Miten irtoripsitupsut laitetaan?

Juhlameikin ei tarvitse olla taiturillinen luomivärien taideteos, vaan pelkkien irtoripsien tuominen ja vaikka upean punan lisääminen tavalliseen arkimeikkiin riittää. Yllä olevissa kuvissa vasemmalla ei ole ripsitupsuja ja oikealla on. Eli katseeseen saa kivasti syvyyttä. Irtoripsirivien opettelu onkin sitten eri juttu ja siksi suosittelenkin aloittamaan irtoripsitupsuista, koska niiden laittaminen on paljon helpompaa. Tässä ohjeet:

1. Mitä tarvitset?

Pinsetit varmasti monelta jo löytyy, mutta sen lisäksi tarvitsee ripsitupsuja ja liimaa. Hyvin suosittu liima on Duon ripsiliima*, mutta itse olen tykästynyt Grimaksen liimaan, koska se on paljon ytympää tavaraa (saa Aprilli-kaupasta). Työssäni käytän myös saman merkin irtoripsitupsuja, koska ne on niin helppo napsia paketista asiakkaan ripsille.

Elevenillä* ja Bangerheadillä* on loistavat valikoimat erilaisia irtoripsiä ja tupsuja, mutta toki näitä saa myös Sokokselta ja Stockmannilta. Omat suosikkini nettikauppojen kokoelmista ovat Linda Hallbergin irtoripsitupsut*, joissa on osassa muutamia tupsuja yhdessä helpottamassa ripsien laittoa (loistavat aloittelijalle). Myös Eylurella* ja Ardellilla* on hyviä ripsitupsuja.

2. Miten?

Laita tippa ripsiliimaa kämmenselällesi. Nappaa pinseteillä ripsitupsu sen keskiosasta. Kasta tupsu liimaan niin, että liimaa on tupsun päässä ja hitunen myös tupsun varressa.

3. Laske tupsu ripsillesi

Katso alaspäin peiliin, mutta nosta leukaasi vähän ylöspäin. Yksinkertaisesti laske tupsu ripsiesi päälle niin, että ne menevät mahdollisimman lähelle ripsirajaa. Laita tupsuja niin monta kuin on mielestäsi sopiva määrä.

4. Poisto ja uudelleen käyttö

Myös pienimpiä irtoripsitupsuja voi käyttää uudelleen, mutta se on vain melkoista näpertämistä. Jos kuitenkin näin haluat tehdä, niin yksinkertaisesti nappaise pois ripset ja sen jälkeen irroita pieni liiman osa kynsilläsi. Laita takaisin säilytyslaatikkoon.

Jos et halua käyttää ripsiä uudelleen voi ne myös kasvoja pestessä ottaa pois. Vesi pehmentää liiman (lateksi on vesiliukoista) ja ripset lähtevät pois kuin itsestään.

P.S. Irtoripsitupsut ovat kevyet ja luonnollisen näköiset. Siksi suosin niitä aina asiakastyössä. Jos haluat nopeutta irtoripsien lisäämiseen ja käytät niitä useammin, niin suosittelen kääntymään irtoripsiriveihin. Niiden käyttö on nopeaa, mutta vaatii harjoittelua. TÄSSÄ on vanha videoni irtoripsirivien kiinnittämisestä.

 • Minna

  Ihana raikas väri luomillasi! Mikä ripsiväri sinulla on tässä käytössäsi?

  • Miia Ezen

   Oi kiitos! <3 Taitaa olla luonnonkosmetiikkaa ja sellainen merkki kuin Avril. :)

 • Katri

  Kipinä irtoripsitupsuihin syttyi!
  Kommentoisitko vielä kuinka monta tupsua per silmä kannattaa minimissään laittaa? Ja suurinpiirtein mihin kohtaan?
  Vai onko niin yksilöllistä, että selviää vain kokeilemalla..?

  • Miia Ezen

   Heippa Katri! ? Vaikea sanoa minimiä. Riippuu niin paljon silmästä ja mieltymyksestä, mutta voisko joku 5-6 olla minimi. Kannattaa keskittää enemmän ulkonurkkiin, jos laittaa vain muutaman. Parhaiten joo kokeilemalla selviää. ?

 • Heidi

  Moikka! Sulla on ihanan kylmän sävyiset hiukset! Onko fanolan jälkeen mennyt noin kylmän sävyiseksi vai fudge? =)

  • Miia Ezen

   Heippa! No itseasiassa Fudge teki aluksi hyvää työtä ja Fanola sen jälkeen vielä parempaa. ? Niin hyvää työtä, että kaveri luuli, et oon vaalentanu hiuksia. Niin ja kulmavärikin näyttää liian punaseen taittavalta. ?

 • Markit

  Heips Miia; Onkos nyt tuossa vasemman puoleisessa kuvassa ”tupsuton Miia”? Sitä vaan, kun näyttää hyvältä, aidolta, kauniilta. En sano, etteikö tupsukat silmiä tee intensiiviiseksi, mutta tykkää vasemmasta Miiasta.?
  Ja näihin tupsukoihin en väpättävillä käsilläni sotkeennu! Niin paljon kun hyviä neuvoja olen saanutkin. Ja hyviä tuoteneuvoja, viimeisin taitaa olla Nivea.
  On kyllä hyviä apuja tullut ja itsehän pitää osata soveltaa, ettei nyt ihan joka purnukkaa hanki.
  Minä kyllä tykkään tästä blogista ja bloginpitäjästä, vaikka en edes ”oikeesti” tunne ❤

  • Miia Ezen

   Hih! ? Kiitos! Joo kyllä vasemmanpuoleisessa on ilman tupsukoita. ?

