Mitä vaaditaan hyvältä valmentajalta?

 

Tässä istun koneessa matkalla Ouluun juontokeikalle ja huomenna aamulla takas kotiin. Huomenna kuvataan mun Bodyweight Training With Martina – valmennuksen jatko-osa  Level 2 ja tästä sainkin ajatuksen kirjoittaa valmentamisesta.

Mun valmennus tiimissä on jo tuhansia ihmisiä ja se herättää paljon ajatuksia. On valtava vastuu antaa netin kautta toiselle ohjeet ns ”uuteen elämää”.

Miten minä sen teen ja mitä asioita pidän tärkeänä?

Valmentajan ja valmennettavan suhde on oltava hyvin rehellinen ja avoin. Toki etänä, netin kautta tehty valmennus on täysin erilainen, kuin fyysisesti valmentajan kanssa harjoitteleminen ja kehittyminen.

Multa löytyy valmennus juoksuun, alkeista ihan tavoitteelliseen harjoitteluun. Valmennus vasta synnyttäneille äideille, missä lähdetään etsimään tuntumaa omaan kehoon ihan perusteista. Lempeästi ja turvallisesti.

Mulla on valmennus vahvistamaan meidän kehon keskiötä eli keskivartaloa. Tämä valmennus sopii urheilijoista, laihduttajiin. Mun ylivoimaisesti suosituin valmennus on omankehonpainolla tehtävä valmennus, mikä on kokonaisvaltainen ja suunniteltu tehtäväksi missä vain ja koska vain. Tulokset on ollu huikeita.

Kaikki mun valmennukset sisältää ruokavalion, missä opetellaan syömään monipuolisesti, säännöllisesti ja puhtaasti. En ole dieettien puolesta puhuja, kuten tiedätte.

Mun valmennuksissa keskustellaan yhteisen facebook– ryhmän kautta, missä vastaan mieltä askarruttaviin kysymyksiin, infoan uusista jutuista ja tietysti kannustan valmennettavia.

Mun intressi valmentajana on olla ”läsnä” mahdollisimman paljon ja kannustaa  kaikkia saavuttamaan parasta mahdollista lopputulosta. Ennen kaikkea löytää pysyvää elämäntapa muutosta.

Valmennuksissa valmentajan ammattitaitoon täytyy pystyä luottamaan ja riskit täytyy minimoida, varsinkin netin kautta tehtävissä valmennuksissa.

Kaikista tärkein asia on ymmärtää että me kaikki ollaan erilaisia ja saadaan kiksejä erilaisista asioita. ”Hyvinvointi” merkitys on meillä kaikilla omanlainen.

Tärkeintä on löytää se oma tapa voida hyvin, oman valmentajan tai treeni kavereiden kanssa.  Se löytyy  lukemalla, etsimällä ja  kokeilemalla.

Mä henkilökohtaisesti luotan vahvasti aina siihen omaan intuitioon asioissa, tietysti myös ammattitaito on isossa roolissa.

Valmennettavan ja valmentajan välillä pitää olla luottamus ja kunnioitus.

Voidaan kaikki yhdessä paremmin! Mun valmennuksiin  pääset tästä.

XOXO

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*