Kaipaatko piristystä makuuhuoneeseen? 5 parasta vinkkiä

Makuuhuone on kodin tärkeimpiä tiloja. Valitse rohkea tapetti tai tuo sisustukseen luovasti mukaan vaikka puukarahka metsästä.

makuuhuone

1. Toteuta tämä helppo sängynpäätyidea

Musta seinä on vahva tausta Siparilan Pala-sisustuspaneelista toteutetulle kalanruotokuvioiselle sängynpäädylle. Tee sängynpäädystä sen verran leveä, että yöpöydät mahtuvat sen eteen. Sängynpääty ei ole vain koriste. Se suojaa seinää hiuksista ja tyynyistä irtoavilta tahroilta sekä kiinnittää sängyn paikalleen.

Lue myös: Makuuhuoneesi voi olla huonon unen syypää – tee nämä muutokset heti

makuuhuone

2. Korvaa sängynpääty taideteoksella

Mielenkiintoinen vaihtoehto sängynpäädylle on sängyn levyinen taideteos. Seinä on maalattu teokseen sopivalla sävyllä. Eriparisissa tekstiileissä toistuvat taideteoksen värit ja kuviot.

makuuhuone

 3. Hanki värikkäitä samettityynyjä

Herkullinen yhdistelmä syntyy voimakaskuvioisesta kukkatapetista ja värikkäistä samettityynyistä. Voimakkaan tapetin pariksi on vaikea löytää sopivaa taulua, mutta pieni mustavalkoinen tauluteos on piste iin päälle.

Lue myös: Makuuhuoneiden sisustuksen hintaero 758 euroa – Huomaatko eron?

makuuhuone

4. Valitse rohkea tapetti

Tapetoi seinä tai osa siitä voimakkaalla kuviotapetilla. Päällystä samalla tapetilla seinähylly, jonka päälle voit kiinnittää pieniä esineitä.

makuuhuone

5. Kokeile luovia ideoita

Ohut pellavalakana sopii hyvin sängynpeitoksi. Metsästä tuotu puukarahka on ripustettu vaijereilla katosta roikkuvaksi vaaterekiksi lempivaatteille ja -koruille. Ikkunan eteen on tehty koristeeksi valkoiset helminauhat erikokoisista helmistä.

Vinkki!

Muista, että auringonvalo vaalentaa tekstiilipintoja. Kun lähdet kesälomalle , vedä verhot ikkunoiden eteen tai suojaa huonekalut vaikka lakanoilla.

Lue myös:

Yönsinisen makuuhuoneen sisustus vie unten maille

Sisustusideoita makuuhuoneeseen

5 parasta ideaa ruokailutilan sisustukseen

Kuvat Arsi Ikäheimonen, Suvi Laine, Kirsi-Marja Savola ja Mari Lahti

Toimitus suosittelee