Kumpi valita: BB- vai CC-voide?

Olen käyttänyt eri merkkien BB- ja CC-voiteita jo vuosia, mutten ole koskaan miettinyt, että mitä ne oikeastaan edes ovat ja mitä nuo kirjainyhdistelmät tarkoittavat. Tässä pieni tietoisku, joka saattaa hyödyttää oikean tuotteen valinnassa.

BB-voide

Tuotteen takana on mikä muukaan maa kuin meille kaikille kosmetiikkafaneille tutuksi tullut Etelä-Korea. Aasian kosmetiikkamekan valloituksen jälkeen alkoivat länsimaalaiset merkit valmistamaan omia versioitaan suositusta voiteesta. Alunperin lyhenne tulee sanoista ”blemish balm” ja myöhemmin jenkkeihin maihinnousun jälkeen sen sanotaan tulevan sanoista ”beauty balm”. Lyhyesti BB-voide on meikkivoiteen kaltainen, mutta siihen on lisätty ihoa hoitavia ainesosia. Se voi olla mitä tahansa aurinkosuojasta ihoa kosteuttaviin ainesosiin täysin merkistä riippuen.

Aasialaiset BB-voiteet ovat paljon paksumpia ja meikkivoidemaisempia kuin länsimaalaiset kevyemmät versiot. Oma suosikkini on blogissani paljonkin pyörinyt Skin79 BB-voide*, joka omasta mielestäni vastaa koostumukseltaan täysin peittävää meikkivoidetta. Sävyvalikoima siinä on tosin todella hassu, koska esimerkiksi violetin värinen purkki on jotenkin harmahtava. Kuvan oranssi purkki on mielestäni juuri sopiva kaltaiselleni perus skandi-iholle ja se peittää keltaisuudellaan kaiken punoituksen. Koostumus on tosiaan näissä korealaisissa peittävä, joten se kannattaa levittää kabuki-siveltimellä ohuena kerroksena.

Toinen suosikkini on Iroisien luonnonkosmetiikan BB-voide*. Peittävyys on kevyt sekä kosteuttava ja se sopii loistavasti aikuiselle naiselle. Harmi, että sävyjä on vain yksi (niin kuulit oikein!). Onneksi tämä sävy on juuri nappi stereotyyppiselle skandi-iholle.

CC-voide

Nämä kirjaimet tulevat sanoista ”color correcting” eli värin korjaus – toisin sanoen värin neutraloija. CC-voiteella voi esimerkiksi neutraloida kasvoista punaisuutta. Nämä voiteet ovat usein hitusen peittävämpiä, kun verrataan keskenään länsimaalaista bb-voidetta ja cc-voidetta.

Moni pitää kuvassa näkyvästä Lumenen CC-voiteesta, mutta itselläni se rasvoittuu melko kamalan näköiseksi. Voisin uskoa, että se toimii paremmin kuivemmalla iholla. Rehellisesti sanottuna oma CC-voide kokemus jää tähän Lumeneen ja L’orealin saman tyyppiseen vihreään putiloon, jota käytin vuosia sitten. Se tasoitti ihon sävyn niin kauniiksi, mutta rasvottui aivan samalla tapaa.

BB-voide siis hoitaa, mutta CC-voide tasoittaa ihon sävyä. Kummassakin on hyvät puolet, mutta on hyvin tärkeää ottaa huomioon oma ihotyyppi oikeaa tuotetta valitessa. Kuivalle iholle voisin valita melkein kumman tahansa, mutta rasvaisella iholla kääntyisin BB-voiteen puoleen. Vai mitä mieltä olette? Kertokaa hyvät vinkin kommenttiboksissa. Olisi kiva testata sellaisia, jotka toimivat sekaiholla.

*Sisältää mainoslinkin. Saatu blogin kautta.