Mammatyylien raskaustestissä – Julia

Työfysioterapeuttina työskentelevä Julia odottaa esikoistaan syntyväksi joulukuun alussa. Raskausviikkoja hänellä on tällä hetkellä mittarissa 30 ja äitiysloma siintää jo kuukauden päässä. Julia pukeutuu töihin urheilullisiin vaatteisiin, mutta viihtyy vapaa-ajallaan rennosti pillifarkuissa sekä trikoopaidoissa. Juliaa huvittaa, kun niin moni äiti tuntuu kavahtavan tuulipuku-lookia ja lupaa puolestaan itse, ettei ala jatkossakaan pynttäytyä, vaikka siisti ulkonäkö onkin tärkeä juttu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA1. Kuvaile omaa tyyliäsi?
– Tyylini on rento ja käytännöllinen. Töissä viihdyn urheilullisissa vaatteissa, aika usein tuulihousuissa, harvemmin minulla töissä farkut päällä näkee. Vapaa-ajalla kylläkin käytän pillifarkkuja ja niiden kanssa trikoopaitoja. Pidän vaaleista sävyistä, minulla on paljon beigeä ja valkoista vaatetta ja ehkä talvisin vähän tummempaa, mutta koskaan ei mitään räiskyvää. Ostan vaatteeni lähinnä H&M:ltä ja Vero Modasta

2. Onko tyylisi muuttunut raskauden myötä?
– Olen alkanut käyttää enemmän mekkoja ja tunikoita, muuten ei juurikaan. Samat tuulihousut ja trikoopaidat menee edelleen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Millaista äitiä sinusta ei tyylillisesti tule…?
– Uskon pitäväni tyylini samanlaisena eli rento linja säilyy. Olenhan jo valmiiksi verkkarityyppiä, toki peiliin katson, mutta en jatkossakaan pynttäydy, vaan perussiisti lookki riittää.

4. Millaisia suunnitelmia sinulla on äitiysloman varalle?
– En ole suunnitellut äitiyslomaani sen kummemmin, toiveissani olisi olla kotona vuoden verran. Minun täytyy kuitenkin vauvanhoidon lomassa suunnitella häitämme, sillä menemme naimisiin ensi heinäkuussa.

5. Oletko jo tehnyt hankintoja vauvalle?
– Olemme jo hankkineet valmiiksi kaikki isoimmat jutut. Meiltä löytyy jo vaunut, ostimme Britaxin Smile 2:t ja niihin sopivan turvakaukalon samalta merkiltä. Miehen puolelta tulee rottinkinen perintökehto, jota on tuunattu kankailla. Ikean Malm-lipastosta on syntynyt pienillä muutoksilla hoitopöytä ja ”säkkituoli-sitteri” löytyi kirpparilta. Olen itse virkannut vauvalle vaunuleluja ja työn alla on parhaillaan uniriepu. Äitiyspakkauksen lisäksi olen myös hankkinut pieniä vaatteita.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJulia
Huivi – Vila
Tunika – Vero Moda
Legginsit – Kirpparilta
Saappaat – H&M
Kello – Gant

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6. Oletko hankkinut odotusvaatteita?
– Joo, muutamat äitiysfarkut ja legginsit nyt ainakin. Vähän pidemmän mallisia huppareita ja tunikoitakin olen ostanut. Mamalicious-merkiltä löysin ihanat mammafarkut.

7. Onko sinulle tullut haastetta pukeutumiseen raskauden myötä?
– On kyllä! Erityisesti lämpimän takin löytäminen oli työn ja tuskan takana. Ostin isointa löytämääni kokoa olevan kevytoppiksen ja äitini totesi heti sen nähtyään, että ei tule mahtumaan loppuun saakka. Silloin ei ollut itku kaukana! Tällä hetkellä on sellainen fiilis, että mikään ei oikein sovi. En osaa täysin hahmottaa omaa kehoani, enkä ikinä muista kuinka paljon tämä maha vie tilaa – ja kuinka paljon se vielä kasvaa?

8. Mihin kannattaa panostaa odotusaikana?
– Itse olen ainakin panostanut lepoon! Suosittelen ottamaan rauhallisesti, sillä tämä on ainutlaatuista aikaa. Kohta ovat omat hetket vähissä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

9. Oletko luopunut jostain tyyliseikasta raskauden takia?
– Kivannäköisistä kengistä, sillä jopa lempparitennareissa jalkani kipeytyvät. Juuri nyt jaloille parasta on ihan tavalliset lenkkarit.

10. Onko sairaalakassi pakattu? Jännittääkö synnytys?
– Jännittää! Ensi kuussa on synnytysvalmennus ja pääsemme tutustumaan sairaalaan. Kassia ei ole pakattu, täytyykin googlailla, että mitä sairaalaan kannattaa ottaa mukaan.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA11. Janninan bonuskysymys: Miten aiot viettää ensimmäisen äippälomapäiväsi?
– En ole yhtään ajatellut, mutta ehkä pesen valmiiksi hankkimiani pieniä vaatteita ja ehkä sitä pitää juhlistaa leipomalla jotain hyvää!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJulia paljastaa nauraen, että hän oli pukemassa päälleen Löytötexistä ostamaansa trikoopaitaa näihin kuvauksiin, mutta sitten hän tuli toisiin ajatuksiin: ”Ei kai nyt kuvauksiin voi Löytötexin paitaa laittaa!?” Ihana Julia, ja todellakin olisi voinut! Market-löydöistä tulee mieleen parin viikon takainen (muotibloggaajien) sekoaminen Lidlin cashmere-neuleisiin ;)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*