Miten syntyy maailman vahvin meikki? – drag artistien meikki

Sain kunnian olla mukana tekemässä tämän vuoden Helsinki Drag Battle -tapahtumaa ja vielä oma tiimini voitti. Minä maskeerasin tiimin tanssijat ja itse drag artisti Miss B eli Miika Heikkinen maskeerasi itse itsensä. Halusin kerrankin kokeilla drag-meikkiä itselleni ja inspiraation lähteenä toimi Miss B:n meikit, joihin hän usein lisää suuria strasseja.

Tässä muutamia avainasioita, miten voit tehdä vaikka miehestäsi tai isästäsi vapuksi naisen. :D Lähdetään liikkeelle puhtaista kasvoista.

Kulmakarvat peitetään vesiliukoisella puikkoliimalla. Jos haluat tutustua asiaan tarkemmin, löytyy yhdeltä lempparitubettajaltani Lucy Garlandilta siihen ohjeet TÄSTÄ. Meikkipohjassa käytetään superpeittävää meikkivoidetta ja paljon.

Nyt aletaan näyttää jo vähän hassuilta, kun lisätään valot ja varjot eli varjostukset ja korostukset. Vahvat varjostukset ovat hyvin tärkeät, koska valot lavalla imevät suurimman osan meikistä. Myös viimeisten rivien pitää nähdä, että esiintyjällä on painovoimaa vastustavat poskipäät.

Luomivako piirretään kulmakarvojen päälle ja alarajaukset piirretään niin, että se avaa silmää mahdollisimman paljon.

Lisäsin rajaukset ja meidän tavismeikkaajien mielestä aivan jättimäiset ripset, mutta drag-maailmassa aika onnettomat rääpäleet. Lisäksi laitoin strasseja juuri luotuun uuteen luomivakoon sekä hopeista glitteriä liikkuvalle luomelle.

Nyt alkaa näyttää jo tasapainosemmalta, kun kulmakarvat on piirretty otsaan. Hyvin tärkeää on myös tuoda runsaasti valoa kulmakarvojen alle ja onkin hyvä idea käyttää ihan valkoista luomiväriä. Tässä meikissä halutaan luoda hurjia kontrasteja.

Lisäsin vielä muutamat strassit kulmakarvojen päälle eli uuteen luomivakoon. Rajasin myös huulet todella reilusti yli tummemmalla punalla ja sisäosaan laitoin hieman vaaleampaa huulipunaa.

Meikin tekoon taisi vierähtää noin kaksi tuntia. Onneksi kaapista löytyi vähän hienompaa vaatetta tämän lookin kanssa sekä jokin ikuvanha vappuperuukki. Mitäs mieltä olette? Suostuisiko teidän miehenne tai veljenne esiintymään näin? Ruusumies ainakin kohteliaasti kieltäytyi. :D

 • Puuskitsa

  Tuo oma miekkonen on sen verran rajoittunut tapaus ettei tällaista voi edes ehdottaa :D Mutta omaan silmääni tosi onnistunut meikki tarkoitukseensa! Tuntuu hassulta etten ensimmäisissä kuvissa edes tajunnut että kulmakarvat on piirretty otsaan, niin hyvin olit osannut ne tehdä.

  • Miia Ezen

   Hih! Kiitos! ? Joo tuo on hassua miten pystyy hämäämään ja tekemään tooosi paljon tilaa feikkikulmien ja luomien väliin. ? Aika harva mies kyllä tähän suostuis. Mun mielestä oli niin hauskaa nähä itteni taas miehenä..

 • Mami

  Tähän riittää yksi sana: WAUDE! Olet kyllä taitava meikkitaiteilija, onnea valitsemallesi uralle.

  • Miia Ezen

   Hrippa Mami ja kiitos! ? Tekemällä oppii nämä. Tekniikkaa se vaan on. ?

 • Minna

  Moikka! Miten saat laitettua luomiväriä niin ettei se ole ympäri poskia?? Minulla on aina silmän aluset täynnä vaikka kuinka pohjustan luomet..

  • Miia Ezen

   Heippa Minna! Hmm.. se voi olla ihan luomiväristäkin kiinni. Yleensä kun meikkaan asiakasta niin ihan varmuuden vuoksi meikkaan ensin silmät ja pyyhin kosteuspyyhkeillä silmänaluset ennen kuin teen meikkipohjan. Mutta voisit kokeilla ihan yksinkertaista kikkaa. Kun otat luomiväruä siveltimeen niin kopauta se ensin luomiväripaletin reunaan. Näin lähtee ylimääräiset pois ja juuri ne on niitä jotka tippuvat silmien alle. Toinen juttu on se, että ota luomiväriä vain toiselle puolelle sivellintä ettei taas toiselle puolelle otettu luomiväri tipahda alas. Olisko näistä apua? ?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Toimitus suosittelee

Instagram