Miten teet kestävän meikkipohjan?

Miten saan pysyvän meikkipohjan? Se on kysymys, jota minulta kysytään paljon. Kokosin tähän parhaat vinkkini.

1. Pidä iho kosteutettuna

On hyvin tärkeää valita omalle ihotyypille tarkoitetut tuotteet. Suurimmalla osalla meistä suomalaisista on pintakuiva iho ja mikään meikki ei taio upeaa ihoa, jos iho ei ole kosteutettu tai hyvin puhdistettu. Nämä Nivean voiteet toimivat ainakin loistavasti meikin alla. Oikein kunnon kosteutusta tarvitseva voi käyttää esimerkiksi Dr. Hauschkan päivävoidetta.

2. Oikea primer

Meikinpohjustusvoiteita löytyy pilvin pimein. Esimerkiksi Make Up For Everillä on primer jokaiselle iholle. Voit myös käyttää yhtä primeria t-alueelle ja toista muulle kasvojen iholle. Itse koen sen vähän hifistelynä, mutta uskon sen toimivan. Ja jos ylimääräistä rahaa on, niin miksipä ei. Kuvassa käytössäni on oma lempparini Zuiin kosteuttava primer.

3. Meikkivoiteen levitys

Käytä littanaa sivellintä (kuvassa Cailapin sivellin – saatu), koska sillä saa helpoiten ohuen pohjan. Meikkivoidetta ei ole siis tarkoitus laittaa iholle paksua kerrosta. Jos tarvitset peittävämmän pohjan, niin käytä pigmenttisempää meikkivoidetta.

Useita meikkivoiteita saa myös kerrostettua, kuten teen näissä kuvissa. Levitän ensin yhden kerroksen (yllä oleva kuva) ja sen jälkeen lisään toisen kerroksen peittävyyttä tarvitseviin kohtiin (alla oleva kuva).

4. Mikä meikkivoide?

Uuh mikä miljoonan dollarin kysymys! Käytän kuvissa Make Up For Everin water blendiä, joka on yksi suosikeistani. Tällä saa kuulaan tuloksen aikuiselle naiselle, morsiammelle ja vaikka minkälaiselle ihotyypille. Meikkivoide sisältää noin 80% vettä, joten se asettuu kauniisti iholle. Sen koostumus voi aluksi yllättää, koska sen levittämiseen pitää käyttää hieman enemmän aikaa. Tämä ei kuitenkaan tartu ihon kuiviin kohtiin eikä lähde rullaantumaan nenän ympäriltä edes rasvasimmilla ihoilla.

Toinen loistava meikkivoide jokaiselle ihotyypille on Make Up Storen instant perfection meikkivoide, joka on tuon edellämainitsemani kaltainen ohut meikkivoide. Sävyt ovat tosin todella vaaleita ja itselläni onkin talvikäytössä heidän toiseksi tummin sävy, vaikka olen valkoinen kuin lakana! Myös samoisen merkin sculpt excellence on loistava ja keltapohjainen corn väri sopii sille tavalliselle vaalealle suomalaiselle. Tämä on hieman peittävämpi meikkivoide ja täydellinen juhlameikkiin.

5. Tasoita meikkivoide

Itse tykkään aina tasoitella meikkivoiteen kostutetulla Beauty Blenderillä (feikki ja aito – molemmat käyvät). Tämä tekee pohjasta kuulaan ja terveen näköisen. En levitä meikkivoidetta kokonaan Beauty Blenderillä, koska se imee tuotetta niin hirmuisesti itseensä – varsinkin tuollaista vesipohjaista meikkivoidetta. Käy iho oikein kunnolla painaen läpi ja näin meikkivoide asettuu iholle kauniimmin.

6. Puuterointi

Lisää läpinäkyvä irtopuuteri kostutetulla Beauty Blenderillä. Kyllä, kuulit oikein! Tämä on se viimeinen silaus, joka tekee meikistä täydellisen ja pysyvän. Itse käytän Briteistä tilattua RCMA no color -puuteria, joka maksaa noin 10 euroa puteli.

7. Kiinnityssuihke

Rehellisesti sanottuna en ole itse huomannut suurta eroa pysyvyydessä kiinnityssuihkeen kera, mutta monelle muulle se tuntuu toimivan. Suosittuja suihkeita löydät esim. Urban Decaylta tai MACilta.

***

Olen ollut tekemässä testiä myös alle kymmenen euron meikkivoiteista ja kuinka ne pysyvät. Siitä lisää ensi kuussa ja tulokset näkyvätkin jossain muualla kuin blogissani. Ette arvaakkaan kuinka innoissani olen siitä, mihin olen päässyt kirjoittamaan!

Onko teillä jotain omia toimivia niksejä meikkivoiteen pysyvyyteen? Seuraavissa postauksissa tuleekin sitten mun parhaat vinkit silmänalusten piilottamiseen, joka on tietenkin näissä kuvissakin tehty meikkivoiteen jälkeen.

 • Minna

  Moikka! Sinulla on kyllä kaunis iho! Itse taistelen aikuisiän aknea vastaan, joka riehaantui e-pillereiden lopettamisen jälkeen.. :( Voisitko tehdä joskus postauksen meille ”ongelma-ihoisille”, mm. miten näitä ”color correctoreita” käytetään? Ja miten saada mahdollisimman luonnollinen lopputulos, vaikka peitettävää on. Kiitos sinulle taas kivasta blogista!

  • Miia Ezen

   Heippa Minna ja kiitos! :) Laitan tuon ehdottomasti postauslistalle. Aihe on hankala. Ystävälläni on todella paha akne. Hänkin on meikkitaiteilja ja ollaan todettu, että ikävä kyllä meikilläkään ei oikein kaikkea pysty peittämään. :/ Kun se meikkeus alkaa siitä ihonhoidosta. Mutta minkä noille ihojutuille voi. Itse taas kamppailin atooppisen ihon kanssa ja tein kyllä pitkään kaikkeni ratkaisun löytämiseen, mutten meinannut löytää. Eli ymmärrän sua!

 • Markit

  Heissan; Tiedätkös, että olet kaunis ilman tuota meikkiä, vain silmät ja kulmat laitettuna. Vähän kun sipaiset huulipunaa/-kiiltoa. Ja varmaan olet eri mieltä kanssani, vai oletko? ? Voi kunpa näkisit itsesi ulkopuolisin silmin! Kyllä meikki tuo lisää hehkua kasvoihisi, mutta se kauneus on jo ennen sitä. Aiemmin on ollut kuvia, joissa ei ole yhtään meikkiä, ja silmien ja kulmien laittaminen tuo ryhtiä kasvoille. Mutta enpäs olekaan enää sitä mieltä, että sitä meikkivoidetta aina tarvitse, ainakaan.niin.monenlaisia. Toisaalta, itse varmaan koet, että sitten olet vielä kauniimpi (itsevarmempi?).
  Sanoisin, mitä olen nuorisolta kuullut että viimeinen kuva on ” törkeen” kaunis ?.
  Odotan innolla tummien silmänalusten peittovinkkejä. Kiitos jo etukäteen.
  Hmm…oletkohan päässyt johonkin lehteen kirjoittamaan, muuta en keksinyt.?

  • Miia Ezen

   Voi kiitos Markit! :) Noh, kyllä mä ehkä pidän kokonaisvaltaisesta meikistä, mutta kesällä on kivempi laittaa vähemmän meikkiä. Sun arvaus osuu kyllä aika nappiin! ;)

 • Tatti

  Alle 10€ meikkivoidetesti kiinnostaa hirmuisesti! Olen miettinyt palaavani nestemäisiin kun olen jo vuositolkulla käyttänyt mineraalimeikkivoiteita:)

  • Miia Ezen

   Sellaista on tulossa, mutta blogini ulkopuolella. ;)

 • Marjut

  Kiitos jälleen….odotan innolla josko siellä ois tällaiselle eläkeikäisellekin niitä tummien silmänalusten peitto vinkkejä ♡♡♡

  • Miia Ezen

   Heippa Marjut! :) Laitoin myös aikuisen naisen vinkejä silmänaluspostaukseen.

 • Sari

  Kiitos tästä! :)

 • Inga

  Kommentoin johonkin postaukseesi tarten tilauksestani (shape tape concealer) ja tämä on nyt ollut käytössäni muutaman viikon ja oh my god! tuote on joka latin arvoinen… laitan uuden tilauksen menemään koska omani on himpun verran liian vaalea oliivi iholleni. Minulla on perintönä ihanat tummat silmänaluset ja aivan merkillistä kokea 34 vuotiaana taika joka oikeasti peittää ne ja vei kasvoiltani vuosia kuten ystäväni sanoi joka kokeili sitä itselleen joten kun menet amerikkaan niin hamstraa tarten shape tapea sillä nyt tilaan niitä pari jopa laatikkooni..

  • Miia Ezen

   Heippa Inga! Joo muistankin sun kommentin. :) Voi apua nyt kyllä ootan niin paljon, että saan nuo jenkkireissulla käsiini. :D

 • Laura

  Mistä voiteen rullautuminen johtuu? Tai että se muuttuu ”rakeiseksi” voidellessa?

  • Miia Ezen

   Heippa Laura! Se johtuu yleensä kyllä kai siitä, että meikinpohjustusvoide tai kosteusvoide ei ole vielä imeytynyt tai ne eivät vain sovi yhteen meikkivoiteen kanssa. Niin tuossa tekstissä tarkoitin rullaantumisella sitä, että mekkivoide lähtee piävän mittaan pois nenän ympäriltä.

 • Nimetön

  Hei, Tosi kaunis meikki ja mielestäni kuvissa on iso ero ilman meikkipohjaa ja sen kanssa. Miten saat meikattua kasvoissa olevat luomet niin kauniisti piiloon? Käytätkö niiden päälle jotain erityistä tuotetta? Itselläni on myös tummia luomia kasvoissa, ja siksi olen kiinnostunut.

  • Miia Ezen

   Heippa! Mä laitan yleensä niihin kohtiin muutaman kerroksen meikkivoidetta niin ne vähän häivyttyy. Kyllähän ne tuolleen vähäsen tuolta kuultaa läpi. :D Mutta hei luomethan on kauniita! Ainakin omasta mielestä.

 • Ulla

  Samaa mieltä Markitin kanssa – niin kaunis ilman meikkipohjaakin!
  Itselläni tuo kuivuus kiusaa pahasti aknehoidon aikana. Kasvot ovat kyllä parantuneet, mutta kovin krantuksi muuttuneet. BB-voide pelastaa!

  Ihanaa kevättä Miikkulainen :-*

  • Miia Ezen

   Heips Ulla! No kiitos! <3 Onpa hyvä kuulla, että kevyempi BB-voide toimii sulla. Mitä käytät? Ihanaa kevättä sullekin! :)

 • Haiha

  Olisipa kivaa, jos tummien silmänalusten peitto -testauksessani olisi myös vinkkejä, kuinka se onnistuu luonnonmukaisilla tuotteilla. Monen vuoden huonosti nukkumisen jälkeen silmänaluseni ovat todella tummat, ja eivät ne kyllä kovasti peity, vaikka yritän.

  • Miia Ezen

   Heippa Haiha! Juuri kerkesin postata uuden postauksen ennen kuin huomasin kommenttisi. Mutta voit tsekata tästä postauksesta hyvän tuotteen: //www.idealista.fi/miikkulaisen/2017/02/12/meikki-luonnonkosmetiikalla/

 • Annn

  Nätti meikki :-) Mitkä tekoripset sulla näissä kuvissa?

  • Miia Ezen

   Heippa Annn ja kiitos! Taitaa olla nuo samat mitkä kaikissa mun viimeisissä postauksissa. :D Eli Velour lashes fluff n thick.

 • Emmi

  Hei! sanoit postauksessa että olet tilannut puuterin briteistä. Voitko linkata tarkemman sivuston tänne kommentteihin? Nettikauppoja on niin hirveästi, että välillä on hankala tietää mihin niistä voi varmasti luottaa…

  Kiitos muuten vielä siitä vuoden takaisesta nettikauppa postauksesta, käytän sitä edelleen pohjana kaupoille mistä uskallan tilata.

  Jos olet löytänyt uusia kivoja sivustoja mistä saa paljon eri merkkejä, niin olisi kiva saada niistä taas omaa postausta :)

  Haluaisin vielä loppuun kiittää mielenkiintoisesta blogista! En ole ennen kommentoinut, mutta pidän teksteistäsi ja kuvistasi todella paljon. Toivottavasti muistat, että vaikka me kaikki ei aina kommentoida niin tykätään silti hurjasti <3

  Terveisin, kokematon nettishoppailija

  • Miia Ezen

   Heippa Emmi! Voi kiitos ihanasta viestistä! <3 Et arvaakaan kuinka se piristi mun päivää! Ihana kuulla, että mun vinkeistä on ollut myös apua. Ja onpa ihanaa, että tulit kommentoimaan. Se nettisivu, josta tilaan RCMA no color puuteria on http://www.gurumakeupemporium.com/ ja sieltä tulee tilaukset yleensä tosi nopeasti.

 • Heini

  Koitin tutkia sun suosikki settingsprayta, mutta ilmeisesti ei olekaan sun juttusi :D Laitatko kuitenkin jonkin tuotteen meikin päälle? Musta tuntuu että naama näyttää ”kakkumaiselta” ym ilman jonkunlaista suihketta siinä päällä. Tulee mielestäni freesimmän oloinen? Onko jotain tuotetta jota laitat puuteroinnin ym jälkeen? Kiitos jo etukäteen vinkeistä! :*

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Toimitus suosittelee

Instagram