Kuinka tehdä seksikkäät rajaukset?

Alunperin tämän postauksen kuvien oli tarkoitus mennä seuraavan otsikon alla: ”Kuinka tehdä punaisten mattojen seksikäs meikki?” Sitten mietin, että kuinka moni meistä taviksista oikeasti punaiselle matolle edes pääsee, joten päätin vaihtaa otsikon. Vaikka toki tämä meikki sopii muihinkin juhliin kuin juuri punaiselle matolle.

Itse tykästyin tähän meikkiin aivan mielettömästi ja iltavalossa se näytti todella upealta. Näissä kuvissa se ei ehkä päässyt oikeuksiinsa. Todella harvoin laitan mustaa kajaalia koko silmän ympäri, mutta näköjään pitäisi tehdä niin useammin. Se näyttää toimivan myös näin vaaleallakin tyttösellä, vaikka livenä tämä on todella tumma (studiovalot imevät niin paljon pois).

1. Pohjustus

Kaiken perusta on pohjustus ja ilman sitä en lähde tekemään mitään. Laitan aina Urban Decayn silmanpohjustusvoidetta koko luomelle kulmakarvoihin asti. Tämän taas kiinnitän puuterilla. Tässä meikissä laitoin vielä vaalean beigeä luomiväriä koko luomelle.

2. Sisärajat

Yksinkertaisesti lisää mustaa kajaalia luomien sisäpuolelle eli vesirajoihin. Käytän tässä Isadoran vedenkestävää kajaalia*.

3. Kissarajaus

Tee kissarajaus silmäkulmasta kohti ohimon alaosaa. Itse joudun venyttämään ihoa sivusta, koska silmäluomeni laskee sen verran alas. Tämän kaltainen häivytetty rajaus sopii yllättävän monelle. Jos rajasta tulee epätarkka, niin dippaa vanupuikko kosteusvoiteeseen ja tarkenna musta raja.

4. Ulkorajat

Voisiko näitä nyt tosiaan ulkorajauksiksi sanoa. Eli lopuksi lisätään vielä perusrajaukset silmän ympärille. Tässä vaiheessa meikki näyttää aivan jäätävän kamalalta – varaudu siis!

5. Pehmennä rajat

Pehmennä rajat neutraalin ruskealla matalla värillä kokonaan ympäri silmän paitsi sisäkulmasta. Käytin tässä NYXin ultimate shadow palettia sävyssä warm neutrals*. Koitin osoittaa nuolilla niihin väreihin, joita käytin.

6. Varjosta luomivako

Lisää samaa neutraalia ruskeaa luomivakoon ja häivytä se puhtaalla siveltimellä.

7. Liikkuvalle luomelle hohtoa

Helmiäistä luomiväriä laitetaan aina ja ikuisesti vain liikkuvalle luomelle (nuoremmalle iholle voi laittaa myös alaluomelle) ja kulmaluulle. Eri juttu ovatkin sitten editorial meikit. Helmiäinen on kaikista paras laittaa sormella tai kostutetulla littanalla siveltimellä.

8. Lisää ripsari

Itse tietenkin laitoin näyttävät irtoripset, koska omat ripseni ovat olemattomat. Pelkkä ripsarikin kyllä riittää.

P.S. Meikissä on käytetty uusia EcoToolsin siveltimiä, jotka löydät TÄSTÄ* setistä. Aivan täydellinen aloittelijan setti ja superedullinen vielä (10,40€).

*Saatu blogin kautta. // Sisältää mainoslinkin.  

 • C and the city

  Oi WAU Miia, mikä silmämeikki!

 • Maria

  Upea! Uskaltaudunkohan itsekin kokeilemaan… blondina tosiaan aina pelottaa kokeilla vahvaa silmämeikkiä! ?

  • Miia Ezen

   Heippa Maria! Uskaltaudu ihmeessä! ? Mutta varo.. näyttää aluksi ihan kaameelta ennen kun rajat on häivytetty. Jos silti näyttää oudolta, niin kokeile lisätä irtoripset. ?

