Aloittelijan 10 askelta meikkaamiseen

Sain vähän aikaa sitten aivan loistavan postausvinkin teiltä ja halusin tarttua siihen heti. Miten siis aloittaa meikkaaminen, jos et ole ehkä koskaan meikannut. Mitä tuotteita ostaa? Mistä niitä ostaa? Käydäänpä siis aiheen kimppuun.

1. Meikkivoide

Hoen tätä aina, mutta tasainen iho ja kauniisti muotoillut kulmat ovat ne kaksi tärkeintä asiaa meikissä. Näin kesällä on kivempi käyttää kevyttä meikkivoidetta ja siihen aivan loistava tuote on Wet n Wildin coverall cream meikkivoide*, joka maksaa alle kymmenen euroa. Todellinen yllättäjä ja näyttää olevan vähän väliä eri nettikaupoissa loppu.

Kaksi peittävämpää loistotuotetta ovat Maybellinen Fit me matte + poreless* ja Milanin Conceal+perfect*. Tuo Milanin meikkivoide on ollut päivittäisessä käytössäni jo monen viikon ajan. Jopa Chicagon kuumuudessa se pysyi kauniisti paikoillaan.

2. Meikkisiveltimet

Valmistaudu seuraavaan lauseeseen! Meikkisvieltimet maksaa, mutta ne kestävät vuosia. Wet n Wildin meikkivoide levittyy kauniisti ihan sorminkin, mutta kahden muun kanssa suosittelisin littanaa meikkivoide sivellintä, kuten tämä NYXin sivellin*.

EcoTools on yllättänyt uutuuksillaan ja ne ovat päätyneet jopa tämänkin sivellinnirson käyttöön. Ja näiden kohdalla otan sanani takaisin, että meikkisiveltimet muka maksaa paljon. Nuo kaksi oikean puoleista sivellintä tulee samassa setissä ja maksavat yhteensä vain 10,40€! Voit tilata ne TÄSTÄ*. Vaikka pienempi niistä on tarkoitettu häivytykseen, niin itse käytän pienempää niistä luomivärin lisäämiseen ja suuremmalla siveltimellä häivytän. Näillä kahdella siveltimellä tehtyä meikkitutoriaalia on tulossa pian.

Kuvan suurin sivellin on ilmeisesti tarkoitettu meikkivoiteelle, mutta se on aivan loistava varjostusten ja poskipunan levitykseen. En nyt löytänyt teille nettikauppa linkkiä tälle siveltimelle, mutta Sokokselta pitäisi saada. Sigmalla*on loistava vaihtoehto tälle, mutta rehellisesti sanottuna pidän enemmän EcoToolsin versiosta. Niin ja älkää huoliko varjostuksista. Poskipunalla on hyvä aloittaa.

Viistosivellin on käytännällinen, sillä aloittelija tai tälläinen meikkitaiteilija tyttönen voi käyttää sitä myös rajausten tekoon ihan vain luomivärillä. Aloittelijan ei tarvitse siis lähteä säätämään kajaalien, geelien tai kynien kanssa. Itselläni on tuo vanha EcoToolsin viistosivellin, joka on tainnut olla ensimmäinen meikkisivellinostoni ikinä ja nykyään se on kaikista suosikein ja siksi se on käytössä asiakastyöskentelyssä. Aivan loistava uusi setti on TÄSSÄ* ja tietenkin näitä voi käyttää myös kulmien muotoiluun.

3. Kulmatuote

Kuvasta unohtui täysin oma lempparini L’orealin kulmakynä värissä deep brown*, joka sopii myös blondeille (lisätään kevyemmällä kädellä). Kulmatuotteitahan on vahamaisia, puuterimaisia ja erimallisia kyniä. Itse olen kokenut tämän tavallisen kynämallin helpoimmaksi oppia ja lopputulos on tarkka.

