Yhdellä meikkituotteella suuri muutos

Insta Storyni seuraajat ehkä muistavatkin tämän, kun ihmettelin viime viikolla miksi olin näyttänyt niin väsähtäneeltä jo vähän aikaa. Sen vuoksi myös kaikki värikkäät huulipunatkin näyttivät todella tunkkaisilta ja päädyin joka päivä nude-punaan.

Miksi meikki näyttää tunkkaiselta?

Olin unohtanut meikkirutiineistani hyvinkin tärkeän osan ja se on valon tuominen kasvoille. Voisin veikata, että moni teistäkin kyllä lisää aurinkopuuteria tai jopa contouringia eli varjostusta meikkiin, mutta tämä valon tuominen jää välistä.

Maskeeraajakouluni opettaja sanoi kerran, että ilman valoa ei ole varjoa ja toisin päin. Eli aina tarvitaan tasapaino. Kuviin ehkä hiukkasen liiottelin valon määrän, mutta halusin pointtini tulevan kunnolla esiin. Valo tuo raikkautta ja vie pois tunkkaisuuden.

Miten eroon väsähtäneestä ilmeestä?

Yksinkertaisesti lisää iholle peitevoidetta kuvan osoittamalla tavalla. Peitevoiteen tulee olla hieman vaaleampaa kuin oma ihon sävy. Painele peitevoide paikalleen sormin tai kostutetulla Beauty Blenderillä*. Muista levittää peitevoide silmien alle kolmiomaisesti, kuten TÄSSÄ postauksessa. Muuten peilistä katsoo panda.

Ottakaa huomioon, että peitevoide ei välttämättä peitä tummia silmänalusia vaan siihen tarvitsee väriä korjaavan tuotteen, joista kirjoitin TÄSSÄ.

Mitkä tuotteet?

Oma suosikkini on Urban Decayn peitevoide, joita saa Sokoksilta. Loistava edullisempi vaihtoehto on Maybelline Fit Me -peitevoide*. Väreinä vaaleille suomalaisille toimii usein se kaikista vaalein vaihtoehto. Maybellinen vaihtoehdoista vaalein (fair) sopii supervaaleille, koska se on pinkkiin taittava. Light tavalliselle vaalealle ja sand päivettyneelle vaalealle.

Huomio aikuiset naiset ja te joilla todella kuivat silmänaluset! Käyttäisin teidän kohdallanne mielummin joko vaaleampaa meikkivoidetta tai voidemaista peitevoidetta tähän tarkoitukseen. Loistava voidemainen peitevoide on esimerkiksi Isadoran color correcting -paletti (nude quartet), joita saa Sokoksilta.

P.S. Huulissani on uusi suosikkini luonnonkosmetiikkamerkki Zuii:n oranssiin taittava huulipuna värissä Mandarin*. Viimeaikona olenkin hiljalleen siirtynyt tavallisten huulipunien puoleen ja varsinkin näihin kosteuttaviin versioihin.

*Sisältää mainoslinkin / Saatu blogin kautta. 

 • Nimetön

  Ai kun mun mielestä toi vasen oli nimenomaan parempi ja raikkaampi, hups :D

  • Miia Ezen

   Oi ihanko totta? ?? No mutta meikissä saa olla aina eri mieltä. ❤

 • Henna

  Toivoisin meikkivinkkejä aikuiselle naiselle, jolla on jo ryppyjä ja kasvot ns. valahtaneet (kohotusta ei ole tehty). Lisäksi isona ongelmana hormonaalisista syistä jo vuosikymmeniä pahasti tulehtunut iho (paljon peitettäviä tulehduspesäkkeitä).
  Kiitos tuote-esittelyistä ja kivasta blogista!

  • Miia Ezen

   Heippa Henna! Joo, voisin tehdä tuollaisen postauksen missä on ihan erikseen aikuiselle naiselle tarkoitetut vinkit. :) Olen huomioinut aikuisen naisen ihon aina silloin, jos jotain tulee tehdä erilailla. Eli muuten periaatteessa kaikki vinkit toimivat, mutta erikseen mainitsen aina, jos se ei ole aikuiselle naiselle. Aikuisen naisen meikissä muutama hyvin tärkeä asia on, että meikkipohjan pitää olla kevyt ja hohdetuotteet ovat myös sellaisia joita ei kannata ollenkaan käyttää. Ne korostavat juonteita. Kiitos postaus vinkistä!

