Miten saat pysyvän meikkipohjan?

Yleisin ongelma meikkipohjassa taitaa olla sen pysyvyys ja kuinka estää rasvoittuminen sekä meikkivoiteen karkaaminen t-alueelta. Onneksi pieni rasvoittuminen ei päivän aikana haittaa, koska kuulas meikki on mielestäni paljon kauniimpi kuin täysin matta. Kunnolla rasvaiset ja punoittavat kasvot eivät taas ole kiva juttu. Löysin aivan mielettömän keinon pitää meikin kasassa koko päivän ja ihan niillä samoilla tuotteilla mitä kaapistani jo löytyy.

Suosikkituotteet pysyvään pohjaan

Yllä olevassa kuvassa näette tämän hetkiset lemppari tuotteeni meikkipohjaa varten. Meikin pohjustukseen käytän Isadoran primeria*. Kuvassa on suojakertoimellinen versio, mutta merkin toinen primer ilman suojakerrointa* on aivan yhtä loistava. Käytän myös kaikille asiakkailleni vain kosteuttavia primereita ihotyypistä huolimatta. Sellaiset silikoniprimerit, jotka tekevät ihosta supertasaisen ja tasoittavat ihohuokoset näyttävät aluksi todella hyviltä, mutta päivän aikana ne alkavat aika monilla ”repeillä”. Ja muuten ilman primeriakin pärjää, kun iho on hyvin kosteutettu.

Skin79 BB-voide* on saanut blogissani jo todella paljon hehkutusta ja se ei lopu tähän, koska joka kerta sen levityksen jälkeen tuijotan ihoani ja mietin, että miten ihmeessä se näyttää niin tasaiselle. Tämä BB-voide on peittävä, mutta kuulas. Oranssin purkin sävy sopii todella monelle perusvaalealle.

Puuterina käytän Laura Mercierin puuteria, jota vihdoin pääsin kokeilemaan ja rakastuin heti. Onneksi sitä saa nyt myös Suomesta – Cocopandan verkkokaupasta. Puuterin levitän siveltimellä ja hyvin ohuen kerroksen. On myös tärkeää, että puuteri levitetään painellen eikä sivellintä ympäri naamaa hinaten.

Yllättävä niksi

Moni teistä on varmasti kuullut ja ehkä testannutkin meikin kiinnityssuihkeita. Kuvassa näkyvä Urban Decayn suihke on jäänyt itseltäni käyttämättä, koska se teki päivän mittaan meikistäni läiskikkään. Vain ulkomailta ostamassani Tarten suihkeessa on tarpeeksi ”hieno suihku” ja se ainakin tekee meikistä kuulaamman näköisen ja onkin tarkoitettu tuomaan kosteutta. Jos puuteriakin olisi vaikka tullut liikaa, niin tämä tuote imeyttää sen kauniisti meikkivoiteeseen. Pysyvyydessä en olekaan sitten huomannut mitään eroa. Tuntuu, että usein kiinnityssuihke jää vain ihon ja meikkivoiteen päälle lillumaan, kuten tuo Urban Decayn versio.

Mutta nyt kun olen alkanut käyttää kiinnityssuihketta aivan erilailla, on pysyvyydessä aivan järisyttävän suuri ero. Suihkutan nimittäin kiinnityssuihkeen iholle aivan ensimmäisenä, kun alan meikkaamaan. Painelen sen vielä sormin joka puolelle ihoon ja annan kuivahtaa parin sekunnin ajan ennen kuin laitan primerin. Kokeilkaa, koska vitsit tämä toimii! Tutkin vähän puteleiden sisältöä ja Urban Decayn lisäksi varmasti myös NYXin matte finish -kiinnityssuihke* toimii loistavasti. Tosin siinä ei ole ainesosana PVP:tä, joka on myös hiuslakoissa tunnettu aine ja se on juurikin se joka luo kalvon ihon ja meikkivoiteen väliin. Kokeilkaa kuitenkin ensin sitä, mikä kotoota löytyy niin katsotaan toimiiko.

Kyllähän tästä jo maskeeraajakoulussa puhuttiin, mutta miksi ihmeessä en ottanut tätä oppia käyttöön. Meikki pysyy todella kauniina ainakin sen kymmenen tuntia ja sen jälkeen vasta tarvitsee hieman korjailla. Mikä on aivan uskomatonta, koska normaalisti ihoni alkaa kiiltää t-alueelta jo tunti meikin lisäämisen jälkeen.

*Sisältää mainoslinkin.