Mistä hyvät microblading-kulmat?

Viimeaikoina monia on kuohuttanut Ylen kirjoittama juttu microblading-kulmista. Siinä oli paljon hyvää tietoa, mutta uskoisin sen myös aiheuttavat hämmennystä microblading-kulmia itselleen harkitseville. Kerronpas teille microblading-artistina, että mistä oikein on kyse ja miten valita itsellesi sopiva tekijä.

Tekijän koulutus ja kokemus

Itse päätin käydä Sharp Brows -koulutuksen, koska yhdet tunnetuimmista (mm. Suvi Tiilikainen ja Annika Kakko) microblading artisteista ovat sen käyneet. On myös muita hyviä microblading-koulutuksia, joista itse tiedän vähemmän, mutta olen seurannut heidän kädenjälkeään ja hyvältä näyttää. Nämä ovat mm. Swiss Color ja Phibrows. Jos epäilet tekijäsi käyneen koulutusta, pyydä nähdä todistus.

Pelkkä koulutus ei takaa sitä, että saat hyvät kulmat. Omasta mielestäni kurssi oli liian lyhyt. Ainakin itse tarvitsen muutaman päivän lisää kaiken uuden sisäistämiseen. Jokaisella alkavalla tekijällä on erilainen lähtötaso. Jotkut ovat ihan hyviä jo alussa ja jotkut ikävä kyllä todella huonoja. Tämähän on ihan luonnollista, koska kukaan ei ole seppä syntyessään. Siksi onkin tärkeää, että pyydät nähdä kuvia kulmista, joita kyseinen microblading-artisti on tehnyt.

Olen itsekin tehnyt kulmia vasta noin puolitoista kuukautta – enkä ole vielä läheskään niin hyvä kuin Suomen huiput. Koulutuksessa opetellaan jokaiselle karvan vedolle oma paikka ja ne ovat tietenkin sellaisia asioita, joita vain koulutettu tekijä näkee, mutta asiakas on kuitenkin kulmiin täysin tyytyväinen. Olen siis rehellinen, että teen mielestäni hyviä kulmia, mutta parantamisen varaa vielä on. Olen täydellisyyteen pyrkivä.

Pysyvyys

Tämä riippuu niin paljon ihostasi ja kuinka hoidat microblading-kulmiasi. Ensimmäisen hoidon jälkeen kulmat haalenevat melko paljon. Tämän vuoksi vahvistus täytyy tehdä kuukauden päästä. Vahvistuksen jälkeen kulmat pysyvät keskimäärin 6-12 kuukautta. Uusi vahvistus tehdään silloin, kun microblading-kulmat vielä näkyvät. Itselläni seuraavat hoitokerrat maksavat 100 euroa. Ensimmäinen hoitokerta on 250 euroa, johon sisältyy kuukauden päästä tehtävä vahvistus.

Pigmentti

Kannattaa varmistaa, että tekijäsi pigmentit ovat 100% luonnollisia, koska silloin ne eivät aiheuta allergisia reaktioita. Itse käytän vain ja ainoastaan Sharp Brows -pigmenttejä, jotka ovat täyttä luonnon tavaraa. Ne eivät sisällä raskasmetalleja ja ne eivät ole pysyvät. Ulkomailla microblading-kulmista puhutaan myös ”semi-permanent makeup”. Microblading-kulmien ei ole siis tarkoituskaan pysyä enempää kuin noin vuoden verran.

Hygienia

Teen kulmia kotonani, mutta olen hyvin tarkka hygieniasta. Kävimme nämä kaikki tarkasti läpi koulutuksessa. Steriloin työvälineet jokaisen asiakkaan jälkeen. Käytän suojahanskoja, myssyjä, naamiota ja liinoja. Terä on tietenkin kertakäyttöinen. Monet sanovatkin, että olo on kuin tulisi lääkäriin.

Lopputulos

Se on sanomattakin selvää, että kulmat ovat todella tarkat heti hoidon jälkeen. Ihokudos levittää pigmenttiä hieman ja lopullinen tulos on ihan vähän sumuisempi. TÄSSÄ kollegani ja Suomen yhden suosituimman tekijän hyvä esimerkki. Monet tekijät ovatkin tämän artikkelin jälkeen alkaneet julkaista kuvia parantuneista kulmista.

Ylen artikkelissa sanotaan: ”Yhdessä kulmassa saattaa olla jopa 250 keinokarvaa, eli viiltoa.” En kyllä itse mahduttaisi millään noin monta viiltoa yhteen kulmaan. Jos näin monta viiltoa laitettaisiin, niin silloin kyllä tulos olisi hyvin suttuinen.

Sattuuko se?

Nyt voin sanoa vain Sharp Brows -tekijöiden puolesta. Kun kulmat on tarkkaan mitattu ja piirretty kumakynällä, alkaa itse hoito. Ensimmäiset linjat tehdään ilman puudutusta. Kyllä, kuulit oikein. Tämä johtuu siitä, että käyttämämme puudutusaine ei tehoa, kun ihoa ei ole rikottu. Toisekseen puudutusaine saattaa kiristää lihaksia ja kulmat saattavat päätyä eri kohdille. Heti kun nämä nk. päälinjat on vedetty laitetaan puudutusaine ja loppuhoito ei tunnu lähes ollenkaan.

Se kuinka paljon ensimmäiset vedot tuntuvat on täysin yksilöllistä. Useimmiten asiakkaat vertaavat kipua tatuoinnin ottoon tai oloon, että useampaa kulmakarvaa vedettäisiin kerralla pois. Joidenkin mielestä se on kuin vaan raapisin heidän ihoaan.

Kysymyksiä?

Jos teillä tulee mieleen mitään kysymyksiä koskien microblading-kulmia, niin vastaan mielelläni kommenttiboxissa. Varauksia microblading-aikoihin voi tehdä osoitteessa miia.ezen@gmail.com.

Edit 5.7.2017: Tällä hetkellä seuraavat ajat ovat 5.9.2017 alkaen. Päivitän tähän aina tilanteen muuttuessa. Lisää kuvia kulmista instagram tililläni @browsbymiia

 • Heidi

  Luin Ylen artikkelin ja siinä kirjoitettiin seikoista, jotka myös itseäni mietityttävät. Näistä ei myöskään lähes kenenkään kulma-artistin sivuilla puhuta mitään. Ehkä sinä osaat vastata niihin.

  -Arpeutuuko iho/voiko iho arpeutua kulmien alueelta pigmentoinnin seurauksena. Ihoon kuitenkin vedetään useita viiltoja ja vahvistuksessa sama tehdään uudelleen.
  -Voiko pigmentointi vaikuttaa negatiivisesti omien kulmakarvojen kasvamiseen?
  -Miltä kulmat näyttävät kuluessaan? (Ikinä ei näe kuvia esim. 7 kk vanhoista microbladingeistä/pigmentoinneista)

  Kiitos, jos jaksat vastata :)

  • Miia Ezen

   Heippa Heidi,

   Vastaan parhaani mukaan. :)

   – En ainakaan ole koskaan kuullut, että kellään olisi iho arpeutunut. Tuo oli mullekin ihan uusi juttu. JOtta iho arpeutuu, olisi viillot tehtävä TODELLA syvälle ja jopa niin syvälle, että verta vuotaisi kunnolla. Microblading artisti tietää veren määrästä kuinka syvälle voin mennä. Ideaali on se, että verta näkyy ihan vähän ihon pinnalla. Kurssilla sanottiin, että noin 5% microblading opiskelijoista painaa liikaa. Yleisempi ongelma on pigmentin pysyvyys ja sekin parannetaan ensimmäisessä vahvistuksessa.
   – Pigmentointi ei vaikuta omien kulmakarvojen kasvuun ja ne eivät myöskään vahingoitu hoidon yhteydessä.
   – Itselläni ei ole vielä omia asiakkaita, joilla on kulmat olleet 7 kuukautta. Mutta kulmat lähtevät vain pikkuhiljaa haalenemaan ja jokaisella ne kestävät eri ajan. Ne eivät leviä rumaksi madoksi, kuten tuossa artikkelissa sanotaan. :) Otan sitte ehdottomasti kuvat, kun ensimmäiset asiakkaani tulevat vahvistukseen 6-12 kuukauden päästä ensimmäisestä vahvistuksesta.

   Kiva kun kyselit. :) Haluan ainakin itse pitää koko toiminnan läpinäkyvänä ja luotettavana.

   • Heidi

    Kiitos vastauksestasi ?

   • ????

    miten voit sanoa että ne sun tekemät kulmat eivät leviä rumiksi madoiksi kun sun asiakkailla ei kenelläkään ole ollut niitä kulmia 7kk? En tarkota kysyä ilkeästi mutta kun vakuuttelet että toi artikkeli ei pidä paikkaansa vaikka et itsekkään tiedä… ja noi kuvat mitkä olit linkittänyt parantuneista kulmista olivat 1kk vanhoja. Kun ne kulmakarvat ovat sitten n. vuoden ajan näkyvissä, niin itselleni ei ainkaan ole väliä että miltä ne näyttävät ensimmäisen kuukauden ajan, vaan miltä ne näyttävät sen koko vuoden ajan. Ja hinta on kyllä sen mukainen että niiden pitäisi näyttää TÄYDELLISILTÄ koko vuoden ajan ilman että niitä pitää joka toinen kuukausi tummentaa. Kun toi hinta on niin kallis niin ihmiset just luulevat että kun maksaa kerran sen pari kolme sataa euroa niin ne olisivat sitten koko vuoden ajan ihan täydelliset. Jos haluat oikesti olla rehellinen niin kerro että mistä toi hinta muodostuu. Ja se olisi kyllä reilua kertoa asiakkaille että vaikka väri pysyy vuoden ajan niin ne kulmat näyttävät hyviltä vain muutaman ensimmäisen kuukauden ajan. Ja sen jälkeen kärvistellään sitten niiden vähän haalentuneiden rumien kulmien kanssa loput 7 kuukautta. Ja onko totta että sun kouluttaja on itse tehnyt kulmia vasta kahden vuoden ajan?

    • Miia Ezen

     Heippa! Hyvä pointti! ? Sen vuoksi olen varma, koska teen kulmiin viivat täysin samanlailla, kun koulutuksessa neuvottiin. Työvälineen asennolla on suuri merkitys siinä leviääkö viivat. Mutta olethan oikeassa, että en ole nähnyt omaa kädenjälkeä 7kk jälkeen, joten en voi olla 100% varma. Sen näytän sitten 7kk päästä. ?

     Se on mahdotonta tietää miten jokaisen iho pitää pigmentin ja täydellisyyttä on siksi lähes mahdoton luvata koko vuodelle. ?

     Hinta muodostuu ammattitaitoisesta työstä. Yhtälailla, kun juhlameikkini maksaa 90 euroa yksityisasiakkaalle. Ne ovat molemmat käsityötä. Hinnat sisältävät tietenkin myös verot ja vahvistuskerran. Työtä käytän tunteina yhteensä yhteen asiakkaaseen noin neljä tuntia. Se tekee verojen jälkeen noin 50 euroa tunti, josta tietenkin maksan vielä omat verot. Työvälineetkään eivät ole ilmaisia. Yksi pigmenttivärikin maksaa noin 60 euroa – toki siitä riittää paljon. Puudutusaine pullo 60 euroa, terät, hygieniatarvikkeet, hoitopöytä ja vielä 1500 euron kurssi. Lisäksi yrittäjän aikaa menee paljon sähköpostitteluun, kirjanpitoon.. Noh, mutta toivottavasti tämä vastasi kysymykseesi. ?

     En tiedä kauan kouluttajani on kulmia tehnyt, mutta hän on ihan yksi huipuista. Jos puhut Siri Tabrista? Minulla oli myös kolme muuta kouluttajaa. Jos onkin tehnyt vaan kaksi vuotta, nii upeaa jälkeä hän tekee. Myös Suomen huiput ovat tehneet vielä vähemmän aikaa.

    • Holmaiid

     Kaikki mikä tehdään ihoon keinotekoisesti ja mikä ei iholla jo luonnostaan, ains on mahdollisuus että joku ei toimi ja mene hyvin kuten toivoo. Sama pätee tatuoinneissa, kun tehdään oikealle syvyydelle niin kaikki menee hyvin. :) ja minusta kulmat ovat luonnollisempia kuin monilla muilla suomen ”huippu” microbleidaajilla. Mutta makuasioista ei voi kiistellä.

 • Heppu

  Hei! Itselläni on epäsymmetriset kulmakarvat toisen kulman yläreunassa olevan arven vuoksi (tikattu lapsena). Onko arven päälle mahdollista laittaa pigemntointia eli saako ongelmani korjattua tällä menetelmällä? Kiitos:)

  • Miia Ezen

   Heippa Heppu! Ikävä kyllä arven päälle ei voi tehdä microbladingia. Vain sen ympärille voi tehdä.

 • Lukija

  Hei!

  Oletko itselle ajatellut ottaa kulmia? Aikaisemmin kai pohdit sitä ja olisi kiva kuulla ajatuksia siitä miksi otat tai et ota itsellesi näitä :)

  • Miia Ezen

   Heippa Lukija! ? Hyvä kun kysyit. Itseasiassa haluaisin, mutta olen kulmakarvoista aivan sairaaloisen tarkka. Kukaan ei ole vielä osannut edes meikata niitä niin kuin niistä tykkään. Eli suoraan sanottuna en usko, että otan. Luottaisin vain omaan kädenjälkeen ja itselleen noita on aivan mahdoton tehdä. ?

 • Jenni

  Hei!
  Onko sulla käynyt niin, ettei asiakkaalla ole oikein väri pysynyt? Mulle tehtiin kulmat ja ekalla kerralla väriä lähti tosi paljon, tekijän mukaan normaalia enemmän. Viikko sitten tehtiin vahvistus ja nyt jännään että tuleeko lopputuloksesta tällä kertaa hyvä. Oletko kuullut, että joillekin joutuu tekemään 2 vahvistusta, ennen kuin lopputulos on hyvä? Mulla ei ole rasvainen iho.

  • Miia Ezen

   Heippa Jenni! Joo on täysin normaalia, että väriä lähtee ensimmäisen hoidon jälkeen joskus enemmänkin. Silloin tiedän, että painan vahvistuksessa värin vain hieman syvemmälle. En ole kuullut, että pitäisi tehdä kahta vahvistusta. Meidän kaikkien iho kun on niin erilainen ja joillain pysyy paremmin ja joillain huonommin. Kyse kun ei ole pysyvästä lopputuloksesta. ?

 • Hilma

  Pakko saada kyllä :)

 • Eeva

  Moi Miia!
  Onko noi kuvissa olevat kulmat sun tekemiä?
  Noi on ainakin huipputarkkoja ja luonnollisen näköisiä.
  Ehdottomasti kauniimmat kuin tatuoidut kulmat.
  Mun äiti kertoi aikoinaan että kulmia mustattiin hiilellä oiskohan ollut -30luvulla joten tavat on muuttuneet aikalailla.

  • Miia Ezen

   Heippa Eeva! Joo kyllä ovat mun tekemiä. ? Meikkihistoria varsinkin juuri 30-50 luvuilta on todella mielenkiintoista.

 • Satu

  Hei!
  Voiko microblading-kulmia tehdä, jos käyttää verenohennuslääkettä?

 • Markit

  Heippa; Olet varmasti ollut asiakaspalvelutehtävissä ?. Vastaat hyvin ja selvästi kysymyksiin. Minulle ei kyllä ole epäselvää, ettetkö halua olla hyvä tässä kulmien teossa ja kehittyä aina paremmaksi. Ja ehdottoman rehellinen siitä, mitä teet ja osaat. Kurssi on niin arvokas ( kävin vähän lueskelemassa Googlessa), että ei sitä käy, jos ei halua oppia ja todella tehdä sitä. Ja mainitset juuri niitä asioita, joita itsekin luin. Arvostan rehellisyyttäsi.
  Niin, minähän en niitä kulmia haikaile. Ja tuli ihan selvä syykin, nimittän arpi. Kyllä äiti kielsi hyppimästä hetekalla, mutta…penkin kulmaanhan sitä sitten osuin.
  Että ihan kannustuskirjoitusta tässä väsään ja kakkoskuvan kulmat on kyllä nätit ja ei ylikorostetut. ?
  Jatka siis, opi lisää, älä luovuta. Etkä sinä sitä teekään.
  Tsemppiä Miia! ❤

 • iippa

  Heippa!