4. Puuteri

Itse suosin väritöntä irtopuuteria, jonka ostan briteistä. Mutta aloitteleva meikkaaja ei ehkä heti halua syöksyä ulkomaalaisten meikkikauppojen viidakkoon. Mietinkin, että mikä tulisi mahdollisimman halvaksi ja olisi vielä hyvä. Milanin prep+set+go* väritöntä kivipuuteria on helppo levittää tuolla samalla siveltimellä, jolla laitetaan poskipuna. Puuteriahan ei sitten tarvitse paljon ja tällä siveltimellä sitä ei tule laitettua liikaa.

5. Peitevoide

Isadoran color correcting concealer* (väri nude quartet) on ollut päivittäisessä käytössäni viimeisen kuukauden ajan. Voidemainen peitevoide istuu kauniisti jo hieman rypistyville silmänalusilleni. Kova suositus myös kokeneemmille meikkaajille!

6. Luomivärin pohjustusvoide

Essencen meikkejä saa ainakin Tokmannilta ja tuollainen pohjustuspurkki taitaa maksaa noin kolme euroa. Kaikista rasvaisemmille luomille se ei käy, mutta itselleni se riittää ja ei tunnu purkin pohja ikinä näkyvän. Eli iso peukku. Rasvaisemmille luomille sopii Urban Decayn eyeshadow primer potion (saa Sokoksilta), joka on ammattikäytössäni. Tuokin purkki kestää melkein kaksi vuotta omassa käytössä!

7. Poskipuna

Sävyvalinta saattaa olla näissä se hankalin. Poskipuna kannattaa ”Mächätä” huulipunan kanssa. Pääasiallisesti on kylmiä ja lämpimiä poskipunia. Lämpimät ovat korallisia/oransseja ja kylmät pinkkejä. Itse käytän kesällä enemmän korallisia ja talvella kylmiä sävyjä. Milanin persikkainen ja hehkuva luminoso-väri* sopii lähes kaikille ja tuo samalla kaunista hohdetta poskipäille. Kyseinen väri on todella suosittu.

8. Ripsiväri

Itsehän käytän ripsirivejä joka päivä. Niiden laittamisen kun oppii, niin se on nopeampaa kuin ripsari. Olen koukussa ja siksi en suosittele ripsirivejä kenellekään. :D Ripsiväri on sellainen juttu, että toinen tykkää yhdestä ja naapuri toisesta. Itse pidän kovasti Maybellinen ripsareista. Mielestäni kalliista Lancomeista yms. on aivan turha maksaa. Samaa tavaraa ne on suurinpiirtein.

9. Luomiväri

Isadoralla ja NYXillä on todella laadukkaita luomiväripaletteja ja vielä edullisesti. NYXin ultimate shadow palette värissä warm neutrals* paletissa on ihania värejä, mutta aloittelijat voivat pelästyä liian lämpimiä sävyjä ja varsinkin punertavat sävyt väärin käytettynä voivat tehdä kantajastaan itkeneen näköisen. Isadoran uudessa nude sculpt paletissa* on yksi kevyen lämmin ruskea ja kylmempään taittava tummempi sävy. Vaaleaa ja helmiäistäkin löytyy, joten paletti on täydellinen aloittelijalle ja kaikille silmien väreille.

10. Huulipuna

Usein meikkaamisen aloittavat kammoksuvat vahvoja huulipunasävyjä. Jos meikistä haluaa kuitenkin täydellisen kokonaisuuden, on huuliin hyvä lisätä sipaisu vaikka sävytettyä huulivoidetta. Weledalla on kauniita sävyjä tähän tarkoitukseen (saa Sokoksista). Huuliin voi myös laittaa kevyttä huulikiiltoa ja sen hoitaa loistavasti Lumenen arctic glow huulikiilto*.

Meikkausohjeita

Tässä vielä linkkejä eri postauksiini, jossa hyviä ohjeita aloittelijalle:

Helppo nude-meikki // Meikki erimallisille silmille // Poskipunan oikea paikka // 6 askelta helppoon juhlameikkiin // Korosta kasvojasi kuin ammattilainen // Täydelliset kulmakarvat

*Saatu blogin kautta // sisältää mainoslinkin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *