Olen laihaläski

Läskiä on montaa eri muotoa, mutta niistä salakavalin ja yllättävin on laihaläski. Keskustelupalstoilla ja jopa ystävysten kesken käytävissä keskusteluissa laihaläski lytätään täysin. ”Ei sinulla ole varaa valittaa.” Nostan kissan pöydälle ja itseni likoon, koska edessäsi seisoo laihaläski. Se tyttö, joka näyttää laihalta, muttei olekaan.

Mitä on vaatteiden alla?

Oikean malliset vaatteet piilottavat alleen paljon. Laihaläski voi huijata itsensä lähes missikisoihin asti, kunnes tulee aika paljastaa bikinivartalo. Myös hyvässä kunnossa oleva tyttö voi salakavalasti muuttua laihaläskiksi kenenkään huomaamatta. Pahimmassa tapauksessa hän ei huomaa sitä itsekään, koska samat vanhat vaatteet istuvat edelleen päälle.

Laihan läskin voi huomata toisellakin tapaa ja se on se tapa, jolla itse heräsin todellisuuteen. Vuoden totaalisen urheilutauon jälkeen päätin tehdä muutamat vatsalihasliikkeet – ihan niitä perinteisiä. En päässytkään ylös vetämättä itseäni käsillä pystyyn. Siinä sitten istuin hölmistyneenä. Miten vetää itsensä rapakunnosta takaisin ruotuun. Ja koskaanhan en ole mikään urheilullinen edes ollutkaan. Olisiko nyt oikesti aika saada sitä lihasta luiden ympärille? Sitähän lysähtää vanhemmiten kasaan ja liikkuminen vaikeutuu, jos ei asialle tee jotain.

Huijausta

Kuvakulmat kokovartalokuvissa huijaavat vielä enemmän. Katsokaa vaikka näitä kuviani. Laihaläski voi näyttää upeissa instagram-kuvissa huikealta mallilta, jonka kroppaa kadehditaan. Hän kertoo sinulle kuinka ei tarvitse liikuntaa ja voi syödä sitä mitä huvittaa. Varmasti vielä 18-vuotiaana tämä käy päinsä ja onkin totta. Kaikesta huolimatta jo tuossa vaiheessa tämän kuvitteellisen tytön rasvaprosentti voi olla korkea.

Ulkonäkö voi huijata, mutta rasvaprosentin mittaus näyttää totuuden. Varsinkin, jos rasva on kertynyt enimmäkseen keskivartaloon. Silloin on vaarana, että rasva on kertynyt sisäelinten ympärille ja tämä rasva on terveydelle kaikista vaarallisinta. Sanon tämän siksi, ettei jokaisen naisen tarvitse ja pidäkään tavoitella upeaa fitness-vartaloa. Kaikista tärkeintä olisi pysyä terveenä, koska myös laihaläski uhmaa omaa terveyttään.

Mistä motivaatio?

Jos ruokavaliota ei muuta ja liikuntaa aloita, laihaläski muuttuu ajan saatossa hiljalleen suuremmaksi ja suuremmaksi. Lihakset eivät tue kehoa, ryhti huononee ja rasvaprosentti kasvaa. Ainoastaan korkea rasvaprosentti ei ole tässä tapauksessa haitallinen vaan lihasten huono kunto voi johtaa selkäkipuihin ja muutenkin olosta tulee saamaton ja veltto.

Terveyden pitäisi aina olla se suurin motivaatio. Jos terveys on poissa, niin siinä kärsii työ, ihmissuhteet ja elämänlaatu. Mutta mistä sitten saa sen motivaation? Itse olen etsinyt sitä motivaatiota jo kohta vuoden. En melkein muuta tekisikään, kuin rakasta työtäni ja viettäisi aikaa läheisteni kanssa. Liikunta tuntuu yksinkertaisesti liian rankalta ja joka päivä on helpompi valita Instagramissa surffailu, Youtube-videoiden katselu tai Netflixin sarjojen tuijottelu.

Minua on koitettu houkutella kaikenmaailman training for warriors -ryhmiin, koska siellä on kuulemma niin hauskaa. En vaan kestä ajatustakaan nöyryytyksestä, kun en jaksa edes sitä yhtä vatsalihasliikettä. Joo, tiedän, että ryhmässä on kaiken tasoisia, mutta EI – en halua olla se huonotasoinen. Voitaisiinko tehdä ryhmä laihaläskeille, jotka ovat elämänsä huonoimmassa kunnossa. Kun saisin kerrankin sen tunteen, että olisin edes jossain urheilussa samantasoinen kuin muut, niin varmasti innostuisin. Huippukuntoisten kanssa treenamiselle sanon ei kiitos ja käännyn takaisin kotiin internetin hurjaan maailmaan etsimään keinoja, joilla pääsisin omien seinien suojassa jotenkin ihmeen kaupalla hyvän kuntoon.

Haaste kaikille

Kävin kurkkaamassa Instagramin kuvia hashtagilla #laihaläski ja läskeys oli kyllä niistä kuvista kaukana. Ajattelinkin haastaa teidät kaikki lukijani sekä bloggaajat mukaan. Postaa instagramiin (julkiselle tilille) kuva kauniista laihaläskivartalostasi bikineissä 23.7.2017 mennessä ja käytä hashtagia #laihaläski. Tägää minut ja kirjoita tekstiin selkeästi, että saan käyttää kuvaasi blogissani. Teen sitten meistä hiljaisesta kansasta postauksen kuvineen. Bloggaajat tehkää tästä oma postaus ja kertokaa siitä minulle, jotta voin lisätä linkin ja kuvan blogipostaukseen. 

Katsotaan siis saanko aikaiseksi uuden blogipostauksen, vai jääkö tämä tähän – oman laihaläskivartaloni esittelyyn.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *