Kirje 18-vuotiaalle itselleni

Täytin eilen 36-vuotta ja ajattelin kirjoittaa sinulle kirjeen. Jos joku aikamatkalainen sattuisi sen sinulle tuomaan. Ja kerron heti nyt alkuun – et mene naimisiin elämäsi miehen kanssa viimeistään 27-vuotiaana. Ja 30-vuotiaana sinulla ei ole lasta. Näin se vaan menee – tiettyjä asioita ei voi suunnitella.

Parisuhteet

Vaikka olen jo 36-vuotias, niin en edelleenkään täysin ymmärrä miten miehen aivot toimivat. Muutamien vuosien tutkimusten perusteella olen päätynyt siihen, että heidän on pakko olla täysin samanlaisia kuin kivikaudella ja en sano tätä pahalla. Mies haluaa ”metsästää” itselleen naisen. Hän ei halua, että nainen on liian innokas hänen peräänsä. Silloin kun mies tietää, että tuossa on se oikea nainen, niin silloin hän sen myös näyttää tai kertoo. Älä siis yritä liikaa, älä ole epätoivoinen ja älä analysoi. Pahoittelen, mutta löydät elämäsi miehen vasta 34-vuotiaana. Ja se ei ole elämän loppu, koska 34-vuotias on vielä nuori. Noh, sitä et usko tippaakaan, mutta käsittelen ikäasiaa myöhemmin.

2009 vuonna julkaistaan elokuva nimeltään He’s Just Not That Into You (suom. Jätä se!) ja voit täysin uskoa kaiken siitä elokuvasta. Jos epäilet, että mies ei kovinkaan sinusta välitä, niin olet luultavimmin oikeassa. Nainen, ota itseäsi niskasta kiinni ja heitä hieman itsekunnioitusta kehiin. Nosta leuka pystyyn ja sano, että minuahan ei huonosti kohdella. Älä kestä mitään tyhmyyksiä miehiltä vaan tee kaikkea mukavaa ja nauti elämästä.

Kauneus

Käytä aurinkorasvaa hyvä nainen! Voi että, kun näkisit minkälaista tuhoa se on saanut ihollani aikaan. Tämän päivän bruna ei ole huomisen puna vaan tulevaisuuden maksaläiskä ja ryppy.

Muista myös pitää hiuksistasi hyvää huolta. Lopeta se punaiseksi värjääminen ja seuraavana päivänä blondiksi vaihtaminen (tai siis oranssiksi). Hiuksesi ovat aivan kamalan näköiset. Kasvata ne luonnollisiksi ja pitkiksi. Olet kaunis sellaisena kuin olet.

Asenne

Positiivinen asenne on kaiken A ja O. Pääset sillä vielä pitkälle. Ota kaikki vastaan reippaudella ja ilolla. Muista aina olla kohtelias ihmisille ja ota muut huomioon – et voi koskaan tietää kenen kanssa puhut. Terve itsekkyys on silloin tällöin ok – muuten jäät kiltteydelläsi helposti jalkoihin. Ensi vuoden kesä tulee kasvattaamaan sinua suuresti, kun lähdet Italiaan töihin. Jätät sinne ujon tytön ja reipas sekä itsevarma tyttö tulee takaisin Suomeen. Myös pomosi Italiassa sen kertoo sinulle, koska luuli tekevänsä suurimman rekryvirheen kanssasi.

Opiskelu

Keskity ylioppilaskirjoituksissa enemmän maantietoon kuin uskontoon ja opiskele hyvin muistiinpanot. Unohda paniikinomainen kirjojen läpilukeminen. Kirjoitukset menevät ihan ok, mutta paremmalla lukutekniikalla saisit paremmat arvosanat ja säästäisit aikaa.

Tee juuri sitä mitä sydämesi sanoo. Jos et halua opiskella lukion jälkeen, niin pidä taukoa. Kierrä maailmaa ja nauti nuoruudesta. Ja voin sanoa, että niinhän sinä tuletkin tekemään. Se on oikea ratkaisu. Muut ihmettelevät kymmenen vuoden päästä kuinka paljon olet ehtinyt tekemään ja olet siihen itsekin tyytyväinen. Opiskelut tulevat vielä. ja et voi ehkä uskoa, mutta löydät elämäsi ammatin vasta 35-vuotiaana.

Työ

En tiedä osaanko sanoa tähän sinulle mitään neuvoa, koska olet selkeästi huomannut, että ilman töitä et saa ruokaa pöydällesi. Hieman säästäväisempi voisit tietenkin olla, mutta ainakin nautit elämästäsi. Töitä tulet aina tekemään ahkerasti ja et jää mihinkään työpaikkaan mistä et pidä. Se on hyvä asia, koska en halua sinusta kasvavan elämäänsä kyllästynyttä ja valittavaa naista. Aina on toinen vaihtoehto, mutta muutos vaatii rohkeutta ja työtä. Mitään ei tarjoilla kultavadissa ja sen sinä jo tiedätkin.

Ikä

Tämä on hyvin vaikea ellei mahdoton selittää. Yli 30-vuotias ei ole ikäloppu eikä vanha. Olen tässä iässä omalla tavalla edelleen sama 18-vuotias tyttö. En ole vanha mieleltäni enkä ulkonäöllisesti. Nuorimmat ystäväni ovat vain vähän yli 20-vuotiaita. Niin ja kuulen usein, etten näytä päivääkään yli 30-vuotialta. Eli muista nyt se aurinkorasva! Elämä ei lopu nuoruuteen, vaan se tuo tullessaan kaikkea uutta ja kivaa. Eli odota vaan sitä innolla. Hyviä juttuja on tulossa.

P.S. Noin vaaleat jalat mulla on oikeasti! Ihan kun olisi valkoiset sukkikset jalassa. :D Mekko on tilattu briteistä Chi Chi London -merkiltä. Siellä on ihania juhlamekkoja ja maksaa vain noin 70 puntaa kappale!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *