Raha vs Rakkaus

kuva: Juuli Rönkä

Kaunista huomenta! Takana erittäin hyvin nukuttu yö ja tässä kahvikuppi kourassa fiilistelen oloani ja elämää.

Olen pitkään halunnut avata blogiin mun ajatuksia kaikesta meneillään olevesta / menneestä. En ole sitä kuitenkaan tehnyt , koska prosessi omissa ajatuksissa ei ole ollut valmis. Ei prosessi vieläkään ole täysin valmis , mutta paljon parempaan päin.

Keneltäkään ei varmaan ole jäänyt huomaamatta viime aikaiset lööpit joko mun erosta, selkälaikkausesta, suhteesta Hannekseen  tai yhteenotosta entisen ystäväni kanssa.  Suorastaan hienoa luettavaa ja varsinkin kun lehdessä on vain puolet totuudesta.

Elämä on ollut aika ns. pyörremyrskyä muutaman kuukauden ajan ja aikalailla itse aiheutetusti.  Monesti olen miettinyt että olisko tämän asian voinut hoitaa toisella tapaa, mutta nyt kun taaksepäin mietin, niin ei.

Okei. Mun perheasiat ei edelleenkään ole julkisia asioita, ja ne ei kuulu kun meidän seinien sisälle. Parisuhde on varmasti yksi vaikeimmista asioita maailmassa pitää hyvänä. Lapset ja vaativa työ tekee pitkässä juoksussa paljon kuoppia suhteeseen, se on selvä. Jossain kohtaa tilanne räjähtää käsistä ja ollaan keskellä kaaosta. Kaaoksen keskellä asioista on vaikea nähdä mitään hyvää , saatika mitään uutta.

Mä olin menettänyt täysin uskon aitoon rakkauteen, intohimoon ja hyvään parisuhteeseen. Olen elänyt vuosia kauhea meno ja suorittaminen päällä. Jossain vaiheessa se mopo hyytyy, vai?

Olin tilanteessa että joko mun suhde tekee täyden u- käännöksen tai minä lähden. Lähdin ”tavallaan” .

Tämän koko kaaoksen aikana olen yrittänyt nähdä ympärilläni olevan elämän selkeämmin kuin ikinä. Valitsenko rahan vai rakkauden, vai voinko ”taistella” molemmat samaan pakettiin? Ystäväpiiri on putsattu ISOLLA kädellä, omat arvot on todella mietitty ja perusteltu. Matto on vedetty jalkojen alta nyt niin monessa elämän tilanteessa, että tästä on ainut tie vain eteenpäin ja määrätietoisempana kuin ikinä.

Ketkä minut hyvin tuntee, tietää että olen periaatteen ihminen. Lojaalisuus ja kunnioitus on asioita mitä ihmiseltä TÄYTYY löytyä. Jos ei löydy, ei mun kanssa tehdä kauppaa.

Tiedän viimeaikaisista tapahtumista KAIKEN ( jopa kaikki likaiset ykstyiskohdat ) . Tähtitorninmäellä on kirjaimelleisesti nostettu kissa pöydälle ja hyvä niin.

Valitettavasti tämä kaikki on johtanut niihin asioihin, mitä on tapahtunut. Mitään en tekisi toisin ja olenkin äärimmäisen pahoillani siitä, että minua seuraavat nuorukaiset  on saanut lukenut inhottavia lööppejä.

Edelleen olen niin kiitollinen niistä mulle opetetuista kirjoittamattomista lojaalisuuden säännöistä josta yksi menee niin, että KAVERIN MIEHEEN EI KOSKETA. Kiitollinen  olen periksiantamattomasta luonteestani, mitä olen jalostanut vuosien varrella. Päätin että huonoon suhteeseen en enää palaa ja tämä on pitänyt.

Ylpeä olen matkasta omaan kehoon ja niistä ajatuksista, kun joudut aloittamaan kaiken alusta. Matka on ollut erittäin kasvattava ja opettaivainen.

Ylpeä  ja kiitollinen olen myös siitä että kaiken tämän jälkeen voin seistä selkä suorassa ja sanoa olevani lojaali ystävä, kumppani ja hyvin perhekeskeinen ja kovanahkainen nainen.

Kiitollinen olen niistä hienosta ihmisistä, jotka mun silmät on avannut tälle kaikelle.

Elämä on yksi hitommoinen peli ja sitä kannattaa pelata oikein.

Ja siis tuo otsikko raha vs rakkaus?! 

Raha ei tuo onnea, mutta  rakkaus saattaa tuoda rahaa. Eläkää elämäänne, kuten se on teille suotu. Olkaa hyviä toisillenne, kunnioittakaa ja olkaa lojaaleja. Opetelkaa antamaan anteeksi ja opetelkaa ottamaan vastuu asioista. Taistelkaa niiden asioiden eteen, mitä koette tärkeäksi ja ottakaa vastoinkäymiset oppeina paremmasta elämästä.

Jokainen meistä on vastuussa omasta onnellisuudesta.

Tämän show’n  valot himmenee nyt ja lähdemme kohti uusia haasteita.

XOXO

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Tiitu

  Hyvä teksti. Toivon kaikkea hyvää sinulle Martina. Olet esikuvani ja upea nainen. ?

 • jenski

  Tsemppiä, oot kova muija !! <3

 • Tuittu

  Ymmärrän täysin, että haluat pitää perheasiasi pois julkisuudesta. Lööpit nyt on mitä on, niin tämä sun teksti, ja oma versio asioista on tärkeä niille naisille jotka pitävät sua esikuvana (meitä on monia ?) Ettei joku vahingossakaan rakenna uutta mielikuvaa susta pelkästään niitten lööppien perusteella. Mukavaa kesänjatkoa sulle!

 • Erika

  Toivon kaikkea hyvää sinulle Martina! Olet esikuvani ja ihailen sua. Pysy vahvana!

 • Kricce

  Itse olen oppinut päästämään irti. Päästämään irti materiasta, titteleistä, statuksista, muiden mielipiteistä ja kaikesta ulkokultaisuudesta joka ikävä kyllä nykyään määrittelee meitä ihmisinä. Irti päästäminen on paradoksi: kun päästää irti, saakin tilalle uutta ja upeaa: itsevarmuutta, itsetunnon jota ei määrittele mikään pinnallinen, aitoja ihmissuhteita, stressittömyyttä ja vapautta. On viimeinkin tilaa hengittää, olla minä. Vastaus on koko ajan ollut ihan lähellä, olin vain etsinyt vääristä paikoista.
  Tsemppiä Martina! Olet vahva ja upea, etkä tarvitse mitään tai ketään ulkopuolista määrittelemään sinua.

  • Matkalla

   Voi sinä viisas ihminen. Ihana ja viisas kommentti. Ja niin tärkeä muistutus itselleni.

 • Susa

  Ansaitset jo rakkautta elämääsi! Miehen joka arvostaa, rakastaa ja tekee onnelliseksi ❤ Raha helpottaa elämää mutta ei todellakaan tee onnelliseksi kuin hetkeksi.

 • Ennis

  Mielettömän hyvä teksti! Uskon, että moni olisi kahakassa käyttäytynyt aikalailla samalla lailla. Jossain vaiheessa tulee se ns. musta piste, jossa itsekontrolli vain pettää. Ja kun mietitään noin arkaa aihetta, on mustan pisteen tulo enemmän kuin luonnollista ja inhimillistä.

  Maailmassa on valitettavan paljon ihmisiä, joilta lojaliteetti puuttuu tai mikään ei ole pyhää. Ollaan valmiita tekemään ja tuhoamaan paljon esimerkiksi rahasta. Se on asia, jota en ymmärrä.

  Olet rohkea nainen ja kiitos hienosta kirjoituksesta! Tsemppiä ja energiaa tulevaisuuteen! :)

 • Laura

  Hienosti kirjoitettu teksti! Voimia <3

 • Saana

  Upea Martina! Olen viime vuodet seurannut blogiasi ja elämääsi, ja asenteeni sinua kohtaan on muuttunut täysin. Aiemmin sain sinusta varsin pinnallisen kuvan mutta nykyisin vaikutat ihmiseltä, jolla on selkeät arvot ja joka välittää muista ihmisistä. Elämä on varmasti koulinut ja olet ottanut opiksi aiemmista tekemisistä, jota arvostan suuresti. Lööpit eivät todellakaan ole koko.totuus. Toivon sulle kaikkea hyvää ja voimia julkisuuden pyörityksessä <3

 • Elina

  ❤️Olet vahva nainen! ❤️ Toivon sulle rakkautta ja onnea tulevaan.

 • Kikka

  Kylmät väreet menee kun luen tätä sinun tekstiä?niin totta joka sana!!!l lojaalisuus on kaiken perusta niin kaveri suhteessa kuin pari suhteessa?Olet nainen joka sanoo sen mitä tarkoittaa?
  Tällä hetkellä ihmiset seuraa sinua saavutustesi takia ei kohujen takia???
  Hyvää tätä päivää sinulle ja ihanille tyttärillesi❤

 • Marika

  Minua jäi mietityttämään se, että sanot tekstissäsi ”Lojaalisuus ja kunnioitus on asioita mitä ihmiseltä TÄYTYY löytyä. Jos ei löydy, ei mun kanssa tehdä kauppaa.”
  Emme toki varmasti tiedä, mikä lehtilööpeissä on totta ja mikä väritettyä. Kuitenkin tuon sanottuasi ymmärrän, että olet itse lojaali ja kunnioitat toisia. Se, mitä oli tapahtunut ei mielestäni ole kovin toisen kunnioittamista.
  Olen aina tykännyt lukea blogiasi, koska sinut on varustettu niin oikealla rautaisella elämän asenteella. Toivon ettö seisot myös omien sanojesi takana jatkossakin. Vaikka kuinka ihminen on entinen ystävä tai vihollinen, silti kunnioitusta ja käytöstapoja tulee olla ja jokainen tekeminen miettiä harkitusti.
  Jatka elämääsi ilolla ja nauttien rakkaiden ihmisten seurasta. Sen olet ansainnut. Rautaisen luja elämän asenne ja päättäväisyys vievät sinut elämässä pitkälle.

 • Siru

  Olet täysin oikeassa. Mulle tuli myös valitettavasti kuva, että tulit huonosti kohdelluksi suhteessasi ja mies oli alkanut pitää sinua itsestäänselvyytenä. Toivottavasti löydät hyvän miehen, joka kohtelee sinua hyvin. Olet sen ansainnut. Paljon tsemppiä tulevaisuuteen!

 • Julia

  Olet ihana ja vahva nainen! Olet erittäin hyvä esimerkki meille nuoremmille tai miksi ei hieman vanhemmillekkin. On ollut upea seurata sun uraa ja perhettä, kiitos että jaat sen meidän kanssamme ❤️

 • Pirkko

  Tsemppiä Martina ??

 • Ann-Marie Niemelä

  Toisen ihmisen päälle käyminen on todella väärin ja olet eronnut kyseisetä miehestä..Ihan sama mitä heidän välillään on tapahtunut se ei ole syy pahoinpidellä.Mukavaa kesää ja toipumista leikkauksesta.

  • Katherine

   No Sohvi tuli kyllä kuvioihin ENNEN eroa. Joten pitää opettaa jotta Sohvikin voisi joskus hivenen viisastua.

 • Hippi

  Mikään ei kuitenkaan poista sitä faktaa että olet roolimallina ihmisille ja väkivalta ei kuulu sivistyneeseen ihmiskuntaan.. Tsemppiä jatkoon kuitenkin ja kannattaa varmaan opetella vaan kääntämään se toinen poski ja nauramaan, nyt sä hävisit tän erän, ehkä seuraavan voitat sit vaan puhumalla:)

 • MNT

  Viisaita sanoja. Eikun nokka kohti uusia pettymyksiä, eikun siis haasteita! :)
  Silti ihmettelen tätä ”Parisuhde on varmasti yksi vaikeimmista asioita maailmassa pitää hyvänä”. Ei se oikeasti ole, jos molemmat ovat suhteessa täysillä ja tasapainossa niin itsensä kuin kumppaninsa kanssa.
  Se raha tekee asiasta mutkikkaan, aina löytyy onnenonkijoita, jotka yrittävät tunkea väliin, jos toisella rahaa on. Ei ole helppoa ei.
  Toivottavasti löydät sen ihmisen, jolloin voit muuttaa kirjoittamaasi lausetta positiivisempaan suuntaan.
  Tsemppiä kovasti!

 • Viivi

  Oot upea, vahva ja rohkea nainen! Oon ihaillut sua jo vuosia. Ole jatkossakin oma itsesi ja tee sitä mikä itsestä tuntuu hyvältä. Kaikkea hyvää sinulle! <3

 • Jenni

  Tsemppiä Martina! Olet vahva ja viisas nainen. Ihailen sinua ihmisenä. Jos minulla olisi edes puolet päättäväisyydestäsi, olisin jo pitkällä.

 • Elli

  Hyvä kirjoitus.
  Toivottavasti selkä alkaa olla kunnossa ja tuli kerralla kuntoon!
  ”Raha ei tuo onnea, mutta rakkaus saattaa tuoda rahaa” sekä turvallisuutta, mutta toisaalta voi olla, että huonolla hetkellä turvattomuus on kaukana, jos toinen käyttäisi ”aseena” sitä mitä on käytössä ja esimerksiksi koti olisi liipaisimella.
  Voimia haluan myös toivottaa sinulle ja tsemppiä kotirintamalle, tähtitorninmäelle..

 • Heidi

  Alhaisin asia mitä ystävä voi tehdä on koskea toisen mieheen, oli nykyinen tai ex. Se mies on aiheuttanu paljon tunteita ja vaikka välit olisi menny erossa, on se edelleen tietyllä tapaa tärkeä ihminen.
  Mun mielipide muuttu susta täysin tän postauksen myötä. Pidä pääs tässä, äläkä anna periks :) tsemppiä! Julkisuuden henkilönä varmasti ystävii ja ”ystävii” tulee menee, joten karsiminen tekee itse kullekkin joskus hyvää! Pitää saada läheltä karsittuu kaikki ylimääränen negatiivisuus pois, ni löytää itestääkin uusii piirteitä

 • Laura

  Voin yhtyä täysillä tohon ”kaverin mieheen ei kosketa”! Nimimerkillä been there, experienced that :( siinä pinna palaa itse kultakin kyllä helposti, vaikka kyseessä olisikin ”entinen” mies tai eroprosessi jo käynnissä.

 • Jonna

  Kertakaikkiaan mahtava teksti ! <3

 • Minttu

  Kaikkea hyvää sinulle❤Älä kuitenkaan menetä uskoa aitoon rakkauteen,kyllä sitä vielä on varmasti olemassa,jpku päivä huomaat sen…?

  Ps.Terveisin 20v.samojen lakanoiden ja miehen kanssa loikoillut?

 • Anskuxo

  Hyvä Martina ! Oot rautaa!!
  Löydät ihanan kumppanin ja oikeat ystävät seisovat sun takana.
  Noin juuri, lojaalisuus on tärkeää. Erottele jyvät akanoista.

  Stay strong woman !!

 • Zoe

  En ole aiemmin sun blogia lukenut mutta päädyin tänne juurikin noiden lööppien kautta. Hyvin niillä on mässäilty ja tuntuu, että aika useasti sut koitetaan nostaa huonoon valoon, vaikkei asia ihan näin olisikaan. Aina kuitenkin olen diggaillut sun meiningistä, yrittämisestä ja kovasta luonnosta, en vaan tajua miten pystyt tähän kaikkeen julkisuuden valokeilassa, kun itseään ei voi aina puolustaa toivomallaan tavalla. Tsemppiä Martina haastavina aikoina! Kaikki kääntyy vielä hvyin, juuri niinkuin se on tarkoitettu!

 • Linda

  Oot vahva ja upea nainen ❤️ vaikka olenkin ” nuorukainen joka on saanut lukea lööppejä” sinusta, niin katson sinua yhä ylöspäin. Näyttää siltä että ihmisiltä puuttuu kokonaan median lukutaito.. Hyvä teksti sinulta! ✨

 • Susanna

  Matkamme täällä maapallon päällä on lopulta niin lyhyt. Kaikki katoaa; ihmisen elämä on hauras, kun tuuli käy, ei sitä enää ole. Se, mikä maallisen elämämme jälkeen jatkuu, on ikuista tai ikuinen loppu. Suhde siihen, Kuka pitää maailmaa kädellään ja etsii ihmisen sydäntä, tuo lopulta rauhan ja ilon. Kaikkivaltiaan Jumalan siunausta!

 • Joanna

  Niin hyvin kirjoitettu teksti! Martina sinulla on niin ihanat tytöt ja toivon että vielä löydät rinnallesi kumppanin joka rakastaa sua ehdoitta, on lojaali ja kunnioittaa sinua❤️

 • Satu

  Olet vahva nainen :) kaikkea hyvää sinulle

 • Sissi

  Muuten hieno teksti, mutta en edelleenkään ymmärrä mitä se raha-asia tähän soppaan kuuluu. Miksi se pitää nostaa edes mukaan koko aiheeseen? Toki Stefanilla on varmasti rahaa ja luksusta enemmän ku jollain muulla tavan tallaajalla, mutta tuskin sen takia kannattaa yrittää yhtään sen enempää korjata suhdetta kuin muutenkaan jos suhde on vaikeuksissa? Jos sinua kohdellaan huonosti, niin eikö se oo se ja sama onko sillä miehellä rahaa vai ei? Suhteessa tärkeintä on rakkaus ja toisen kunnioittaminen.
  Mutta kuitenkin täytyy todeta, että oot kyllä sitkeä ja paljon kestävä tapaus. Sulla on paljon asioita meneillään ja silti pysyt julkisuuden keskelläkin järjissäsi, etkä sorru kirjoittamaan ja lausumaan mitään ajattelematonta ääneen.
  Toivon sulle kaikkea hyvää ja tasapainoa elämään. ?

 • NM

  ”Päätin että huonoon suhteeseen en enää palaa ja tämä on pitänyt.”. entäpä vanha suhde, asiat puhuttu ja tehdään töitä sen eteen, että olisi hyvä olla yhdessä, silloin voi palata (jäädä) vanhaan suhteeseen. Ei se välttämättä aidan toisella puolella ole sen kummempaa.. eikä kai Martina suoraan sanokaan, että ei olisi palannut/jäänyt..
  Kai lehdistö taas vetää jutun ”raha vs rakkaus” otsikolle ja puolivalheita kirjoitetaan ja ja mikäli asianomaisilta ei saada kommenttia se keksitään.
  Eiköhän se rakkaus ja kumppanuus ole asioita joiden takia yhdessä loppupeleissä ollaan. ja tunne, että on hyvä olla yhdessä..

 • souphiee

  Iso tsemppihali täältä<3 Ero pitkästä suhteesta ja uudelleen alottaminen on tosi rankkaa, mutta kuten hyvin tiivistit on jokainen vastuussa siitä omasta onnesta. Tosi törkeästi tehty sun kaverilta, mutta ainakin sait nyt nähdä todellisen luonteen häneltäkin. Voimia ja kaikkea hyvää sulle jatkoon ja uuteen elämän vaiheeseen<3

 • Heini

  Isot tsempit sinulle haasteelliseen elämäntilanteeseen! Sä oot vahva nainen! ?