 • Laura Väisänen

  Hei Miia!
  Haluaisin opetella irtoripsien käytön, mutta ainut mikä minua ns. pelottaa on liiman aiheuttamat reaktiot. Kokeilin joskus aikoinaan kaupan ripsiä ja kun laitoin ripset paikoilleen, niin ei mennyt kuin pari sekunttia niin silmät olivat aivan turvonneet ja punaiset.
  Voisitko siis suositella jotain ripsiliimaa mikä käy erittäin herkälle/allergiselle silmälle. Kiitos :)

  • Miia Ezen

   Heippa Laura! :) Joo, nuo kaupan ripsien mukana tulevat liimat ärsyttävät omia silmiäni myös ja alkavat kirvellä hurjasti. Taitavat olla melko ytyä tavaraa. Työ käyttämäni Grimas ei ole ainakaan ärsyttänyt kenenkään asiakkaani silmiä. Toinen on myös tuo mainitsemani Duo-liima, jota monet meikkitaiteilijat käyttävät. Ne sisältävät molemmat lateksia, joten jos sille on allerginen niin sitten en osaa oikein sanoa.

 • Epätoivoinen

  Mä_en_vaan_ymmärrä MIKSI mä en saa irtoripsiä tai tupsuja pysymään!!!! *raivohymiö* Vaikka kuinka teen ohjeiden mukaan ni ne ei vaan pysy! Eli ei tartu kiinni :( vuosikaudet oon yrittäny mutta ei. Nyt mulla on tota Duon mustaa liimaa ja jtn ihan perustupsuja ja ripsiä. Se ripsirivi kyllä tuntuu aika jäykältä, mutta että jos tupsutkaan ei pysy niin missä vika?? Pitääkö niitten tarttua siis ihoon vai omiin ripsiin?

  • Miia Ezen

   Mitä liimaa oot käyttäny aikasemmin, kun ei oo onnistunu? Ainakin ne kaupan ei kyllä pysy mulla ollenkaan. Liian litkua ja valuu silmiin kirvelemään. Duon kanssa on hyvä odottaa puoli minuuttia tekoripsillä ennen kuin sen laittaa kiinni. Ripsirivit on aina hankalampia laittaa ja vaatiikin paljon harjotusta ja hyvän liiman. ?

 • Maisa

  Moikka, ja kiitos ihanasta blogista! Haluaisin vielä tarkentaa, että laitetaanko ripsitupsut ennen vai jälkeen ripsivärin levityksen? Ja onko niin, että tupsun liimapäät ovat ripsen tyvessä mahdollisimman lähekkäin toisiaan? Näitä olisi niin kiva oppia käyttämään itse!

  • Miia Ezen

   Heippa Maisa! Hyvä kysymys. ? Eli ripsarin jälkeen laitetaan. Tupsujen liimapäät osuvat osittain ripsiin ja ihoon eli ihan siihen juureen laitetaan. Tupsujen ei tarvitse koskettaa toisiaan. Riippuu kuinka tiheästi eli kuinka paljon niitä haluaa. ?

 • Epätoivoinen

  No nyt mä onnistuin vähän paremmin kun jostain blogista hoksasin että ne rivit voi LEIKATA vaikka kolmeen osaan! Johan auttoi :) Toinen kikka oli se että ne pitää laittaa tavallaan ’pystyssä’ päältäpäin. Joten kiitos! :) (Vaikka ei se nyt vieläkään kivuttomasti ja täydellisesti mennyt).. Ei mulla muuta liimaa ole ollutkaan kuin tuo Duo. Ja tuo musta Duo töhrii kyllä silmiä hieman :( Mut on mulla vissiin toivoa sittenkin vielä :D

  • Miia Ezen

   Jee! Hyvä hyvä. Joo tuo pätkiminen helpottaa huomattavasti ja auttaa joustavuuteen ripsillä, kun se ”naru” on poikki. Harjotus tekee mestarin! Mulla meni kauan ennen kuin opin. :)

 • Mai

  Mulla on vähän sama ongelma liiman kanssa. Omat ripseni ovat niin hennot ettei niihin oikein tartu edes tuo Grimaksen ripsiliima. Kesällä jo parin tunnin kuluttua ripset lähtevät repsottamaan silmän sisänurkasta. Ja tämä siis vaikka lataan kuinka paljon ripsaria alle. Aaaargh!

  Olisiko sinulla Miia suositusta vieläkin stydimmästä liimasta kuin tuo Grimas?

  Ps. Onnea uudesta asunnosta! Näyttää huikealta!

  • Miia Ezen

   Heippa Mai! Mulla ei oo kyllä nyt suositella stydimpää enää kuin tuo Grimas. Mä kyllä käytän sitä myös asiakkaille, joilla on lyhyet ripset ja hyvin on pysyneet. Mitä jos et laittaisi niin sisänurkkaan? Voisiko auttaa? Alkaako repsottaa myös ulkonurkissa? Tää onkin mielenkiintoista, koska tosiaan en oo vielä ketään nähny kenelle ei tarttuis. Hmm..

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Toimitus suosittelee