Sisustamisen ammattilainen Maija Lukkari-Nyman: ”En ole lainkaan Kon Mari -tyyppi”

Nuoruuden haaveet arkkitehdin ammatista vaihtuivat juristin opintoihin, mutta nyt Maija on lähellä haavettaan asumisen sekatyöläisenä, kuten hän itseään kutsuu.

Maija Lukkari-Nyman, 45, on varatuomari, LKV, sisustussuunnittelija ja -toimittaja, joka tunnetaan Maijan maailma -blogistaan. Maija suunnittelee sisustuksia koteihin ja kirjoittaa sisustuslehtiin.

Mistä Maijan tyyli muodostuu?

Ranskalainen pyykkipalju on Casuarinasta. Siinä asuu sutipuu, kuten floristiveljeni minulle kertoi. Minä en kasveja tunne.

– Lempipaikkani kotona on keittiön valkoinen nojatuoli. Keitän kahvit, käperryn kannettavan tietokoneen kanssa tuoliin ja aloitan työt aamuviideltä. Tuoli on hankittu ensimmäiseen yhteiseen kotiimme aikana ennen lapsia.

– En luopuisi Dualitin kuusipaikkaisesta leivänpaahtimestamme. Kun aloitin opinnot oikeustieteellisessä vuonna 1995, hankin itselleni nelipaikkaisen leivänpaahtimen. Kun perhe kasvoi, tarvittiin isompi paahdin. Paahdin on kätevä myös rapujuhlissa.

Vanha sohva on minulle rakas, sillä se on mummini vanha. Sohva on verhoiltu sametilla ja pellavasekoitekankaalla.

– Rakkain esineeni on edesmenneen mummini vanha sohva. Sohva on entisöity. Siinä on samettia selkänojassa ja istuinosassa pellavasekoitekangas. Nyt ajattelen, että oikeastaan se oli kaunein alkuperäisessä kuosissaan hennon vaaleansinertävällä, kukikkaalla kankaalla verhoiltuna. Kaikkea ei tarvitse modernisoida.

– Sisustuspaheeni on, että en ole lainkaan Kon Mari -tyyppi. Tavarat seilaavat kaupunkikotimme ja Raaseporissa sijaitsevan vapaa-ajan kotimme väliä.

– Rakkain maisemani on kaupungissa, kun illat hämärtyvät ja valot syttyvät. Kävelen merenrantoja ja poikkean kaduille. On hauskaa leikkiä ajatuksella, kuka asuu missäkin, ja mitä ihmiset kodeissaan tekevät.

Lue myös:

Sisustussuunnittelija Milla Alftan tyylistään: ”Inspiroidun kivien muodoista ja väreistä”

Anu Pentik: ”Tällainen on unelmakotini”

Sisustusbloggaaja Johanna Hörkkö: ”Kodissani tärkeintä on perhe”

 

Teksti
Kuvat Mari Lahti

Tilaa Idealistan uutiskirje!

Saat sähköpostiisi suoraan monipuoliset treeni-, kauneus- ja hyvinvointijutut.

Toimitus suosittelee