Mitä ihonhoitotuotteita käytän?

Täydellistä meikkiä on hyvin vaikea taikoa, jos iho sen alla ei ole kunnossa. Meikin tekeminen lähtee aina ihonhoidosta. Ajattelinkin laittaa tähän oman tämänhetkisen ihonhoitorutiinini, josta suurinosa on korealaista kosmetiikkaa. Etelä-Korealaisilla on tunnetusti kauniin kuulas iho ja siksi myös jenkkien suunnalla ollaan jo muutamia vuosia hehkutettu K-Beauty:ä eli koreakosmetiikkaa.

Puhdistus

Ihonhoitotuotteet pitää aina valita oman ihotyypin mukaan. Itse käytän kesäisin sekaiholle suunnattua puhdistustuotetta, kuten kuvassa näkyvä Mizon Egg White Bubble Cleanser*. Olin aivan hämmentynyt kuinka pehmoinen tämä vaahto on ja kuinka sileäksi se tekee ihon. Talvella käytän V 10 plussan puhdistusgeeliä*, joka on harvinainen geelimäinen putsari sillä se ei kuivata ja sopii jopa atooppiselle iholle.

Olen aina vähän ihmetellyt, että mihin ihmeeseen kasvovettä tarvitsee. Nyt olen kuitenkin tainnut löytää oman ”matchin”. Tämä Benton Aloe Bha Skin Toner -kasvovesi* on vienyt pois otsassani olevat pienen pienet valkopäät (voiko noin sanoa?), jotka ennen näin kirkkaassa vessan valossa. Samalla se on myös hyvä pintakuivalle iholle, jota löytyy myös tästä naamasta.

Kuorinta

Iho pitää kuoria säännöllisesti, jotta vanha ihosolukko lähtee ja näin kosteusvoiteidenkin tehosta saa kaiken paremmin irti. En aluksi pitänyt tästä kuorinnasta laisinkaan, koska siinä ei ollut selkeitä rakeita, joihin olen kuorinnassa tottunut. Hetken tätä käytettyäni tajusin, että tässä Mizon Apple Smoothie Peeling Geelissä* onkin paljon paljon pienemmät rakeet ja ne irroittavat loistavasti varsinkin nenänpieliin kertynyttä vanhaa ihosolukkoa.

Kosteutus

Juurikin tätä postausta kirjoittaessa olen saanut testiin muutaman seerumin. En ole oikein uskonut niiden voimaan, mutta mieleni on ehkä muuttumassa. Palaan siis niihin myöhemmin.

Olen tosin ihastunut kaikkiin tuotteisiin, jotka sisältävät etanan limaa (niin kuin käyttämäni kasvovesikin). Bentonin Snail Bee High Content Essence* sisältää juurikin tätä limaa, joka auttaa erilaisiin iho-ongelmiin. Sinänsä tämä ei ole seerumi, vaan ihon puhdistuksen jälkeen käytettävä hoitovesi.

Harvinaisen suuri puteli (100ml) COSRX-merkiltä on tämän hetken suosikki kosteusvoide. Tämä Oil Free Ultra Moisturizing Lotion* todellakin tekee ihosta pehmeän ja superkosteutetun.

Vinkki atoopikoille

Kärsin ennen talvisin atooppisesta ihosta silmien ympärillä. Iho oli niin kuiva, että siihen tuli pieniä haavoja. Kaikki silmänympärysvoiteet kirvelivät ja meikki teki silmänympärysihosta järkyttävän ryppyisen. Löysin joltain keskustelupalstalta siihen ratkaisun ja sen jälkeen ei ole muutamia pieniä plänttejä lukuunottamatta atooppista ihoa näkynyt. Sen vuoksi olen aivan koukussa Avènen silmänympärysvoiteeseen.

Tällä hetkellä käytössä on ryppyjä, tummia silmänalusia ja turvonneita silmiä vastaan taisteleva Avène Physiolift Eyes*, mutta talvella käytän aina atooppisen ihon pelastajaa Avène Soothing Eye Contour Creamiä*. Lisävinkkinä Avènen Skin Recover Cream* on ihan loistava, jos muuallakin kasvoilla on atooppista ihoa.

P.S. Ostolakossa-blogin Virve on perehtynyt todella hyvin korealaiseen kosmetiikkaan ja sieltä kannattaa lukaista enemmän, jos aihe kiinnostaa.

*Sisältää mainoslinkin. // Saatu blogin kautta. 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *