Onko maailmalla todella näin paha olla?

15823539_1328654410520170_3466235661788340132_n 15826546_1328654310520180_5045477176787774848_n

15895004_1328654797186798_6085956849154584406_n

15871954_1328654267186851_452422684471145866_n15871597_1328654230520188_903385765636428083_n

 

Pitkästä aikaa taas blogin äärellä! Miss Helsinki 2017 saatu päätökseen ja univelat kuitattua.

Rankka puristus, mutta kaikki meni hyvin ja finaali oli upea. Nöyrin kiitos vielä kaikille mukana olleille.

Torstaina tosiaan ennen puoltayötä valittiin meille uusi Miss Helsinki 2017 Sephora Ikalaba. Voittaja oli yllätys myös minullekkin, mutta mitä enemmän asiaa mietin , saatiin oikein hyvä voittaja.

Jostain kumman syystä on näköjään käsikirjoitettu joka vuotinen kisan jälkeinen kohu, jos ei jotain tragediaa niin arvostellan ulkonäköä raaimmalla mahdollisella tavalla.

Sephora on joutunut ihan järkyttävien rasistisien kommenttien uhriksi, mitä en vaan pysty tajuamaan millään. Minulle ajatus siitä että jotain arvostellaan värin takia, on täysin omituinen ajatus.

Sosiaalinenmedia suorastaan pursuaa ihan järkyttäviä kommentteja ympäri maailmaa.

Muhun on yhteydessä toimittajat ympäri maailmaa, haluavat  kirjoittaa jutun  miten voimme valita tumman tytön Helsingin kauneimmaksi?

Olen ollut pari päivää väsymyksen lisäksi ihan ihmeissäni,  miten tämä on mahdollista vielä vuonna 2017?

Toinen juttu on, että me ollaan jo kertaalleen valittu tumma tyttö Miss Helsingiksi. Kelly Kalonji on myös kotoisn Kongosta ja tumma. Hänen kutreilleen laskettiin Miss Helsingin kruunu vuonna 2013.

Tummaihoinen nainen on mielestäni ihan uskomattoman kaunis ja ei tuollaista vartaloa ole skandinaavin mahdollista koskaan edes kovalla työllä saavuttaa.

Tämä maailma on täynnä eri värisiä, eri kielisiä ja eri kulttuureista. Kaikilla on samat oikeudet.

14650098_10154616598461926_6823551003319400256_n

15934570_10154918542621926_809792153_n

Onneksi asiasta paljon ympärillä puhuttaessa suurin osa on Sephoran tukena ja me todella taistellaan tämän asian puolesta.

Tää ei voi olla mahdollista tässä maailman tilanteessa ja vuonna 2017.

Sephora on upea naisen alku, niin ulkoa kuin myös sisältä.

Hänellä on vielä paljon hyviä asioita edessä.

Aamen!

XXX

 

 

 • Mia Kuusisto

  Täysin käsittämätöntä!?! Oikeasti! En henk.koht. pysty tätä ajatuksen tasolla edes viemään aivoihini…?! Jotenkin käy vain ns sääliksi niitä kapeaotsiasia ihmisiä, joiden ajatusmaailmaa tällaiset ”ihonväri” issueet ovat syövyttäneet .. ! Jotenkin näkisin sen tulevan ihan joko kasvatuksesta, tai jostain sukupolvien takaa. Joka tapauksessa oma järki olisi sallittua jo vuonna 2017!! Eikö! Olen aina rakastanut ja kunnioittanut eri kulttuureita, ihmisiä etc taustoista riippumatta. Näille jotka eivät ”hyväksy” muita, se on vain vankila jossa elävät, ja heiltä jää niiiiin paljon vajaammaksi koko elämän rikkaus ♡

  Ehkä tämä olikin tarkoitettu, ja tämä upea nainen näyttää tietä enemmän itsensä kautta vapaammaksi, ja tänne syntyy isommin suvatsevaisuutta ja hyväksymistä. Ne, jotka eivät häntä hyväksy tai arvostelevat, kertoo kyllä enemmän heistä kun upeasta voittajasta ☆☆☆

  Onnea vielä kerran hänelle ja sinulle! ♡

 • Titta

  Hyvä Martina!

  Tässä on yksinkertaisesti kyse siitä, että Miss Helsinki on kauneuskilpailu.

  Tässä tapauksessa ihan selkeästi näki, ettei kaunein voittanut. Joku muu asia vaikutti selvästi tuomareihin. Ihmiset kokivat tämä valinnan oikeusmurhaksi.

  Upeita tummaihoisia naisia on paljon kauneuskilpailuissa, tässä tapauksessa voittajan piirteet poikkeavat niin paljon eurooppalaisten kauneuskäsityksestä, että seuraus nyt on sitten tämä.

  Ei riitä, että on hyvä vartalo, kokonaisuus ratkaisee. Jos kuvitellaan voittaja ihan identtisen näköiseksi muuten, paitsi ihonväri, ei olisi varmaan päässyt edes loppukilpailuun, tuntui että pääsi ns. kiintiövärillisenä.

  Onnea voittajalle ja kestämistä, on tämä kyllä kauhea tapaus kokonaisuudessaan, hän ei valinnut itseään voittajaksi, vika on tuomareissa, jotka eivät pystyneet näkemään, kuka on kaunein, kun näin paljon poikkeaa suurimman osan ihmisistä mielipide heidän näkemyksestään.

  Tuntuu tosiaan, että kysymyksess oli käänteinen rasismi suomalaisia kilpailijoita kohtaan. Siitä nettiraivo.

  • maryann

   Ei kai kongolaisen tarvitsekaan olla eurooppalaisen kauneuskäsityksen mukainen, hän voi olla kaunis ihan oman alkuperänsä edustajana. Ei kai Miss Helsinki -kilpailu edellytä vain yhden ja tietyn standardin mukaista kauneutta?

 • Inka Korhonen

  Miksiköhän, kun kyseessä on tummaihoinen ihminen, häntä ei saisi arvostella. Se on heti rasismia. Vaaleaihoisia sitten taas on oikein arvostella niin paljon kun ihmiskunnan sielut sietävät. Vaaleaihoinen ei voi vetää rasismikorttia ja suojautua sen varjolla kritiikiltä. Mielestäni pitäisi miettiä vähän tältäkin kannalta. Kaikki eivät varmasti arvostele yksinomaan voittajan ihonväriä, vaikka heitäkin valitettavasti on. Uusi Miss Helsinki on upea vartaloltaan ja varmasti luonteeltaan, mutta hän ei yksinkertaisesti ole kaunis kasvoistaan ihonväriin katsomatta. Sitähän ihmiset odottavat missikisoilta, valitaan kaunein. Ehkä ihmiset pettyivät että ns. ”kauneinta” ei valittu. Ehkäpä olisi aika tämänkin asenteen muutokselle, ei tarvitse aina olla kaikkein kaunein? Nyt tätäkin kommenttia pidetään varmaan rasistisena ja siksi et varmaan julkaise tätä, mutta mitä jos voittaja olisi ollut vaaleaihoinen ja kommentointi voittajasta olisi negatiivista? Mikä kortti sitten nostettaisiin esiin?

 • monikulttuurinenkaupunkinyt

  Hyvä että kongolainen voitti, koska Helsinki on nykyisin monikulttuurinen kaupunki jossa on kaiken näköisiä ihmisiä useista eri kulttuureista. Helsinki ei ole pieni kylä jossa kaikki olisivat samaa sukua ja näköä. Jos vaikkapa Englannissa tummaihoinen (tai vaikka intialainen) voittaa siitä ei nouse noin kovaa meteliä. Jos pitäisi kritiikkiä antaa niin enemmänkin ihmetyttää eikö missien usein tulisi olla 170-185cm pituisia, vaikka monet laulajat ja vaatemallit ovat toki lyhyempiä

 • Pekka

  Poliittinen uusliberaalius ulottuu joka paikkaan, kauneuskilpailuista politiikkaan Oikeusistuimiin poliisiin ja niin edelleen,ihmisten närkästys ei johdu rasismista tai siitä että nyt valittu voittaja ei voittoaan ansaitse,kysymys on naiviudesta ja ihmisten tyhmyydestä ja sokeasta ideologiasta joka uhkaa koko Eurooppaa.Kansalaiset oikeasti pelkää että koko maailma tuhoutuu järjettömän ideologian seurauksena.

 • Linda Mokko

  Minusta on mahtavaa että super kaunis Sephora voitti Miss Helsinki tittelin!
  Helsinkiläisiä, suomalaisia ja skandeja on monen näköisiäja joten minua ihmetyttää Martina Aitolehdon Kommentti: ’ei tuollaista vartaloa ole skandinaavin mahdollista koskaan edes kovalla työllä saavuttaa’.
  Eikö se ’skandi normi’ ole juuri se minkä suhteen meidän on oltava avoimia, sillä se muuttuu koko ajan sen mukaan kun helsinkiläiset, suomalaiset ja skandit muuttuvat. Harmi siis että puolustuslauseessa sanotaan ettei Sephora tai kuka tahansa muu samalla vartalotyypillä ole skandinaavi.
  JOKAINEN joka on suomessa ja vaikuttaa täällä, koko ajan tai väli-aikaisesti, muodostavat tämän päivän suomea, – tämän päivän skandinaavi. Emme asu kuplassa.
  PS: Kaunis Blogi!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee

Instagram