Tee varjostukset kuin ammattilainen

20170102490522111

Tästä alkaa postaussarja, jossa keskitytään kasvojen varjostuksiin, korostuksiin, poskipunan paikkaan ja hohdepuuteriin. Ensimmäisenä on vuorossa varjostukset.

Varjostuksilla on tarkoitus tehdä kasvoista ne ideaalikasvot, eli ovaalin muotoiset, sekä nostaa poskipäitä oikealla tavalla. On sinulla sitten pyöreät, timantin muotoiset tai vaikka sydämen muotoiset kasvot. Yllä olevassa kuvassa näet heti poskipäitä kohottavan ja kasvoja kaventavan vaikutuksen. Lisäksi kasvot näyttävät paljon terveemmiltä, vaikka poskipuna vielä puuttuu. Et näe kuvassa mitään hurjaa muutosta, koska tarkoitus ei olekaan tehdä mitään hurjia varjoja, jotka saattavat näin näyttää vähän hassuilta likarannuilta. Iltameikissä voi taas varjostaa hieman enemmän.

Tässä askeleet oikeanlaisiin varjostuksiin:

20170102-1157449963

1. Poskien varjostus

TEE NÄIN: Tunnustele missä on poskiluusi ja vedä varjostus juuri poskiluusi alle aloittaen ”pulisongista” ja vetäen viiva kohti ylähuulta. Häivytä viiva ylöspäin. Lopeta kuitenkin viivan vetäminen silmäkulman kohdalla – eli kun katsot itseäsi suoraan peilistä, niin vedä silmän ulkonurkasta kuvitteellinen viiva alaspäin ja sen toiselle puolelle ei varjoa saisi tulla.

ÄLÄ TEE NÄIN: Älä käytä liian lämmintä sävyä tai hohtavaa/glitteristä koostumusta. Paitsi jos olet ruskettunut, niin kylmät sävyt voivat näyttää kasvoilla likaiselta ja silloin on hyvä käyttää lämpimämpiä sävyjä. Älä vedä viivaa liikaa alaspäin, koska silloin se vanhentaa.

SIVELLIN: Itse käytän Morphen M141 (edullisempi ulkomailta tilattava) tai Sigman F40 sivellintä (kalliimpi Suomesta tilattu).

20170102-375703045

20170102630520245

2. Leuan ja otsan varjostus

TEE NÄIN: Käytä kevyttä kättä ja varjosta vain otsan ja leuan ”kulmia”. Jos sinulla on matala otsa, älä varjosta ollenkaan otsaa. Ja taasen kapeat leukaperät eivät tarvitse leuan varjostusta.

ÄLÄ TEE NÄIN: Älä tuo otsavarjostusta liian alas tai keskelle otsaa. Varo ettei leuan alle jää tarkkaa viivaa vaan häivytä se kunnolla.

MIKÄ TUOTE: Kuvassa ovat suosikkini Makeup Geekin varjostussävyt, jotka on tilattu ulkomailta. Suomessa hyvä vaihtoehto on NYXin varjostus- ja korostuspaletti*.

img_0785

20170102-1486497454

3. Tarkenna varjostus (ei välttämätön)

TEE NÄIN: Jos vahingossa häivytät liikaa alaspäin, niin ei hätää. Lisää irtopuuteria kostealla Beauty Blenderillä varjostusviivan alapuolelle ja pyyhi se pois puuterisiveltimellä.

ÄLÄ TEE NÄIN: Älä jätä rajaa liian tarkaksi, koska se näyttää luonnottomalta.

201701021513370607

P.S. Tämä oli esimerkki puuterimaisten varjostusten lisäämisestä. Jos käytät voidemaisia varjostuksia, niin ne tulee laittaa ennen puuteria meikkivoiteen päälle. Puuterimaiset taas puuterin jälkeen, jotta ne eivät ”takerru kiinni” tahmeaan meikkivoiteeseen jolloin häivytys on hyvin vaikeaa.

*Sisältää mainoslinkin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *