Pahimmat varjostusmokat

Sain aivan loistavan kommentin lukijalta nimimerkillä ’Terhi’ liittyen varjostuksiin. Päätin siis aloittaa tämän postauksen hänen ajatuksillaan:

”Itse olen kiinnittänyt huomiota contouring poskivarjostuksen liikakäyttöön. Usein se on monilla meikkivloggaajillakin ruskea vana ja mietin vain että miksi. Aina ei voi johtua siitä, että kamera syö muuten värit, koska on myös niitä joilla se on juuri niinkuin kuuluukin, VARJOSTUS.”

Meikkivloggaajiin en ota kantaa, mutta niin älyttömän hyvä pointti varjostuksesta. Varjostukset ovat varjoja. Ei likaraitoja tai oransseja aurinkopuuterilla täytettyjä kasvoja. Olin Sokoksella Isadoran kanssa opettamassa varjostuksia ja huomasin, että suurin osa on niiden kanssa peukalot keskellä kämmentä ja syystäkin. Ei se ole ihan yksinkertainen juttu. Katsotaanpa mikä voi mennä pahasti vikaan.

Liian oranssi sävy

Monet käyttävät virheellisesti varjostuksiin aurinkopuuteria, joka on tarkoitettu tuomaan sävyä kasvojen reunoille ja korkeisiin kohtiin. Varjostuksissa on hyvä miettiä juurikin itse sitä sanaa eli varjoa. Varjo ei ole oranssi tai myöskään hohtava tai helmiäinen. Varjo on usein vähän kylmempi sävy. Siksi varjostuksiin käytetään eri tuotetta kuin aurinkopuuteri. Loistavat varjostustuotteet löydät esimerkiksi NYXiltä* tai luonnonkosmetiikkapuolelta Alima Puren Contour Powder*.

Liika on liikaa

Yksinkertaisesti on pidettävä mielessä se, että kyse on varjoista. Varjostusta ei siis saa laittaa liikaa. Jos vaan mahdollista, niin varjostukset kannattaa lisätä luonnonvalossa. Vessan valo saattaa hämätä ja ulos kodista kävelee tyttö, jolla on poskissaan likaraidat. Ilta- tai kuvausmeikkiin toki varjostukset kannattaa laittaa astetta tummemmiksi.

Liian alas

Jos huulet laittaa kultakalatöttörölle ja heittää varjostukset poskien kuoppiin, tulee helposti laitettua varjostukset liian alas. Jopa upea meikkitaiteilija Charlotte Tilbury kannattaa tätä metodia ja sanookin aina ”Follow the hollow”, mutta näin varjostus menee usein liian alas ellei tajua laittaa varjostusta hieman poskikuoppien yläosaan. Siksi heittäisin fisunaamat romukoppaan.

Jos varjostukset laittaa liian alas, valahtavat kasvotkin helposti alas ja tällä on silloin vain vanhentava vaikutus. Kurkkaa alla oleva kuva. Oikean paikan varjostukselle löydät TÄSTÄ tutoriaalistani.

Leuan alle

Varjostusta voi laittaa myös leuan alle tuomaan tasapainoa ja häivyttämään mahdollista kaksoisleukaa. Tässäkin on oltava varovainen ettei usein vaaleampi kaula paljasta ruskeaa raitaa.

Otsalle

Pieniotsaisten kannattaa unohtaa varjostus otsalta kokonaan ettei otsa näytä entistä pienemmältä. Keskikokoiselle otsalle voi laittaa varjostusta reunoille. Tämän kokoisen otsan tunnistaa siitä, että otsalle mahtuu kolme sorma poikittain. Jos saat neljä sormea mahtumaan otsalle, niin varjoa voi laittaa myös yläreunaan ja aina tietenkin ihan hiusrajaan.

Jätinkö joitain mokia huomioimatta? Kertokaa, jos vielä jotain tulee mieleen varjostuksista.

Oletko jo lukenut edelliset mokapostaukseni: Highlight-moka, joka kääntää katseet / Huulipunamokat, jotka pilaa koko meikin / sekä oma mokien moka, josta postaussarja sai alkunsa Yleinen meikkimoka

*Sisältää mainoslinkin.

 • Emmi

  Pakko kysyy nyt, kun on varjostuksista puhe, että oisko sulla mitää vinkkiä mulle. Mulla siis on molemmissa poskissa sellaset ei-normisti huomattavat tummemmat alueet just siinä kohin mihin varjostus tulee. Tuntuu et sitku laitan varjostusta ne kohdat oikein korostuu ja muuten ois nii nätti varjostus (heh, omasta mielestä ainakin), mut ne kohdat pomppaa sieltä esille ja näyttää ku mun varjostus ois epätasainen… Onks mitää mitä voisin tehä erillä tavalla? Noita läiskiä ei siis normisti ees huomaa ellei osaa kattoa.

  • Miia Ezen

   Heippa Emmi! ? Hei hyvä kysymys! Tosiaan ennen varjostusten tekoa tulee kaikki ihon ”virheet” peittää, koska muuten ne näkyvät alta. Jos kyse on tummista alueista, niin peittäisin ne oranssilla väriä korjaavalla tuotteella (oranssi peittää alleen kaiken) tai ehkä ne menevät piiloin pelkällä peittävällä meikkivoiteella?

 • Jii

  Moikka! Sinun tekemät meikit on kyllä aina upeita <3 Haluaisin kysyä, onko sinulla suositella hyviä ja luonnollisen näköisiä irtoripsiä? Minulla on ikävä tilanne ja olen syövän takia hoidoissa ja ripseni ja kulmakarvani ovat nyt alkaneet niiden johdosta harvenemaan :( Tämä tuntuu melkein pahemmalta kuin hiusten tippuminen. Voiko ripsiliima vaurioittaa omia ripsiä tai onko niitä jotain hellävaraisia? Olen miettinyt uskallanko laittaa irtoripsiä liimalla, jos niiden irroittaminen vie viimeisetkin ripseni. Jossain vaiheessa voi käydä kuitenkin joka tapauksessa niin, että kaikki ripseni tulevat tippumaan, niin olen miettinyt myös pystyykö irtoripsiä liimaamaan paikalleen tai pysyvätkö ne paikallaan jos ei omista ollenkaan ripsiä? Tuli monta kysymystä, mutta kiitos tuhannesti jos voit vastata <3

  • Miia Ezen

   Heippa Jii! Ardellilla ja Eylurella on ainakin hyviä irtoripsirivejä ja niitä voi käyttää moneen kertaan. Oon käyttänyt nyt irtoripsiä lähes päivittäin parin vuoden ajan ja ne eivät tuhoa omia ripsiä. Varsinkaan tuollaiset ripsirivit, jossa on ohut lanka pitämässä niitä kasassa. En tiedä miksi tuota osaa virallisesti sanotaan. En ole vielä testannut miten ne pysyvät, jos ripsiä ei ole ollenkaan. Veikkaisin, että kevyet ja luonnolliset ripset kyllä pysyvät. Suosittelen ostamaan joko Duo ripsiliimaa tai Grimaksen liimaa. Grimas on vähän tuhdimpaa tavaraa, jonka veikkaisin pysyvän paremmin. Molemmat ovat lateksipohjaisia ja ne on helppo kevyesti repäistä irti päivän päätteeksi. Treenaamista ripsien laittaminen vaatii, mutta harjoitus tekee mestarin. ? Jos tarviit apua niihin tai kulmien piirtämiseen, niin autan sua mielelläni. Laita vaan mulle mailia. ❤ Tsemiä ja voimia aivan hirmuisesti ja miten se sanottiinkaan? #fuckcancer

 • Jii

  Kiitos Miia nopeasta vastauksesta ja vinkeistä! <3 Nyt uskallan paremmin aloittaa treenaamaan irtoripsien kiinnitystä, täytyy vaan hankkia vielä tuotteet :) Kävin äsken katsomassa myös tuon sun irtoripsien kiinnittämis -videon, siitä sai hyviä myös ohjeita! Kiitos ihana, pidän mielessä, että sulta saa apua myös tarvittaessa! <3 :) #fuckcancer

 • Pautsi

  Moikka! Ihan ensiksi täytyy kiittää tästä blogista. Oon saanut täältä paljon vinkkejä ja vaikutat jotenkin niin aidolta ihmiseltä. ? Mulla ois pari kysymystä, jotka eivät kylläkään koske tätä postausta, mutta olisi ihanaa jos pystyisit vastaamaan.
  Kyselin jo joskus aiemmin saamatta vastausta, joten kysyn uudelleen, että mitä mieltä sä oot siitä, että käyttää ripsaria vain yläripsissä? Ite oon nyt tykästynyt siihen, enkä useinkaan enää laita ripsaria alaripsiin. Lähinnä enää silloin, kun on juhlat tai muu iltameno. Onko se jonkinlainen meikkimoka? ?
  Sun hiuksissa on ihana sävy, joten olisinkin kysynyt, että kuinka usein käytät fudgen hopeashampoota ja kuinka kauan annat sen vaikuttaa? Tämmösiä juttuja on ollut mielen päällä. ?

  • Miia Ezen

   Heippa Pautsi! :) Ihanaa, kun viihdyt täällä ja SORIII että on vastaus sulle jäänyt. :( Mutta nyt vastaan. :) Ei ole meikkimoka, jos ei käytä ripsaria alaripsissä. Se on ihan makuasia. Mun hiukset menee HETI keltaisemmaksi, jos käytän jotain muuta shampoota. Käytän Fudgea kuitenkin jokatoisella pesulla, koska se kuivattaa vähän hiuksia. Annan vaikuttaa noin 5 minuuttia.

 • Tyttyrä

  Hei! Tyhmä kysymys, mutta mikä tuollaisten kulmakarvojen nimi on? En tiedä mitään kulmakarvoista, mutta haluan tuollaiset kuin sinulla! Millä nimeä käytetään siis tuosta tyylistä, jos käy laitattamassa kulmat? Vai vaatiiko tuo, että laittaa itse joka päivä?

 • Mia / Beauty Highlights

  Nää meikkimokapostaukset on niin kivoja ja varmasti auttaa monia! Vaikka tää ei liity varjostuksiin mitenkään, niin pakko kommentoida, että aivan ihana silmämeikki! <3

 • Kerttu

  Moikka Miia! Susta on kyllä kuoriutunut ihan mahtava meikkialan ammattilainen ❤️

  • Miia Ezen

   No kiitos Kerttu! ? Intohimosta voi näköjään kasvaa vaikka mitä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Toimitus suosittelee

Instagram