  Kävin laittamassa reilu kk sitten microbladekulmat ja väri haalistui todella paljon ja lähti todella epätasaisesti. No kävin viikko sitten vahvistuksessa ja taas nämä näyttää kauhealta. Tekijäni on käynyt myös sharpbrows koulutuksen ja kulmat olivatkin pari päivää ihan täydellidet! Osaatko sanoa onko vika ihossani vai kenties sittekkin tekijässä? Ihoni on normaali, hieman pintakuiva. Olen hoitanut näitä täysin ohjeiden mukaisesti. Piirretyt karvat ns. rullaantuvat pois kulmistani ja väri sen mukana. En haluaisi häiritä tekijääni, jos kyseessä onkin vain ihoni oikut eikä asialle voi tehdä mitään ?

  • Miia Ezen

   Heippa Iippa! Kun kulmien päälle tulee pieni rupi, niin silloin ne eivätkään näytä näteiltä. Ja tämä rupi lähtee epätasaisesti pois. Jos vahvistuksenkaan jälkeen kulmat eivät vieläkään pysy, niin silloin suosittelen ottamaan yhteyttä kulmiesi tekijään. Hän on ammattitaitoinen ja varmasti osaa parhaiten auttaa. Ja häntä ei varmasti häiritse, kun otat häneen yhteyttä. Tekijätkin haluavat tietää miten asiakkailla menee. Ethän muuten revi rupia pois, vaan annat niiden rauhassa irrota itsekseen? :)

   • iippa

    Kiitos vastauksestasi! En revi rupia enkä muutenkaan koske kulmiin kuin huuhdellessa tai rasvatessa. Jos huomaan ruven irronneen niin yleensä siinä mukana lähtee myös piirretyt karvat, jos ymmärrät mitä tarkoitan! Mietin vain, että onko ihan normaalia että sen ruven mukana irtoaa ihon pinnalta myös ne piirretyt karvat? Onpas hankala selittää ? Mietin vain että voisiko ihoni hylkiä jotenkin tätä väriä? Ehkä vain marssin näyttämään tekijälleni näitä kulmia kun ovat parantuneet, hän varmasti osaa auttaa. Haluaisin kuitenkin kulmani näyttävän sieviltä, kun eihän näiden kulmien laitto ilmaistkaaan ole.

    • Miia Ezen

     Heippa! Voi olla tietenkin, että kulmat eivät vain pysy ihollasi. Tätä on vaikea sanoa, mutta mene ihmeessä näyttämään niitä henkilölle, joka ne teki. Onko hän sitten painanut pigentin tarpeeksi syvälle ja onko väri tarpeeksi tumma. Heti hoidon jälkeenhän ne ovat aina tummemmat kuin lopputulos.

 • Anna

  Hei, mistä ja milloin ostettu sun snäpeissä / igssä näkynyt ihana kukkapaita on? :)

  • Miia Ezen

   Heippa Anna! :) Se on ostettu noin viisi vuotta sitten Zarasta. :/

 • a

  Mun mielestä nuo tekemäsi kulmat on ihanan luonnollisia. Jos innostuisin mb:sta, tulisin varmasti sun asiakkaaksi, koska näytät ymmärtävän pohjoismaisten kulmien päälle:)

  • Miia Ezen

   Voi kiitos a! :) Joo pidän itsekin luonnollisemmista kuin palkkimaisista. Sitä myös asiakkaat toivovat.

 • Elina K.

  Hei Mia!

  Osaatko suositella tai satutko tietämään ketään varmasti hyvää tekijää Tampereen seudulta?
  Kauniit kulmat ovat niin tärkeässä roolissa että täytyisi pelata varman päälle. Kiitos hyvästä kirjoituksesta ?

  • Miia Ezen

   Heippa Elina! ? Ikävä kyllä en tiedä Tampereen tekijöitä. ?

 • siiri

  moi, teetko alaikäisille kulmia ? ja mitä jos on 1 tyypin diabetes nii voiko ottaa kulmat ? ois kiva jos vastaisit :))

  • Miia Ezen

   Heippa Siiri! Ikävä kyllä en tee enää microblading-kulmia ainakaan toistaiseksi. Muut työt vievät tällä hetkellä niin paljon aikaa. Alaikäisille tehdään kyllä Sharp Browsilla kulmia, mutta siihen tarvitsee huoltajan suostumuksen. Lääkitykset vaikuttavat yleensä aina negatiivisesti pysyvyyteen ja näistä kannattaa jutella tekijän kanssa, kun on varaamassa aikaa. :)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Toimitus suosittelee

Instagram