 • Markit

  Heippa; Kuten kirjoitat, ehkä liioittelit valon määrää oikeassa kuvassa, mutta idea tuli selväksi. Taitaa myös kuvausasetukset olla hiukan eri noissa kuvissa, kun esim huulipunan väriä katson tai sitten luulen niin. Vasen kuva on tosiaan vähän väsy ja oikea liika valoisa, mutta tosiaan asia ymmärretty, koitetaan seurata ohjeita ?.
  Erityiskiitos aikuisen naisen huomioimisesta, se iho kun tuntuu ohentuvan vanhemmiten, vaikka muten houtaisi. ?

  • Miia Ezen

   Heippa Markit! :) Itseasiassa kuvissa on täysin sama valo ja asetukset. Huulipunan väriin vaikuttaa se, että kun valoa lisää myös amorin kaarelle tulee huulipunastakin paljon intensiivisempi väriltään. Saman huomaa myös silmämeikin kohdalla. :) Valo siis korostaa varjoa ja toisin päin.

   • Markit

    No pahus! Taidat olla ammattimeikkaaja ?. No enpä tuota(kaan) tiennyt. Täytyy ihan tosissaan aloittaa harjoittelut. Kiitos ?

    • Miia Ezen

     Hih! Mä kyllä uskon, että osaat näitä juttuja jo melko hyvin. ❤

 • Mia / Beauty Highlights

  Valo tekee kyllä ihmeitä ilmeeseen ja kasvoille. Maybellinen Fit Me -peitevoide on ollut mullekin markettimeikkien parhaimmistoa. On tullut käytettyä sitä vuosien aikana useampi kappale! :)

  • Miia Ezen

   Joo se on yllätyävän hyvä. Voisin sanoa, että lähestulkoon identtinen tuohon Urban Decayhyn. ??

 • Kriu

  Hei! :) Mitä (marketti)meikkivoidetta suosittelisit pintakuivalle iholle? Ihotyyppini on muuttunut melko rasvoittuvasta pintakuivaksi parin viime vuoden aikana ja nykyään tuntuu että monet meikkivoiteet korostavat mahdollisia kuivempia kohtia :/

  • Miia Ezen

   Tässä on sulle muutama vinkki. :) Tokassa postauksessa vähän peittävämpiä ja siellä tuo Milani vois olla sulle loistava. <3
   //www.idealista.fi/miikkulaisen/2017/06/27/kevyt-meikkivoide-kesaksi/
   //www.idealista.fi/miikkulaisen/2017/06/18/aloittelijan-askeleet-meikkaamiseen/

 • Emmimarie

  Olisko sulla vinkkiä super vaaleesta maybelinen tapasesta peitevoiteesta tähän tarkoitukseen? Tuo maybelinen vaalein on mulla ollu käytössä jo monta vuotta ja se mätsää aika hyvin omaan ihonsävyyn. Sillon kun harvoin suihkii kasvoille kevyesti itseruskettavaa, niin toimii myös valontuojana, mutta muuten ei oo tarpeeksi vaalea ’:D

  • Miia Ezen

   Heippa Emmimarie! ? Voisko tuo Urban Decayn kaikista vaalein (muistaakseni fair light) olla vielä vaaleampi. En osaa nyt täysin varmaksi sanoa. Seuraavat vaihtoehdot ovatkit jo sitten sellaisia, että pitäisi sekoittaa valkoista vaaleimman peitevoiteen sekaan ja niitäkin on mun tietääkseni vain vahamaisia ja ei ehkä paras idea. Uskon, että tuo UD riittää sulle. ?

 • Sanna

  Tämä oli loistava vinkki! Ja muistutus ehkä myös. :) Teki aika ison eron meikkiin kun kokeilin. Yksi toive olisi postauksiin, kiireisen naisen arkimeikki! Sellainen kun aikaa on max 10min. Haluan olla huoliteltu, mutta siinä välissä kun lapset pakattu päiväkotiin ja pitää jo pian juosta junaan, niin aikaa on juuri tuo 10min. :)

  • Miia Ezen

   Heippa! ? Hyvä idea. Tätä onkin kyselty, mutta en oo vielä tehnyt. ? Pitää miettiä..

 • Anu

  Heippa! Hölmö kysymys ehkä, mutta laitetaanko tämä siis puuterin päälle? Mulla menee tosi tuhruisen näköiseksi. ?

  • Miia Ezen

   Ei ole hölmöjä kysymyksiä. :) Ensin meikkivoide, sitten peitevoide ja lopuksi kaikki kiinnitetään puuterilla. Tuhruisen näköiseksi joo kyllä menee, jos laittaa tämän puuterin päälle. Hyvä, kun kysyit. :)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Toimitus suosittelee