Mitä ihonhoitotuotteita käytän?

Täydellistä meikkiä on hyvin vaikea taikoa, jos iho sen alla ei ole kunnossa. Meikin tekeminen lähtee aina ihonhoidosta. Ajattelinkin laittaa tähän oman tämänhetkisen ihonhoitorutiinini, josta suurinosa on korealaista kosmetiikkaa. Etelä-Korealaisilla on tunnetusti kauniin kuulas iho ja siksi myös jenkkien suunnalla ollaan jo muutamia vuosia hehkutettu K-Beauty:ä eli koreakosmetiikkaa.

Puhdistus

Ihonhoitotuotteet pitää aina valita oman ihotyypin mukaan. Itse käytän kesäisin sekaiholle suunnattua puhdistustuotetta, kuten kuvassa näkyvä Mizon Egg White Bubble Cleanser*. Olin aivan hämmentynyt kuinka pehmoinen tämä vaahto on ja kuinka sileäksi se tekee ihon. Talvella käytän V 10 plussan puhdistusgeeliä*, joka on harvinainen geelimäinen putsari sillä se ei kuivata ja sopii jopa atooppiselle iholle.

Olen aina vähän ihmetellyt, että mihin ihmeeseen kasvovettä tarvitsee. Nyt olen kuitenkin tainnut löytää oman ”matchin”. Tämä Benton Aloe Bha Skin Toner -kasvovesi* on vienyt pois otsassani olevat pienen pienet valkopäät (voiko noin sanoa?), jotka ennen näin kirkkaassa vessan valossa. Samalla se on myös hyvä pintakuivalle iholle, jota löytyy myös tästä naamasta.

Kuorinta

Iho pitää kuoria säännöllisesti, jotta vanha ihosolukko lähtee ja näin kosteusvoiteidenkin tehosta saa kaiken paremmin irti. En aluksi pitänyt tästä kuorinnasta laisinkaan, koska siinä ei ollut selkeitä rakeita, joihin olen kuorinnassa tottunut. Hetken tätä käytettyäni tajusin, että tässä Mizon Apple Smoothie Peeling Geelissä* onkin paljon paljon pienemmät rakeet ja ne irroittavat loistavasti varsinkin nenänpieliin kertynyttä vanhaa ihosolukkoa.

Kosteutus

Juurikin tätä postausta kirjoittaessa olen saanut testiin muutaman seerumin. En ole oikein uskonut niiden voimaan, mutta mieleni on ehkä muuttumassa. Palaan siis niihin myöhemmin.

Olen tosin ihastunut kaikkiin tuotteisiin, jotka sisältävät etanan limaa (niin kuin käyttämäni kasvovesikin). Bentonin Snail Bee High Content Essence* sisältää juurikin tätä limaa, joka auttaa erilaisiin iho-ongelmiin. Sinänsä tämä ei ole seerumi, vaan ihon puhdistuksen jälkeen käytettävä hoitovesi.

Harvinaisen suuri puteli (100ml) COSRX-merkiltä on tämän hetken suosikki kosteusvoide. Tämä Oil Free Ultra Moisturizing Lotion* todellakin tekee ihosta pehmeän ja superkosteutetun.

Vinkki atoopikoille

Kärsin ennen talvisin atooppisesta ihosta silmien ympärillä. Iho oli niin kuiva, että siihen tuli pieniä haavoja. Kaikki silmänympärysvoiteet kirvelivät ja meikki teki silmänympärysihosta järkyttävän ryppyisen. Löysin joltain keskustelupalstalta siihen ratkaisun ja sen jälkeen ei ole muutamia pieniä plänttejä lukuunottamatta atooppista ihoa näkynyt. Sen vuoksi olen aivan koukussa Avènen silmänympärysvoiteeseen.

Tällä hetkellä käytössä on ryppyjä, tummia silmänalusia ja turvonneita silmiä vastaan taisteleva Avène Physiolift Eyes*, mutta talvella käytän aina atooppisen ihon pelastajaa Avène Soothing Eye Contour Creamiä*. Lisävinkkinä Avènen Skin Recover Cream* on ihan loistava, jos muuallakin kasvoilla on atooppista ihoa.

P.S. Ostolakossa-blogin Virve on perehtynyt todella hyvin korealaiseen kosmetiikkaan ja sieltä kannattaa lukaista enemmän, jos aihe kiinnostaa.

*Sisältää mainoslinkin. // Saatu blogin kautta. 

 • Elina

  Kuten sanoit, jokaiselle on ne omat tuotteet jotka sopivat. Jos haluaa panostaa ihon hoitoon, keneltä voi pyytää apua? Vai tulisiko rohkeasti vain kokeilla kaupan eri tuotteita ja huomata mikä sopii? Miten kauan tuotetta tulisi käyttää että tietää mikä sopii? Mitä jos ei edes tiedä onko iho kuiva tai sekaiho? Usein luulee väärin kunnes joku ammattilainen sanoo toista =) Oma kokemus on että jos menee jonkun tuotteen edustajan jutuille ja apua kysymään, he painottavat vain heidän omia tuotteitaan ja mietinkin onko olemassa tahoa, joka auttaisi minua ihmisenä eikä jonkun tietyn tuotteen edustajana.

