Helppo omenapiirakka!

Meidän mummolan pihassa on useampi omenapuu, joten meidänkin taloudessa on omppuja riittänyt erittäin kiitettävästi. Lapsille maistuvat omput ihan sellaisenaan, he nappailevat niitä korista aina ohi kävellessään. Mun syksyn lemppariherkku on omenakaurapaistos vanilijajätskillä, mutta kyllä perinteinen omenapiirakkakin on hyvää. Testasin nyt itselleni asettaman kokkaushaasteen myötä ensimmäistä kertaa Hanna Gullichsenin Safkaa Skideille -kirjasta bongattua omenapiirakan ohjetta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOmenapiirakka
150 g voita
3 dl sokeria
7 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl soodaa
6 dl piimää
Pinnalle 5-6 omenaa ja kanelisokeria

Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Viipaloi omenat ohuiksi siivuiksi ja levitä ne taikinan päälle. Ripottele vielä lopuksi kanelia ja sokeria päälle. Paista piirakkaa 225 asteessa noin 25 minuuttia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAIhanan selkeä ja helppo ohje, ei mitään ylimääräisiä kikkailuja tai näpertelyä. Taikinaan ei tarvitse munia, eikä edes sähkövatkainta! Sen kun vain sekoittelee ainekset keskenään, vaikka lusikalla, kuten itse tein. Sopii siis testata aloittelijankin tai kaltaisteni tunareiden.

Niin ja hyvääkin piirakka oli, ja vitsit miten kiva on kutsua kamuja kahville, kun on tehnyt itse jotain pientä tarjottavaa. Kyllä tuohon kylkeen vanilijajätskikin aika hyvin sopii ;)

-Maj

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*