Highlight-moka, joka kääntää katseet

Miksi ihmeessä oikeanpuolimmainen on väärin? Näin valokuvassa se ei näytä nyt pöllömmältä ja tällaisia highlighteja (korostuspuutereita) on Instagram sekä Youtube pullollaan, mutta luonnossa se näyttää aika erikoiselta. Kamera ikävä kyllä vähentää highlightin määrää huomattavasti. Katsoppas kuvaa tarkemmin. Löysitkö jo vastauksen?

Likaraita poskella

Vastaus on se, että poskipäällä oleva korostus näyttää harmahtavalta. Luonnossa se näyttää itseasiassa ihan harmaalta likaviivalta. Syy on usein siinä, että poskelle on lisätty vain liian valkoista korostuspuuteria ja sitäkin liikaa. Esimerkiksi Anastasia Beverly Hillsiltä löytyy tällainen.

Tällaisia ”mokia” näkee usein kadulla. Mutta niin kuin viimemokassa (Huulipunamoka, joka pilaa koko meikin) jo sanoin, ettei mikään ole väärin meikissä. Tässä käydään läpi vain meikkiä ammattilaisen näkökulmasta. Siksi tämä kyseinen likaraita kyllä kääntää ainakin oman pääni.

Oikea highlight

Tämä on helppoa. Usein meille suomalaisille käy hyvin hieman punaiseen taittava highlight. Jos sinulla on selkeästi oliivi-iho, niin silloin voit valita kultaisemman highlightin eli keltaiseen taittavan. Vaikka näissä kuvissa olen ruskettunut, niin silti punaiseen taittava sopii itselleni paremmin.

Yksi highlight, joka sopii lähes kaikille on the Balmin Mary Lou-Manizer*. Itse käytin tässä omaa lemppariani Zuiin highlightia värissä Melon*, joka on luonnonkosmetiikkamerkiltä todella yllättävää sen ollessa pigmenttisempi kuin moni synteettinen versio. TÄSSÄ vanha postaukseni siitä, mikä on highlightin oikea paikka. Ja näyttää tuossakin postauksessa olevan nuo samat suosikit.

P.S. Huomaatteko, että olen yhtäkkiä saanut kauniin päivetyksen iholle? Laitoin kerran Eco by Sonyan itseruskettavaa kasvovettä* ja saman merkin itseruskettavaa vaahtoa*. Molemmat täysin luonnontuotetta ja näyttää toimivan.

*Sisältää mainoslinkin. // Saatu blogin kautta. 

 • Juuulia

  Hei ihan huippu tämä meikkimoka -sarja. Itse ehkä kiinnitän meikkimokista eniten huomiota meikkivoiderajoihin. Joskus aika järkkyjä..
  Mutta nyt shoppailemaan hohdepuuteria :)

  • Miia Ezen

   Heippa Juuulia! ? Hei muuten hyvä huomio ja kiitti mokavinkistä. ? Taidan lisätä sen meikkimokalistalle.

 • Emmi

  Hei, tämä ei sinällään liity juuri tähän postaukseen. Näin kesällä tykkään käyttää vain peiteväriä tummien silmienalusten alle kolmion muotoisesti ja kiinnitän sen puuterilla. Onko tämä ns meikkimoka? :D mikä on mielestäsi hyvä peiteväri tällaiseen tarkoitukseen kun käyttää vain peiteväriä? :) eikä esim. Sen kanssa meikkivoidetta. Tosi kiva tämä meikki”mokat” postaussarja! :) kivaa kesän jatkoa sinulle

  • Miia Ezen

   Heippa Emmi! :) Ei ollenkaan ole moka! :) Ihan hyvin voi muutenkin käyttää pelkkää peitevoidetta. Monella ei muu alue edes tarvitse peittoa. Mitä sitä hyvää ihoa peittämään. Jos tosin käytät peitevärinä pari astetta oman ihon värin vaaleampaa sävyä, niin lisää sitä hieman myös otsalle, leukaan, amorin kaarelle ja leukaan. Näin saa tuotua valoa kasvojen korkeisiin kohtiin. :)

 • Mia / Beauty Highlights

  Hyvä vinkki! Mä en ole koskaan käyttänyt täysin valkoista highlighteria. Vaikka hehkua rakastankin, siinä olisi mullekin vähän liikaa :D Tykkään just hieman punertavista tai kultaan vivahtavista highlightereista. Mary-Lou Manizer löytyy itseltäkin :)

  PS. Taidanpa selata nuo edelliset mokatkin :D

  • Miia Ezen

   Heippa Mia! Joo valkonen on aika hurja ja sopii melko harvalle. Tätä ennen on vaan yksi moka, mutta lisää on tulossa joka viikko. :)

 • Nimetön

  Itse en veisi highlighteria noin ”alas” eli lähelle nenää, koska se saa helposti näyttämään vähän pullaposkiselta. Jättäisin korostuksen reunan poskiluulla edestä katsottuna ihan max silmän ulkonurkan kohdalle luuston rakenteesta riippuen.

  • Miia Ezen

   Heippa Nimetön! :) Joo oon sun kanssa samaa mieltä. Tuolla mun highlight-tutoriaalissa mulla onkin juuri noin ohjeistettu. Jos siitä vaan saa selvää. :D Tuossa mun kuvassa se on laitettu liiotellusti tuohon eteen, koska highlighttia on hyvin vaikea kuvata niin, että se näkyy kunnolla. Tuosta posken päästä se pompsahtaa paremmin esiin. :) Tosi tällaisessa lookissa, joka on kevyt mutta kuulas, niin tykkään pikkasen mennä yli highlightin kanssa. ;)

 • Laura

  Näitä sun vinkkejä on kiva lueskella :) Nauratti kun tässä yks päivä näytin poikakaverille ne huulipunakuvat ja kysyin, kumpi hänestä on parempi. Kuulemma se, mikä oli just se suttuinen :D Ajattelin silti itse ottaa käyttöön ne siun antamat vinkit.

  • Miia Ezen

   Heippa Laura! Onpa kiva kuulla. Hehe.. pitääkin kysyä Ruusumieheltä, että kummasta se tykkää. :D

 • Terhi

  Näyttää siltä, että vain kaunistut koko ajan lisää ?

  Itse olen kiinnittänyt huomiota contouring poskivarjostuksen liikakäyttöön. Usein se on monilla meikkivloggaajillakin ruskea vana ja mietin vain että miksi. Aina ei voi johtua siitä, että kamera syö muuten värit, koska on myös niitä joilla se on juuri niinkuin kuuluukin, VARJOSTUS.

  • Miia Ezen

   Heippa Terhi ja kiitos! ? Joo saman oon huomannu ja itseasiassa oon kitjottamassa juuri tuosta asiasta pian. ?

 • Nimetön

  Hei Miia!
  Itselläni on sama Eco by Sonyan kasvovesi kaapissa odottamassa että rohkaistun sitä käyttämään. Miten levitit kasvoveden kasvoille, jatkoitko sitä dekolteelle asti? Ja levittyikö se tasaisesti? Hermostuttaa hieman kokeilla kun ensi viikonloppuna odottaa rippijuhlat joihin en haluaisi mennä kalpeana kuin lakana mutten myöskään laikukkaana. Lisäksi minulla on eri merkkiä vartalon itseruskettava niin pelkään että itseruskettavista tulee kova raja kun ne kohtaavat kaulan kohdalla.. Poolopaitaan pukeutuminenkaan ei ole vaihtoehto ;) Jos osaisit vinkata millaisia kokemuksia sinulla oli tuosta tuotteesta, olisin siitä erittäin kiitollinen!

  • Miia Ezen

   Heippa! ? Jos epäilyttää, niin kannattaa kokeilla jo nyt viikkoa ennen. Epäilen suuresti, että mitään rajaa tulee kahden eri tuotteen kohdatessa. Vanulapulla levitin kasvoille ja dekolteelle. Hyvin tasaista jälkeä tulee. ?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Toimitus suosittelee

Instagram