Pahimmat varjostusmokat

Sain aivan loistavan kommentin lukijalta nimimerkillä ’Terhi’ liittyen varjostuksiin. Päätin siis aloittaa tämän postauksen hänen ajatuksillaan:

”Itse olen kiinnittänyt huomiota contouring poskivarjostuksen liikakäyttöön. Usein se on monilla meikkivloggaajillakin ruskea vana ja mietin vain että miksi. Aina ei voi johtua siitä, että kamera syö muuten värit, koska on myös niitä joilla se on juuri niinkuin kuuluukin, VARJOSTUS.”

Meikkivloggaajiin en ota kantaa, mutta niin älyttömän hyvä pointti varjostuksesta. Varjostukset ovat varjoja. Ei likaraitoja tai oransseja aurinkopuuterilla täytettyjä kasvoja. Olin Sokoksella Isadoran kanssa opettamassa varjostuksia ja huomasin, että suurin osa on niiden kanssa peukalot keskellä kämmentä ja syystäkin. Ei se ole ihan yksinkertainen juttu. Katsotaanpa mikä voi mennä pahasti vikaan.

Liian oranssi sävy

Monet käyttävät virheellisesti varjostuksiin aurinkopuuteria, joka on tarkoitettu tuomaan sävyä kasvojen reunoille ja korkeisiin kohtiin. Varjostuksissa on hyvä miettiä juurikin itse sitä sanaa eli varjoa. Varjo ei ole oranssi tai myöskään hohtava tai helmiäinen. Varjo on usein vähän kylmempi sävy. Siksi varjostuksiin käytetään eri tuotetta kuin aurinkopuuteri. Loistavat varjostustuotteet löydät esimerkiksi NYXiltä* tai luonnonkosmetiikkapuolelta Alima Puren Contour Powder*.

Liika on liikaa

Yksinkertaisesti on pidettävä mielessä se, että kyse on varjoista. Varjostusta ei siis saa laittaa liikaa. Jos vaan mahdollista, niin varjostukset kannattaa lisätä luonnonvalossa. Vessan valo saattaa hämätä ja ulos kodista kävelee tyttö, jolla on poskissaan likaraidat. Ilta- tai kuvausmeikkiin toki varjostukset kannattaa laittaa astetta tummemmiksi.

Liian alas

Jos huulet laittaa kultakalatöttörölle ja heittää varjostukset poskien kuoppiin, tulee helposti laitettua varjostukset liian alas. Jopa upea meikkitaiteilija Charlotte Tilbury kannattaa tätä metodia ja sanookin aina ”Follow the hollow”, mutta näin varjostus menee usein liian alas ellei tajua laittaa varjostusta hieman poskikuoppien yläosaan. Siksi heittäisin fisunaamat romukoppaan.

Jos varjostukset laittaa liian alas, valahtavat kasvotkin helposti alas ja tällä on silloin vain vanhentava vaikutus. Kurkkaa alla oleva kuva. Oikean paikan varjostukselle löydät TÄSTÄ tutoriaalistani.

Leuan alle

Varjostusta voi laittaa myös leuan alle tuomaan tasapainoa ja häivyttämään mahdollista kaksoisleukaa. Tässäkin on oltava varovainen ettei usein vaaleampi kaula paljasta ruskeaa raitaa.

Otsalle

Pieniotsaisten kannattaa unohtaa varjostus otsalta kokonaan ettei otsa näytä entistä pienemmältä. Keskikokoiselle otsalle voi laittaa varjostusta reunoille. Tämän kokoisen otsan tunnistaa siitä, että otsalle mahtuu kolme sorma poikittain. Jos saat neljä sormea mahtumaan otsalle, niin varjoa voi laittaa myös yläreunaan ja aina tietenkin ihan hiusrajaan.

Jätinkö joitain mokia huomioimatta? Kertokaa, jos vielä jotain tulee mieleen varjostuksista.

Oletko jo lukenut edelliset mokapostaukseni: Highlight-moka, joka kääntää katseet / Huulipunamokat, jotka pilaa koko meikin / sekä oma mokien moka, josta postaussarja sai alkunsa Yleinen meikkimoka

*Sisältää mainoslinkin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *