Hoitoneste mullistaa ihonhoitosi

Hoitoneste on korealaisen ihonhoidon sydän ja sillä olen saanut ihooni hurjan muutoksen – pois pintakuivuuden. Lyhyesti sanottuna hoitoneste valmistelee ihon seuraavia ihonhoitotuotteita varten ja lataa ihon kosteusvarastot. Huomasin heti tuotteen kosteuttavan tehon, kun lisäsin sitä iholle ennen seerumia ja kosteusvoidetta.

Tutustuin hoitonesteisiin Lumenen Valo hoitoveden* kautta. Tarkimmat huomasivatkin, että kyseessä on japanilaiseen ihonhoitoon perustuva hoitoVESI, joka eroaa hieman hoitoNESTEestä. Tarkoitus on melkolailla sama, mutta näiden erosta voitte lukea Virven Vee:n blogista TÄSSÄ.

Mikä on hoitoneste?

Jos hoitoneste siis valmistelee ihon seuraavia tuotteita varten, niin onko se kasvovesi? Vastaus: ei. Hoitoneste on yksi osa lisää ihonhoitoon ja ensimmäinen askel ihonhoidossa puhdistuksen jälkeen. Hoitonesteissä on paljon kosteuttavia ainesosia, kuten hyaluronihappoa, glyseriiniä ja muita luonnollisia ainesosia, joilla saat ihosi tuntumaan taas iholta puhdistuksen jälkeen. Toki puhdistus ei saa jättää ihoa kireäksi. Jos näin on, käytät liian vahvoja tuotteita. Palaan vielä hellävaraiseen, mutta tehokkaaseen tapaan puhdistaa iho toisessa postauksessa.

Voi tuntua hullulta lisätä tuotteita ihonhoitoon, koska moni käyttää varmasti vain yhtä tuotetta ihon puhdistukseen ja yhtä sen kosteutukseen. Jos olet kuitenkin tyytymätön ihosi kuntoon, niin jotain on pielessä ja jotain myös puuttuu. Itse olen huomannut, että ylimääräisten askelten lisääminen auttaa, koska ihoni on paremmassa kunnossa kuin koskaan. Niin kuin jo sanoin, että pintakuivuus on kadonnut, t-alue ei enää rasvoitu niin paljon ja ihon pinta on tasoittunut sekä puhdistunut. Hoitoneste on yksi askel, joka on tehnyt suuren muutoksen muun korealaisen ihonhoidon kera.

Mikä hoitoneste valita?

Hoitonesteitä on myös länsimaalaisilla merkeillä. Aivan sama juttu, kuin monella merkillä on nykyään omat versiot BB-voiteista, vaikka se on lähtöisin Koreasta. Itse suosin nykyään pääsääntöisesti korealaisia tuotteita, mutta välillä löydän helmiä myös muilta merkeiltä.

Oma korealainen suosikkini on Holika Holikan 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid hoitoneste*, johon on moni teistäkin jo ihastunut. Sen koostumus on vetisen geelimäinen. Painelen sitä iholle niin aamuin kuin illoin ja ihoni tuntuu heti kosteutetummalta. Hinnallakaan tämä ei ole pilattu, sillä se maksaa vain 14,40€.

Myös rasvainen iho tarvitsee kosteutusta ja siihen valitsisin MISSHAn Time Revolution The First Treatment Essencen*. Koska hoitonesteen (eng. essence) tehtävä on kosteuttaa ihoa, niin tämä tekee tietenkin sen ja myös tasapainottaa sekä napakoittaa ihoa. Tässä on korealaisen ihonhoidon todellinen kulttituote, joka on loistava myös ikääntyvälle iholle.

Kolmas suosikkini on länsimaisen Origins merkin Three Part Harmony Essence*, joka on ihan huikea todella kuivalle iholle. Käytän sitä aina iltaisin superkosteuttamaan ihoani. Päivällä se on sekaiholleni liian raskas meikin alle, mutta kuivaihoisella asia voi olla ihan eri juttu. Se tekee ihosta aivan käsittämättömän silkkisen.

Jos haluat tutustua lisää erilaisiin hoitonesteisiin suomalaisissa nettikaupoissa, niin hyviä sellaisia löydät Bearelilta* ja Eleveniltä*.

Onko teillä jo kokemuksia hoitonesteistä? Mikä on teidän suosikki?

*Sisältää mainoslinkin.