Aika sanoa hyvästi

Paikka, jossa saa olla oma itsensä. Paikka, johon on aina kiva mennä. Paikka, jossa kollegoihin voi luottaa. Paikka, joka säilyy sydämessä ikuisesti. Paras firma, jossa olen koskaan töitä tehnyt. Tämän firman nimi on Norra (Nordic Regional Airlines) – se entinen Finncomm ja entinen Flybe. On aika sanoa hyvästi.

Kun paikka avautui teatterialan maskeeraajan linjalla viime vuonna tähtäimessäni oli uran vaihdos. Niin kuin tiedätte – olen määrätietoinen ja silloin, kun jotain todella haluan sen myös saan. Mutta tämä toimii vain silloin, jos on mukana täydestä sydämestä ja todella uskoo itseensä. En kuitenkaan arvannut kuinka vaikeaa olisi sanoa hyvästit maailman ihanimmille kollegoille.

On pakko myöntää, että olen aina ollut hieman se erilainen tyyppi. Oman tien kulkija. En ole kuitenkaan kertaakaan tuntenut oloani ulkopuoliseksi Norralla ja minut on otettu avosylin vastaan juuri omana itsenäni. Kymmenen vuoden lentouran aikana eniten olen kehittynyt tässä firmassa. Sain jopa ylennyksen kouluttajaksi, joka on ollut unelmani jo lentourani alusta.

Sydämeni läpättää tuhatta ja sataa, kun kirjoitan tätä. En voi uskoa, että irtisanoutumisviesti on lähetetty ja hyppään täysillä yrittäjän elämään. Miten vaikeaa onkaan jättää taakseen jotain niin ihanaa, vaikka edessä on kaikkea uutta ja jännää. Ehkä se onkin juuri se mukavuusalueen ulkopuolelle hyppääminen. Sinne haluaa kurkkia, mutta hyppääminen saa katseen kääntymään takaisin – kuin olisi hypännyt kynnyksen yli ja huomannut alla olevan huteran sillan. Siinä tulee hetken paniikki ja vanha elämä vilisee silmissä.

Nauru ja ilo on se mitä muistan töistäni. Toki muistan myös pitkät päivät, väsymyksen ja ikävät tapahtumat lennoilla. Ne kuuluvat asiaan ja ne ovat kasvattaneet minusta ammattitaitoisen lentoemännän. Parhaat muistot ovat miehistöautossa raikuva nauru, lentokoneen keittiön parhaat jutut kera ylijääneiden business-ruokien, hauskat matkustajat, ihanat reissut kollegoiden kanssa ja tietenkin se glamour, joka saapuu paikalle silloin kun vetää ylpeänä uniformun päälleen.

Rehellisesti sanottuna työn glamour on siinä, kun saa olla osana ammattitaitoista miehistöä. Ylpeys on se glamour. Saada tehdä työtä, joka on hyvin erilaista kaikesta muusta. Toimia lentokoneen lääkärinä, palomiehenä, turvamiehenä ja pelkäävien matkustajien lohduttajana. Ottaa turvallisuusvastuu omalta osaltaan lennon kulusta ja pahimman paikan tullen pelastaa ihmiset palavasta metalliputkesta.

Vaikka nyt sanon hyvästit, niin sitä ei koskaan tiedä vaikka joku päivä vielä palaisin siiville. Kerran lentoemäntä niin aina sydämessään lentoemäntä. Sydämeni tulee aina kipinöimään ilmailualalle ja niille upeille ammattilaisille maahenkilökunnasta lentäjiin ja tietenkin meille lentäjien silmille ja korville – korvaamattomille lentoemännille.

Jos ikinä osutte Norran lennoille (he operoivat noin 1/4 Finnairin Euroopan liikenteestä), niin voitte olla varmoja olevanne turvallisissa ja ammattitaitoisissa käsissä.

Kiitos Norra – olette sydän täynnä kultaa.

 • Sikke

  ? Ihan silmät kostuivat täälläkin päässä tekstiä lukiessa. Saat kuitenkin toteuttaa nyt uutta unelmaa ja elää toisenlaista haavetta, nauti siitä! Ole ylpeä saavutuksistasi ja siitä, että saat toteuttaa erilaisia unelmiasi. Tulet aivan varmasti pärjäämään yrittäjänä, sitä en epäile! Tsemppiä jatkoon!

  • Miia Ezen

   Moikka Sikke! Voi kiitos tuhannesti! <3 Täällä tuli pari kyynelta vieräytettyä, kun tekstiä kirjoitin.

 • Annn

  Onnea uusiin haasteisiin <3 Täällä puolestaan kutsuu työpaikka taivaalla :-)

  • Miia Ezen

   Heippa Annn! ? Kiitos ja tsemppiä uudelle uralle!

 • Katri

  Ihanasti puettu sanoiksi. Meidän yhteiset työvuorot jäivät siihen yhteen kertaan (Kemin terävä:)), mutta jäit mun mieleen ihanan valoisana ihmisenä. Kaikkea hyvää Miia sulle uuteen uraan ja yrittäjyyteen, hyvältä vaikuttaa nyt jo <3 <3

  • Miia Ezen

   Heippa Katri! Voi kiitos ihanista sanoista. ? Olis ollu kiva lennellä sun kanssa enemmänkin. ?

 • Noora

  Täälläkin vähän samoissa fiiliksissä, uutta jännitystä tiedossa kun vaihdan tutut ja turvalliset työkuviot uusiin ja minusta tulee lentoemäntä. Tutun näköisiä koneita kuvissa siis. Ensimmäiset famit takana ja työt alkaa ensi kuussa, samalla on niin innoissaan mutta toisaalta jännittää tosi paljon miten kaikki lähtee käyntiin ja millainen on vastaanotto!

  Ihan mahtavaa että pääset toteuttamaan itsellesi mielenkiintoisia asioita ja ainakaan ammattitaitoa ei näytä puuttuvan, aina saa ihastella upeita meikkejä ja maskeerauksia mitä oot tehnyt. ☺ Tsemppiä hurjasti kaikkeen uuteen! ?

  • Miia Ezen

   Heippa Noora! Voi ihanaa! Tuut varmasti viihtymään ja ainakin Norralla otetaan aina uudet ilolla vastaan. Tuut huomaamaan. ?

   • Noora

    Kiitos paljon! ? Itse meen kyllä Finskin puolelle mutta samoja hommia. ? Hauskaa vappua! ?

 • anna

  Vitsi että tämäkin ex-Norralainen herkistyi tätä lukiessa <3 Itsekin tein uranvaihdoksen ilmailusta (ainakin toistaiseksi) jokunen kuukausi sitten, mutta niinkuin sanoit niin kerran lentoemäntä on aina sydämessään lentoemäntä <3 Pakko kertoa muuten, että löysin tämän blogisi monta vuotta sitten kun vasta haaveilin lentoemännän töistä ja siitä asti olen lukenut tätä. Harvassa ammatissa saa tutustua niin mahtaviin tyyppeihin kuin emona! Tsemppiä uusiin haasteisiin, tulet varmasti pärjäämään hienosti yrittäjänä :)

 • Minna

  Aivan huikea kirjoitus Miia ❤️ Kaikkea hyvää uusiin tuuliin! Oot huippu tyyppi ja uskon vahvasti, että siipesi kantaa yrittäjänä yhtä yhtä hyvin kuin Norran siivillä ✈️

 • Suvi

  Moikka Miia! Hieno teksti! Uskon, että tulet kaipaamaan kollegoitasi ja ilmapiiriä sillä ilmailualalla on aivan erityinen yhteishenki mitä en ole nähnyt millään muulla alalla :) Mutta nostan hattua rohkealle päätöksellesi seurata omaa intohimoasi! Olen aina ihaillut ihmisiä, jotka menevät unelmiensa perässä ja asenteesi on aivan huippu. Jään innolla odottamaan meikkipostauksiasi, sillä olen oppinut ihan valtavasti blogiasi seuraamalla! Nykyään oikein odotan aamua kun pääsee laittautumaan töihin, vaikka ennen en osannut edes perusmeikkitaitoja (esim. vinkkisi helmiäistä vain liikkuvalle luomelle yms). Ja voi kuinka kiva onkaan katsoa peiliin ja olla tyytyväinen siitä mitä on oppinut!
  Kaikkea hyvää uusiin haasteisiin ja aurinkoista kevättä sinulle Miia :)

 • Markit

  Heippa; Taas kerran mietin, miten rohkea nuori nainen sinä Miia olet. Miten uskallat heittäytyä ja elää ja olet nopea elämäsi käänteissä. Tartut kiinni ja annat mennä. Ja uskallat! Minä en rohkenisi, koska olen luonteeltani varovainen, mietin ja tarkkaan pohdittuani, saatan hypätä kylmään veteen, ehkä ?. Mutta enpäs tunne olevani yhtään huonompi, olen vaan erilainen kuin sinä. Meitä kaikkia tarvitaan.
  Olen myös seurannut matkaasi treffiohjelmasta tähän pisteeseen. Paljon on tapahtunut ja paljon olet elämääsi meille jakanut. Kiitos siitä.
  On hassua, kun en sinua tunne ja luulen kuitenkin tuntevani. Mutta olen varma, ettet kaikkea jaa lukijoille ja se on oikein. Mutta jos Helsingissä sinut kadulla näen, niin varmasti nykäisen hihasta. ?
  Tsemppiä uuteen uraan. Ja kirjoituksesti oli niin kiva, että paluu lentoemännäksi onnistuu, jos mieli joskus muuttuu.
  Odotan mielenkiinnolla uuden urasi ja elämäsi käänteitä.
  Olet kyllä niin mahdottoman symppiksen oloinen, että halaisin, jos näkisin ❤

  • annika sohlberg

   Ihana Miia, kaikkea hyvää sinulle?. Se on aina hatun noston paikka kun joku uskaltaa tarttua uusiin haasteisiin!Sinua tulee ikävä, toivottavasti törmäillään joskus, jossain☺

 • Veera

  Hei, oletko miettinyt että pitäisit joskus Instagrammissa live lähetyksen, jossa sinulta voisi kysellä vinkkejä esimerkiksi ihonhoitoon ja meikkaukseen? :) Voisit samalla tehdä esim jonkun meikkitutoriaalin!

 • Eeva

  Onnea Miialle uuteen yritystoimintaan.Sä oot vielä nuori joten on hyvä et on lentoemännän ammatti myös.
  Olen aina tykännyt lentämisestä ja ihaillut henkilökunnan toimintaa,se on tosiaan vaativaa hommaa.
  Tuli mieleen -60 luvulla Kastrupin kentällä kaverin kans seurattiin Japanilais ryhmää ja saavuttiin toiseenpäähän jossa luki lähtevät lennot Tokio ovet oli sulkeutunut takana.Onneksi kaveri osas puhua jonkinverran Tanskaa et päästiin oikeaan paikkaan mistä oli lento Turkuun.

 • Aurora

  Ihailen heittäytymistäsi, monella ei varmasti olisi pokkaa samaan! :) Hurjasti onnea tulevaan! Lisäksi puhuit vielä niin kauniisti vanhasta työstäsi :)

 • Hanna

  Ihana kirjoitus! <3 Olen seurannut blogiasi jo pitkään ja alunperin löysin sen vuosia sitten muistaakseni juuri etsiessäni tietoa lentoemännän työstä :) Mielelläni toki lukisin lisääkin lentämiseen liittyviä kirjoituksia! Mutta hienoa, että menet unelmaasi kohti ja heittäydyt rohkeasti uuteen. Itsekin työskentelen ilmailualalla, ja täytyy kyllä sanoa että kyseessä on jollain tavalla ainutlaatuinen ja erittäin mielenkiintoinen, vauhdikas ala, jolla on loistava yhteishenki. :) Onnea sulle uusiin haasteisiin!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Toimitus suosittelee

Instagram