 • Hissukseen

  Toivotaan nyt parempaa onnea ja viisautta molemmille, jos suhde jatkuu. Teillä näitä eroja ja uusia alkuja on ollut kiitettävän paljon vuosien aikana.

  Väkivaltaa ei pidä koskaan kuitenkaan hyväksyä, eikä kenenkään alentua väkivaltaa käyttämään. Yksikin tönäisy voi tappaa tai vammauttaa loppuiäksi. Olisitko silloinkin ylpeä itsestäsi ja seisoisit selkä suorana tekojesi takana, koska se olisi tehty hyvästä syystä.? Monen murhan kohde on ex-kumppanin nykyinen suhde. Ihailetko sellaista väkivaltaa muiden kuin itsesi kohdalla? Hillitse itsesi jatkossa, niin hyvä tulee.

 • Hanna

  Stefan on hiiren näköinen mies, jonka kanssa et olisi jos hänellä ei olisi rahaa.
  Näytit niin onnelliselta Hanneksen kanssa ja joka muuten on todella miehekäs mies! Suomen sinkkunaiset taitavat nyt villiintyä, kun hän on vapaa. Stefusta tuskin tarvitsee tapella.

 • H

  Samoissa vesissä kuljetaan. Mutta sen opin, että kun kaikki virheet on jo tehty, seuraavat 10 vuotta voi olla mitä mahtavinta aikaa, niin parisuhteessa kuin omassa elämässä. Toiset vaan on eläväisempiä kuin toiset. Ihmisiä tässä vaan ollaan :). Nauti elämästäsi ja rakkaudestasi.

 • Annukka

  Martina oot kova mimmi mut kuitenkin sinusta löytyy myös huolehtiva äiti jota suuresti ihailen ?

 • AP

  Loistava kirjoitus. Sinä kyllä pärjäät. Olet myös hyvä äiti.

 • Noora

  Hyvä teksti, mutta rivien välistä voi lukea että Stefan on paska mies mutta rahaa on ja sen takia suhteeseen jäädään. Kuitenkin puhuit että olette eronneet ja hyvä niin, mutta viime aikoina mies on ollut tiuhaan sun snäpeissä. Mitä ihmettä nainen?

 • Wilma

  Toivottavasti valitsit oikean tien. En toki tiedä oletteko palanneet yhteen vai onko teidän lomareissu vain kahden toimeen tulevan aikuisen matka lasten kanssa. Toivottavasti päätät valita rakkauden. Rahalla ei saa onnea, se toki helpottaa arkea. Ihmisen rakkautta ei rahalla voi ostaa. Ymmärrän, että pidät kauniista asioista ja tavaroista, mutta tekevätkö ne loppujen lopuksi sinua onnelliseksi? Taidat tietää tähän itsekin vastauksen. Kauneus ja materia on katoavaista. Yritä pitää kiinni niistä oikeasti merkittävistä ihmisistä ja asioista. Sinulla on kaksi ihanaa tytärtä, joille varmasti olet koko maailma. Niin kuin hekin ovat sinulle! Olet hyvä ja rakastava äiti. Muista, että olet esimerkkinä heille muussakin kuin terveellisten elämäntapojen noudattamisessa. He katsovat myös mallia millaisessa parisuhteessa elät ja miten miehen tulisi naista kohdella. En ole varma osaako Stefan sinua arvostaa ja millaisen roolimallin hän tässä tyttärelleen antaa. Kaikkea hyvää elämääsi, olet vahva nainen ja monelle hieno esimerkki.

 • pinkki

  Ihana Martina,Kaunis Martina,Osaava Martina,

  Olet Tähti<333

 • Katja

  Kriisit on vaan selätettävä. olette kaunis perhe ja sulla on loppujen lopuksi kaikki hyvin. Älkää hukatko toisianne!

 • G

  Totta joka sana.
  Toivon että saatte suhteenne kuntoon

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee

Instagram