Yleinen meikkimoka

Heti aluksi haluan sanoa, että meikkaamisessa on kaikki sallittua ja jokainen lisäilee sitä juuri niin kuin itse tykkää. Kerron kuitenkin tällaisista ”mokista” vain siksi, että on tiettyjä asioita, jotka eivät välttämättä imartele kenenkään (tai todella harvan) kasvoja. Tässä yksi todella hyvä esimerkki.

Löysin tämän kuvan, kun katselin Facebook-profiilikuviani kymmenen vuoden ajalta. Olin aivan äimänä siitä kuin roikkuvilta silmäni näyttivätkään ja silti muistan kuinka aikanaan pidin tästä kuvasta niin paljon.

Mikä moka?

Rajausta on lisätty ylä- ja alaluomelle. Sen lisäksi luomiväriä on laitettu vain liikkuvalle luomelle. Ilman luomiväriä näyttäisivät silmät vielä enemmän roikkuvilta.

Ratkaisu

Lisää rajaus vain yläluomelle. Laita alaluomelle mielummin luomiväriä, joka häivytetään alas päin. Lisäksi hyvin tärkeänä askeleena: lisää luomiväriä luomivakoon ja häivytä sitä ylöspäin niin paljon, että sitä näkyy, kun katsot suoraan peiliin. Aikuisen naisen kannattaa olla vielä varovaisempi alaluomimeikin kanssa ja jättää se hyvin kevyeksi tai kevyessä meikissä kokonaan pois.

TÄÄLTÄ voi tsekata helpon nude-meikkitutoriaalin kuvasarjana ja TÄÄLTÄ meikkausohjeet erimallisille silmille.

 • Miime

  Miia Daling <3 miten suloinen oletkaan vasemmaan puoleisessa kuvassa! Ihosi hehkuu, koska sinulla punervat hiukset. Ihanan kevyt ehostus!

  Rajauksiin: Itse vähän karsatan alarajausta. Opiskeluaikana en rajannut kuin alaluomen, vahvasti, ja senkin vain puoleen väliin. Ei kovin imartelevaa. Olin 19-20 -vuotias.

  Mielestäni myös, nimenomaan aikuisen naisen/miehen kannattaa välttää alarajausta, sillä se tuo juonteet ja tummuudet esiin ja ei ole kovin nätti.

  Mutta toisaalta, jos tahtoo hieman muutoksia, voi rajata, varsinkin mantelinmuotoisen silmän, senkin tietenkin kevyesti silmän muotoa seuraten. Tällöin mielestäni pitää katseet kääntää silmämeikkiin. Reilusti mascaraa, jossei irtoripsiä voi käyttää, muistaa harjata paakut pois. Minä en voi käyttää irtoräpsyttimiä, joten laitan joskus montakin kerrosta 3 eri mascaralla ja katson, ettei ole klimpissä tai paakkuja.

  Koska mottoni on: Miksi laittaa ripsiväriä, jos sen ei kuulu näkyä??

 • Markit

  Moi; Kiitos aikuisten naisten huomioimisesta! Kaksikymppisellä kun on eri meikki kuin kuusikymppisellä
  Mukavaa, kun viitsit asian huomioida.
  Ja on ihan totta, että kauniimmin meikkaat nyt silmäsi. Tuo punertava tukka on kyllä aikast kiva, mutta silmät surullisen pyöreät vanhassa kuvassa.
  Kiitos. ?

 • Nanna

  Hei tää olikin hyvä postaus, kiitos! Ootko tehnyt tai voisitko tehä postausta oikean huulipunasävyn valinnasta. Tai onko siinä mitään no no:ta? Haluaisin käyttää huulipunaa mutta arkailen kun en kaupassa osaa valita mikä sopisi juuri mun ihon sävyyn tai silmiin tai muuhun meikkiin. Yhdestä scarlet punaisesta saanut kyllä kehuja :)

 • Pautsi

  Hei osaatko sanoa, että miten on sitten ripsivärin laita? Kuuluuko sitä tai onko sitä hyvä laittaa myös alaripsiin? Tuntuu, että nykyään näkee yhä useammilla silmät meikattuina niin, että ripsaria on vain yläripsissä. Mikä on sinun mielipide asiaan? ?

 • Helena

  Näin tämän postauksen Facebookissa, joten klikkasin kiinnostuneena katsomaan meikkimokaa, mutta jouduin lukemaan jutun pari kertaa ennen kuin tajusin kumpaa meikkikuvaa jutussa tarkoitetaan mokana.

  Kuvailtu alarajaus ei mielestäni näy vasemmanpuoleisessa kuvassa kovin vahvana mokana. Toki silmät näyttävät vähän pyöreämmiltä, mutta tämä on luonnollinen efekti kun kuva on otettu vähän sivusta ja yläkulmasta.

  Muuten vasemmanpuoleinen meikki on omaan silmääni luonnollisuudessa onnistunein. Huulet on vaan vähän valjut. Alimmassa kuvassa huomio kiinnittyy vahvaan meikkipohjaan, joka peittää täysin ihon omat sävyt, liioiteltuihin tekoripsiin, voimakkaisiin kuultoihin ja amorinkaaren päällä olevaan vaaleaan viivaan, jota ei ole häivytetty. Ihan kauniita meikkejä kukin tavallaan, mutta makuja on monia :)

  Olisikin kiinnostavaa kuulla, kumpaa lookkia meikkaaja pitäisi onnistuneempana vaikka 10 vuoden päästä.

  • Miia Ezen

   Heippa Helena! :) Kiva kun jätit kommenttia. Joo voipi olla, että kuvani eivät oikein olleet hyvät, mutta tätä ”mokaa” näkee aika usein ja siinä silmät näyttää roikkuvilta erityisesti aikuisilla naisilla. Ja totta, että makuja on monia. :) Nämä uudemmat meikit on tosiaan tehty tämän hetkisten meikkiihanteiden mukaan. Kuvailemasi ”valkoinen viiva” amorinkaarella on siis vain hohdepuuteria, johon valo osuu.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Toimitus suosittelee

Instagram