmät?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Toimitus suosittelee