Mini-Pavlovat

Pavlova on ehdottomasti yksi kesän lempiherkuistani! Marenkikakku on helppo valmistaa, mutta sen kanssa pitää olla aavistus kärsivällisyyttä. Pavlovaakin helpompi on toki tarjota kesävieraille simppelisti tuoreita mansikoita jädellä, mutta marenkikiekoissa on pikkusen enemmän yritystä ;) Rapsakan, kevyen, Pavlovan voi koristella millä tahansa marjoilla tai hedelmillä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMarenki
(pellillinen pieniä kiekkoja)
4 munanvalkuaista
2,5 dl sokeria
1 tl maissitärkkelystä
1 tl sitruunamehua

Vatkaa ensin huolellisesti erotellut valkuaiset vaahdoksi, sitten lisää muut ainesosat hiljalleen ja vatkaa jämäkäksi vaahdoksi, joka ei kulhoa kallistaessakaan valu mihinkään. Vaahdosta voi tehdä yhden ison kiekon tai sitten useampia pieniä kiekkoja uuninpellille – tai heittäydy villiksi ja tee vaikka pitkula. Minikiekot on aika kätevä vaihtoehto, jos haluat seuraavanakin päivänä herkutella. Paistetaan 125 asteessa keskitasolla 1 h 30 min. Anna kiekkojen jäähtyä hetki, jonka jälkeen levitä kerma ja koristele.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMini-Pavlovien päältä löytyy kerman lisäksi mansikoita, pensasmustikoita, viinirypäleitä, Fazerin sinistä ja omasta pihasta napattua minttua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATänään tehtiin nämä yhdessä Reben kanssa – ja oli tietty hyvää, vieraillekin maistui :)

-Maj

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*