  • Miia Ezen

   Heippa Elina! Hyviä kysymyksiä ja oivalluksia. Itse olen blogeista lukenut parhaat vinkit ja sitten vaan kokeilemalla. Kokeilu tulee tosin äärettömän kalliiksi. Tuo on niin totta, että moni konsultti tietenkin liputtaa oman tuotteensa puolesta. Kosmetologeilla voisin kuvitella olevan sama juttu. Vai olenko väärässä? Hekään tuskin kokeilevat jäätäviä purkkimääriä erilaisia tuotteita, mutta saattavat ymmärtää inci-koodeja eri tavoin. Kosmetologi osaa ainakin vastata siihen minkälainen ihotyyppi sinulla on. Myöskin meikkaajat jossain määrin. Tässähän voisi olla jopa postausidea. ? Kiitos hyvistä kysymyksistä vaikken niihin nyt täysin osannutkaan vastata.

 • Hansu

  Täällä atoopikko joka toivoisia vinkkejä meikkipohjan suhteen. Ihoni on hyvin herkkä ja nyt ärsyyntynyt pitkästä kortisonikuurista osoittaen sen kuivuudella ja epäpuhtauksilla. En kestä hajusteita ja ihoni reagoi herkästi paksuihin meikkivoiteisiin. Siirryin 15-vuotiaana baremineraalin mineraalipohjiin ja niihin olen turvautunut jo yli kymmenisen vuotta. Toiveissa olisi löytää toinen luottotuote minkä herkkä, allerginen ja atooppinen ihoni suvaitsi. Kosmetiikkasarjoina kaikki ihonhoito tuotteeni ovat Avenea ja silmänympärysvoide mitä olet suositellut on pelastukseni talven pakkasilla ja siitepölyn ärsyttämillä silmilläni.
  Muutoinkin postausvinkit atopiaa ja ihoystävällistä/mineraalipohjia koskien ovat toivelistalla!

  • Miia Ezen

   Heippa Hansu! Tähän mun pitääkin ihan perehtyä. :) Kiitos vinkistä. Nyt tähän hätään en keksi oikein muita meikkipohjia kuin luonnonmukaiset mineraalipohjat. Ne varmasti ärsyttävät vähemmän. :)

 • Inga

  Eikös tämä kaikki korealainen kosmetiikka ole eläintestattua? EU on kieltänyt eläinkokeet alueellaan, joten eikö kannatettaisi tätä ja ei tuettaisi eläinkokein tehtävää kosmetiikkaa? Ehkäpä Kiinan markkina-alue keksisi vaihtoehdon eläinkokeille mikäli näitä markkinoita ei tuettaisi jopa Suomesta asti.. Miksi, oi miksi mainostatte ostolakossa blogin kanssa jatkuvasti tätä Kiinan kosmetiikkaa, joilla markkinoilla on pakko testata elämillä. Ettekö blogisteina voisi tukea ei eläinkokein testattavaa kosmetiikkaa eettisyyden nimissä? Harmi kun myös NARS on nyt siirtynyt Kiinan markkinoilla ja dumpannut periaatteensa eläinkokeettomuudesta rahan nimissä. Erittäin surullista. .

  • Miia Ezen

   Heippa Inga! :) En tue eläinkokeita misään nimessä. Kiina on tosiaan eri juttu kuin Etelä-Korea. Osa korealaisesta kosmetiikasta kyllä on testattu eläimillä niin kuin myös (varmasti yllätykseksesi) EU alueen moni tuote. Jos tuotetta myydään Kiinassa, niin silloin merkki myös suostuu siihen, että Kiinan valtio sen testaa eläimillä ennen kuin päästää markkinoilleen. Näistä monia tuotteita myydään siis meillä Suomessa. Ja haluan vielä kerran painottaa – tämä ei ole Kiinan kosmetiikkaa vaan Etelä-Korealaista kosmetiikkaa. Vuoteen 2018 mennessä koreassa pitäisi olla eläintestaus kiellettyä vaikka moni brändi ei sitä edes tee. Tällä hetkellä en osaa vielä tarkasti sanoa mikä koreabrändi testaa eläimillä ja mikä ei. Tieto ei ole yhtä helposti löydettävissä kuin esimerkiksi Suomessa myydyt tuotteet, jotka testaavat eläimillä. Esimerkiksi COSRX ei testaa eläimillä. Voit tsekata meille suomalaisille tutummat brändit, jotka testaavat eläimillä tästä: http://www.crueltyfreekitty.com/companies-that-test-on-animals/

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Toimitus suosittelee

Instagram