Podcast buumi!

Tänään taas aika tarkkaan 06.30 Baxter toimii mun herätyskellona, kun hän ilmoittaa että pitää päästä ulos.
Hienosti on poika oppinut parin viikon aikana ja yöt saa olla jo ihan rauhassa. Se on vaatinut 100% läsnäoloa ja hänen tarpeiden tunnistamista ja opettelemista, kuten pienen vauvan kanssa.
Meillä menee hienosti hänen kanssaan jos pieniä riehumisia ei lasketa. Hyvä luontoinen ja fiksu koira. Tänään iltapaivällä lähdetään Hankoon syysloman viettoon, rauhottumaan ja hengittämään puhdasta ilmaa.
Ne jotka mua seuraa ig:ssä, tietää että kesällä olen nauhoittanut sisään omaa Podcast -sarjaa nimeltä Huipulla Tuulee byMartina.
Podcastissa käydään läpi menestymistä huippu-urheilussa ja sen vaatimia uhrauksia. Mun kysymyksiin vastaavat Suomen huippu-urheilun kärkinimet sekä aihealueiden parhaat asiantuntijat.  Podcastissa pohditaan mitä huipulla oleminen oikeasti vaatii ja mitä urheilijat ovat valmiita tekemään rakkaudesta lajiin? Mun vieraana on mm. Lotta Harala, Laura Lepistö, ElseLautala, Hanna-Maria Seppälä , Amin Asikainen  ja Jere Karalahti.
Monochrome ehdotti mulle podcastin tekoa, tiesin heti että tää on mun juttu ja varsinkin urheiluaiheisen podcastin nauhoittaminen. Elän ja hengitän urheilimaailmaa ja tämä oli hyvin luontainen vaihtoehto. . On ollut super mielenkiintoista tehdä tätä sarjaa ja oppia samalla itsekin lisää. Mahtavaa vihdoin tuoda nää tarinat myös teidän kuultaviksi!

Podcast ilmiö!

Koko podcast-ilmiö on vielä aika uusi Suomessa. RadioMedia on juuri tehnyt tutkimuksen aiheesta ja sen mukaan podcastit ovat verkossa julkaistuja äänitallenteita, joita verrataan usein radio-ohjelmiin. Kuluttaja voi ladata podcast-jaksoja netistä omalle laitteelleen tai kuunnella niitä monen eri podcast-palvelun kautta. Minun jaksot tulee ulos Suplasta.
Podcasteja verrataan radiokanaviin, vaikka ohjelmia ei radiosta kuulekaan. Podcasteja kuunnellaan erityisesti illalla, kun taas radio seuraa kuluttajaa arjessa aamiaispöydästä läpi työpäivän kotimatkalle.

Podcastien kuuntelijat

Podcastien kuuntelijoita löytyy kaikista ikäryhmistä. RadioMedian tutkimuksen mukaan liki 40 prosenttia 15-29 -vuotiaista ja 35 prosenttia 30-44 -vuotiaista ovat kuunnelleet podcasteja kuluneen kuukauden aikana. Pisimpään podcastien parissa käyttävät kuitenkin aikaa 45-54 -vuotiaat, jotka kuuntelevat podcasteja viikossa jopa puolitoista tuntia. Keskimäärin podcastien kuunteluun käytetään viikossa noin 82 minuuttia. Joka neljännes suomalaisista aikoo lisätä lähitulevaisuudessa podcastien kuuntelua. Eli podcastit alkavat olemaan aika laaja ja iso juttu, vaikka ilmiö onkin Suomessa aika uusi!
Mulla podcastit pauhaa korvissa usein pyörän päällä tai lenkillä. Podcastit vie kuuntelijan vieläkin lähemmäksi omaa tarinaansa ja ainakin minä tykkään siksi kuunnella. Ihmisten tarinoilla on valtava vaikutus. Viimeisin podcast mitä olen kuunnellut on Selviytyjät -sarja ja tietysti tämän projekti tiimoilta olen kuunnellut omia jaksoja ja tehnyt analyysiä sisällöstä. Super mielenkiintoista ja huipulle pääseminen ei todellakaan ole ilmaista.
Podcastit ovat erinomainen tapa kertoa tarinoita, olla aitoja ja merkityksellisiä, lisätä tietoisuutta.

HUIPULLA TUULEE by MARTINA

Jaksot julkaistaan maanantaisin Suplassa, mikä on Sanoman audiopalvelu, siinä missä Ruutu on Sanoman videopalvelu. Suplassa on:
 Sisältöjen käynnistyksiä viikossa yli 1,3 milj
 Kuukaudessa eri käyttäjiä yli 400k
 Session kesto keskimäärin 53min
 Suosituimmat sarjat kerännyt yli miljoona starttia
Yli 150 ohjelmaa, 7 radiokanavaa, äänikirjoja.
Eli tarjonta on tosi laaja ja Suplasta voi myös kuunnella suoraan radiota, mitä ehkä monet ei tiedä. Lisäksi mä itse tykkään, että mun sarja julkaistaan nimenomaan suomalaisessa palvelussa.
Onko Supla teille jo tuttu ja mitä sisältöjä tykkäätte kuunnella sieltä? Supla on ilmainen ja sen voi ladata kännykkään sovelluskaupasta (tai sitten kuunnella ihan nettisivujen kautta https://www.supla.fi/). Jos sulla ei ole jo Suplaa kännykässä, niin suosittelen kyllä lataamaan niin pääsee sitten suoraan kuuntelemaan mun ekaa jaksoa ensi maanantaina, missä on muuten vieraana Laura Lepistö. Lauraa oli tosi kiva haastatella ja on muuten ihan super mielenkiintoinen jakso tulossa! 
Rentouttavaa viikonloppua kaikille !

Instagram – martinaaitolehtiofficial

Snapchat – martinamarieann

Facebook – Martina Aitolehti Official

Bloglovin – Martina Marie-Anne Aitolehti

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.