 • Eea

  Todella upea ja kaunis meikki!! :)

 • Eea

  Hei vielä, olisiko sinulla tietoa saako Suomesta tilattua noita Morphen irtoripsiä? Ja osaisitko suositella mitkä niistä olisi parhaat jos haluaisi vähän potkua silmiin mutta niin että näyttäisi kuitenkin vielä luonnolliselta :)

  • Miia Ezen

   Hmm.. ne mitä mä oon käyttäny on aika näyttäviä kaikki luonnossa ja saahan niitä kyllä BeautyBaysta. Miks et ostais Ardellin Demi Whispie -ripsiä? Ne on tooosi kivat! ?

 • Tsanina

  Moikka Miia :) ensinäkin olet aivan upea, pidä lippu korkealla!
  Minua jäi askarruttamaan sellainen, että mikä on salaisuus, jotta alaluomen vesirajalla saa rajauksen pysymään? Olen itse kokenut, että alaluomen vesirajalta lähtee kajaalit parhaimmillaan jo kahdessa tunnissa! Onko tähän jokin jippo?

  • Miia Ezen

   No wau kiitos! ❤ Ainakin hyvä vedenkestävä tuote on hyvä olla. Sen voi myös kiinnittää saman värisellä puuterilla, joka lisää pysyvyyttä. Itselläni vuotaa silmät helposti sivuista ja sieltä kyllä ikävä kyllä lähtee aina pieni kaistale pois sisärajausta.

 • Johanna

  Moikka!
  Kysyisin siitä pikku tulostimesta, että minkälainen kuvanlaatu kuvissa on? Meneekö kuvan tulostamiseen miten aikaa?
  Tämä sinun blogi on kyllä ihan paras kauneusblogi! Muualta ei tarvi meikkausvinkkejä hakeakaan, koska täältä löytää aina kaiken tarvittavan ❤️

  • Miia Ezen

   Heippa Johanna! Vatmaan kyselet siitä pienestä HP:n tulostimesta, joka näkyi insta stoorissani. ? Laatu on mielestäni todella hyvä ja tulostukseen menee noin 30 sekuntia arviolta. Saa värillisiäkin kuvia, mutta tykkään ite mustavalkosista. ?

   Ja onpa ihana kuulla, että mun vinkeistä on ollut apua. ❤

 • jonnu

  Olet Miia kyllä mielettömän kaunis!
  Toivepostauksena haluaisin lukea, miten henkilökohtainen ” meikkipussisi” eroaa asiakkaillasi käyttämääsi ja minkä takia.

  • Miia Ezen

   Heippa! Oon itseasiassa tekemässä videota mun meikkipakista, jossa on asiakkaille tarkoitetut tuotteet. Oikeastaan ainoa ero on se, että käytän asiakkaille niitä ehdottomasti parhaita ja huonommat tuotteet otan omaan käyttöön. Tietenkin tuotteita on oltava myös eri ihoille ja eri tarkoituksiin. ?

 • Nimetön

  Moi,
  Joskus teit enemmän videoita kuinka meikkaat, varmaan aikaa vievää puuhaa sellaisen teko mutta esim tämä meikki olisi ihana saada videolle kun keltanokka ei tajua :D luen blogia aktiivisesti, meikkivideoita kaipaan!! Ihanaa kesää.

  • Miia Ezen

   Heippa! Joo totta aikaa vievää. :) Itseasiassa syy löytyy siitä, että tietokoneeni on vuodelta 2009 ja se ei pysty käsittelemään suuria tiedostoja. Lyhyemmät videot menevät, mutta meikkivideoihin menee niin paljon tilaa. En taida siis pystyä tekemään niitä ennen kuin ostan uuden koneen. Se on hankintalistalla, mutta en vain ole raaskinut ostaa uutta vain videoiden vuoksi, koska muuten kone toimii niin hyvin. Ja jos nyt ihan täysin rehellisiä ollaan, niin videoni eivät ole läheskään niin suosittuja kuin nämä kuvasarjapostaukset. Eli siinä rehellinen vastaus. ;) Ihanaa kesää sullekin!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Toimitus suosittelee

Instagram