Syömisen kultaiset säännöt ja resepti millä loistat

Sääntö 1. Syö 3-4 tunnin välein tasapainoinen ateria eli 5 ateriaa päivässä. Älä jätä aterioita välistä. Se ei edesauta sinua laihtumaan tai voimaan hyvin, vaan päinvastoin; aineenvaihduntasi hidastuu ja elimistösi alkaa elämään säästöliekillä jolloin se varastoi ”pahanpäivän” varalle kun sen normaalitilassa pitäisi polttaa syömäsi energia. Älä napostele ruokailujen välissä, sillä se hidastaa rasvasi palamisprosessia.

Sääntö 2. Juo aterioiden välissä 5 dl vettä kuitenkin vähintään 2-3 litraa päivän aikana. Veden juonti on avainasemassa rasvanpolton kannalta.

Sääntö 3. Syö proteiinia joka aterialla. Hyviä proteiinin lähteitä: kananmunanvalkuainen, kana, kala, riista, nauta, kasvi- ja riisiproteiinijauhe.

Proteiini on kehon rakennusaine. Nauttimasi kanafileen proteiinit pilkkoutuvat suolistossa aminohapoiksi, jotka keho sitten käyttää kudosten rakentamiseen ja elintoimintoja säätelevien entsyymien rakennusaineiksi. Syötyäsi proteiinia sisältäneen aterian tunnet olosi kylläiseksi. Proteiinin ansiosta elimistössä erittyy kylläisyyttä sääteleviä hormoneja. Verensokerisi pysyy tasaisena ja proteiini suojaa lihasmassaasi painonpudotuksen aikana. Lisäksi proteiinia käsitellessään elimistösi kuluttaa runsaasti energiaa.

Sääntö 4. Syö puhtaita, käsittelemättömiä ruokia;

Esimerkkejä;

vihannekset (kuten kaali, parsa, pinaatti, kurkku, tomaatti, salaatit, paprika, kesäkurpitsa, valkosipuli, selleri, lehtikaali)

juurekset (kuten lanttu, nauris, porkkana, palsternakka, punajuuri)

hedelmät ja marjat

siemenet ja pähkinät

kananmuna: Kananmunaon yksi ravitsevimmista ruuista. Kananmunissaon runsaasti proteiinia, terveellisiä rasvoja, vitamiineja ja mineraaleja: proteiiniajosta saat keholle ihanteellisen määränaminohappoja, B-vitamiinia(B1, B2, B3, foolihappo ja biotiini), A-, E- ja D-vitamiinia, seleeniä, sinkkiä, fosforia ja rautaa.

 

Vältä:margariineja, marinoituja lihoja, kuivahedelmiä, sokeroituja juomia, paahdettuja tai suolattuja pähkinöitä sekä prosessoituja maitotuotteita ja sokeria.

 

Valmennuksen aikana:

*ei alkoholia

*ei possunlihaa

*ei maitotuotteita

*ei gluteenituotteita

* ei sokereita

 

Nyrkkisääntö 5. Syö päivittäin luonnollisia rasvoja

– kylmäpuristettu oliivi –tai kookosöljy (salaatin kanssa oliiviöljyä, ruoan paistamiseen kookosöljyä)

– avokado

– pähkinät ja siemenet

– omega3 –kalaöljy

– kananmunan keltuainen

-voi

Annoskoko öljyissä ja voissa n. 1 tl, pähkinöissä ja siemenissä noin 10 g ja avokadossa 40 g sekä keltuaisessa 1 kpl.

Nyrkkisääntö 6. Mausta ruokasi maistuvaksi yrteillä, valkosipulilla, vuorisuolalla, chilillä…Mitä ikinä keksitkin!

Punaisen lihan maustamiseen käyvät hyvin:

  • Mustapippuri
  • Valkopippuri
  • Paprika
  • Chili
  • Curry keltainen
  • Tuore ruohosipuli

Vaalean lihan maustamiseen käyvät hyvin:

  • Punainen curry
  • Chili explosion (esim. Santa Maria)
  • Tuore hhili
  • Paprikajauhe
  • Mango curry
  • Lime pepper (esim. Santa Maria)
  • Tuore valkosipuli
  • Korianteri

Suola: meri- tai vuorisuola

Nyrkkisääntö 7. Huolehdi riittävästi kuidun saannista. Kun noudatat dieettiä, saat kuitua mm. kasviksista, marjoista ja kaurasta.

 

Nyrkkisääntö 8. Rakasta kehoasi ja vaali sitä!

 

 

Ruokavaliossa on merkittynä raaka-aineiden suuntaa-antavat kuiva- ja raakapainot. Jos et halua punnita annoksiasi hyvä ohjenuora on:

  • Kämmenellinen proteiinia
  • Reilusti kasviksia tai vihreää
  • peukalollinen rasvaa (jos valitset proteiinin lähteeksi lohta et tarvitse enää muuta rasvan lähdettä)

Tavoitteena ei ole siis viedä ruokia puntarin kautta stressiksi asti, mutta on hyvä tehdä se jonkin aikaa hahmottaaksesi sopivan ja riittävän annoskoon.

 

SMOOTHIE for Glory

pari kourallista pinaattia (myös pakasteena käy)

pari kourallista mustikoita

 1 pieni banaani

1 limen tai puolikkaan sitruunan mehu

2 kynnenpään kokoista palaa tuoretta inkivääriä (kuorittuna)

20 g M-NATURAL riisiproteiinijauhetta TAI M-NUTRITION VEGE proteiini suklaan maussa

* nesteeksi appelsiini mehu tai vesi tai sokeroimaton mantelimaito

 

 

p.s. Riisiproteiini on maultaan karkeampi. Jos et ole tottunut kasviproteiinijauheiden käyttöön, aloita suklaan makuisella jauheella

 

Instagram – martinaaitolehtiofficial

Snapchat – martinamarieann

Facebook – Martina Aitolehti Official

Bloglovin – Martina Marie-Anne Aitolehti

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.