Mitä kuuluu, Leena?

Leena vieraili kaksi vuotta sitten Mammatyyleissä esikoisensa, Seamuksen, kanssa. Seamus on nyt 4-vuotias ja tässä välissä Leenan perhe on kasvanut, sillä Seamus on nykyään 1-vuotiaan Silvon ylpeä isoveli. Tällä kertaa Leena tuli kuvauksiin Silvon kanssa, sillä Seamus ei kuvauksista oikein perusta. Leenan oma tyyli on pysynyt samana, mutta lastenvaatteisiin hän on hurahtanut, jopa siinä määrin, että nainen on ylläpitäjänä suositussa Mini Rodini -jutustelut ryhmässä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPoikien syntymän välissä Leena kävi töissä, mutta nyt hän on vielä helmikuuhun saakka hoitovapaalla. Seamus on tällä hetkellä muutaman päivän viikosta päiväkodissa, Leena kertoo energisen pojan viihtyvän siellä loistavasti. Silvon syntymän myötä hommat ovat lisäntyyneet, yllättävän paljon. Leenalla on kahden pienen pojan yksinhuoltajana kädet täynnä töitä, ihan kirjaimellisestikin. Hän kertoo arjen olevan antoisaa, mutta todella rankkaakin välillä. ”Yhteen lapseen pystyi keskittymään täydellisesti  – ja no, kahden kanssa on tuplasti hommaa, vaikka on vain yksi käsipari”. Leenalla on arjessa apuna hänen oma äitinsä, poikien rakas mummo. ”Tällä hetkellä joudun pyytämään aika paljon apua lasten mummolta, mutta varmasti jo parin vuoden päästä pystytään tekemään enemmän asioita kolmistaan, voidaan vaikka lähteä reissuun”

”Oma tyylini on pysynyt samanlaisena, mitään suurempia muutoksia ei suuntaan, eikä toiseen ole tapahtunut. Nämä Vimman leggarit ovat itseasiassa ensimmäinen vaate, jonka löysin itselleni lastenvaatteiden kautta, tai lastenvaatteita valmistavalta merkiltä. Näitä pidän yleensä kotosalla, mutta nyt innostuin laittamaan nämä kuvauksiin päälleni.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA ”Pari vuotta sitten Leena oli sitä mieltä, että printit tai kuviot lastenvaatteissa eivät taivu heidän tyyliinsä, mutta toisin kuitenkin kävi. ”Seamus oli noin kahden vanha, kun hän kiinnostui dinosauruksista, ja siihen aikaan hänen vaatekaappinsa alkoi täyttymään kaikista kivoista printeistä. Näin sitä vaan itsekin muuttuu lasten myötä, pojan innostus tempaisi minutkin mukaansa. Olen jopa öisin metsästänyt netin syövereistä Seamukselle jotain tiettyä eläinkuosista vaatetta. Olen tainnut hurahtaa lastenvaatteisiin ja  seuraan lasten muotia aktiivisesti. Tiedän vaikkapa koska Viimalta, Papulta tai muilta kiinnostavilta merkeiltä tulee uus mallisto. Saatan haluta mallistosta yhden tietyn vaatteen ja saatan kytätä siksi malliston myynnin alkamista. Viimeksi hankin Papun Winter Special -mallistosta Havu-kuosiset legginsit.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERALeena
Takki – Your Face
Leggarit – Vimma
Kengät – Adiamo

OLYMPUS DIGITAL CAMERASilvo
Pipo – käsityötä
Toppaliivi – veljen vanha (Lindex)
Neule – H&M
Legginsit – Papu
Kengät – Crocs

OLYMPUS DIGITAL CAMERA”Ylläpidän Facebookissa Mini Rodini -jutustelut ryhmää, josta löytyy kaikenlaista keskustelua koskien lastenvaatteita – ja vähän muustakin lapsiin liittyen. Ryhmän nimeksi on vain jäänyt MRJ, vaikka se ei tosiaankaan ole ainoa merkki, mistä siellä jutellaan. Tervetuloa vaan mukaan, jos lastenvaatteet kiinnostavat, ryhmään otetaan mielellään uusia jäseniä. Olen itse kokenut ryhmän piristävän kotiäidin arkea. Nämä lastenvaateasiat ovat sellaisia juttuja, jotka ovat elämässä juuri nyt pinnalla ja auttavat jaksamaan arjessa. Ne voivat toki jäädä vähän taka-alalle, kun elämään tulee muutakin sisältöä, kuin koti ja lapset. Saapa nähdä miten käy töihin palatessani?”

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKysyin Leenalta vinkkejä jaksamiseen muillekin kiireisille pienten lasten äideille, siihen  nainen vain hymyili ja kertoi: ”Pitäisi varmaan sanoa, että syökää terveellisesti ja pitäkää itsestänne huolta, mutta missä välissä? Itselleni riittää liikunnaksi tällä hetkellä poikien kanssa touhuaminen. Poikien harrastukset, voimistelu ja uinti, menevät omien harrastuksieni edelle. Syön suklaata ja herkkuja hyvällä omallatunnolla, aina kun siltä tuntuu.”

Vitsit, pakko sanoa, että positiivinen Leena on oikea arjen supernainen, ihana kun hän innostui tulemaan vielä toistamiseen Mammatyyleihin :) Facebookin Mini Rodini -jutustelut ryhmässä on jo 4000 jäsentä. Onko ryhmä jo entuudestaan tuttu teille? Käykäähän kurkkaamassa ja liittykää mukaan, jos lastenvaatteet kiinnostavat!