Mistä hyvät microblading-kulmat?

Viimeaikoina monia on kuohuttanut Ylen kirjoittama juttu microblading-kulmista. Siinä oli paljon hyvää tietoa, mutta uskoisin sen myös aiheuttavat hämmennystä microblading-kulmia itselleen harkitseville. Kerronpas teille microblading-artistina, että mistä oikein on kyse ja miten valita itsellesi sopiva tekijä.

Tekijän koulutus ja kokemus

Itse päätin käydä Sharp Brows -koulutuksen, koska yhdet tunnetuimmista (mm. Suvi Tiilikainen ja Annika Kakko) microblading artisteista ovat sen käyneet. On myös muita hyviä microblading-koulutuksia, joista itse tiedän vähemmän, mutta olen seurannut heidän kädenjälkeään ja hyvältä näyttää. Nämä ovat mm. Swiss Color ja Phibrows. Jos epäilet tekijäsi käyneen koulutusta, pyydä nähdä todistus.

Pelkkä koulutus ei takaa sitä, että saat hyvät kulmat. Omasta mielestäni kurssi oli liian lyhyt. Ainakin itse tarvitsen muutaman päivän lisää kaiken uuden sisäistämiseen. Jokaisella alkavalla tekijällä on erilainen lähtötaso. Jotkut ovat ihan hyviä jo alussa ja jotkut ikävä kyllä todella huonoja. Tämähän on ihan luonnollista, koska kukaan ei ole seppä syntyessään. Siksi onkin tärkeää, että pyydät nähdä kuvia kulmista, joita kyseinen microblading-artisti on tehnyt.

Olen itsekin tehnyt kulmia vasta noin puolitoista kuukautta – enkä ole vielä läheskään niin hyvä kuin Suomen huiput. Koulutuksessa opetellaan jokaiselle karvan vedolle oma paikka ja ne ovat tietenkin sellaisia asioita, joita vain koulutettu tekijä näkee, mutta asiakas on kuitenkin kulmiin täysin tyytyväinen. Olen siis rehellinen, että teen mielestäni hyviä kulmia, mutta parantamisen varaa vielä on. Olen täydellisyyteen pyrkivä.

Pysyvyys

Tämä riippuu niin paljon ihostasi ja kuinka hoidat microblading-kulmiasi. Ensimmäisen hoidon jälkeen kulmat haalenevat melko paljon. Tämän vuoksi vahvistus täytyy tehdä kuukauden päästä. Vahvistuksen jälkeen kulmat pysyvät keskimäärin 6-12 kuukautta. Uusi vahvistus tehdään silloin, kun microblading-kulmat vielä näkyvät. Itselläni seuraavat hoitokerrat maksavat 100 euroa. Ensimmäinen hoitokerta on 250 euroa, johon sisältyy kuukauden päästä tehtävä vahvistus.

Pigmentti

Kannattaa varmistaa, että tekijäsi pigmentit ovat 100% luonnollisia, koska silloin ne eivät aiheuta allergisia reaktioita. Itse käytän vain ja ainoastaan Sharp Brows -pigmenttejä, jotka ovat täyttä luonnon tavaraa. Ne eivät sisällä raskasmetalleja ja ne eivät ole pysyvät. Ulkomailla microblading-kulmista puhutaan myös ”semi-permanent makeup”. Microblading-kulmien ei ole siis tarkoituskaan pysyä enempää kuin noin vuoden verran.

Hygienia

Teen kulmia kotonani, mutta olen hyvin tarkka hygieniasta. Kävimme nämä kaikki tarkasti läpi koulutuksessa. Steriloin työvälineet jokaisen asiakkaan jälkeen. Käytän suojahanskoja, myssyjä, naamiota ja liinoja. Terä on tietenkin kertakäyttöinen. Monet sanovatkin, että olo on kuin tulisi lääkäriin.

Lopputulos

Se on sanomattakin selvää, että kulmat ovat todella tarkat heti hoidon jälkeen. Ihokudos levittää pigmenttiä hieman ja lopullinen tulos on ihan vähän sumuisempi. TÄSSÄ kollegani ja Suomen yhden suosituimman tekijän hyvä esimerkki. Monet tekijät ovatkin tämän artikkelin jälkeen alkaneet julkaista kuvia parantuneista kulmista.

Ylen artikkelissa sanotaan: ”Yhdessä kulmassa saattaa olla jopa 250 keinokarvaa, eli viiltoa.” En kyllä itse mahduttaisi millään noin monta viiltoa yhteen kulmaan. Jos näin monta viiltoa laitettaisiin, niin silloin kyllä tulos olisi hyvin suttuinen.

Sattuuko se?

Nyt voin sanoa vain Sharp Brows -tekijöiden puolesta. Kun kulmat on tarkkaan mitattu ja piirretty kumakynällä, alkaa itse hoito. Ensimmäiset linjat tehdään ilman puudutusta. Kyllä, kuulit oikein. Tämä johtuu siitä, että käyttämämme puudutusaine ei tehoa, kun ihoa ei ole rikottu. Toisekseen puudutusaine saattaa kiristää lihaksia ja kulmat saattavat päätyä eri kohdille. Heti kun nämä nk. päälinjat on vedetty laitetaan puudutusaine ja loppuhoito ei tunnu lähes ollenkaan.

Se kuinka paljon ensimmäiset vedot tuntuvat on täysin yksilöllistä. Useimmiten asiakkaat vertaavat kipua tatuoinnin ottoon tai oloon, että useampaa kulmakarvaa vedettäisiin kerralla pois. Joidenkin mielestä se on kuin vaan raapisin heidän ihoaan.

Kysymyksiä?

Jos teillä tulee mieleen mitään kysymyksiä koskien microblading-kulmia, niin vastaan mielelläni kommenttiboxissa. Varauksia microblading-aikoihin voi tehdä osoitteessa miia.ezen@gmail.com.

Edit 26.10.2017: Tällä hetkellä en ota uusia asiakkaita blogityön ja maskeerauskeikkojen vuoksi. Lisää kuvia kulmista instagram tililläni @browsbymiia

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *