Vierailulla Älvsbytalossa

Älvsbytalon yhteistyön tiimoilta pääsimme vierailemaan yhdessä kauniissa ja kodikkaassa omakotitalossa, jonka asukkaat ovat sisustaneet oman näköisekseen. Tämä talo ei suinkaan ollut juuri valmistunut, vaan siellä on ollut elämää jo seitsemän vuoden ajan. Asukkaille tämä oli jo toinen heidän Älvsbytalonsa. He ovat ”tuunanneet” taloa omiin tarpeisiinsa sopivammaksi ulkoa ja sisältä.

 

146 neliön puutalo on ihanalla ja hyvin hoidetulla pihalla. Kaikesta voi päätellä, että talon emäntä pitää puutarhan- ja kodinhoidosta.

 

Asukkaat kertoivat inspiroituvansa ruotsalaisesta tyylistä. Kaikki huonekalut ovat heille rakkaita ja niillä on oma tarinansa.

 

Talosta löytyi erikoisia yksityiskohtia, kuten tämä eteisen 200-vuotta vanha ponttilankkulattia.

 

Vanhat kengät ovat maalattu kultamaalilla, seasta löytyy myös omien lapsien ensiaskel-kengät.

 

Hatut puolestaan ovat mummin kokelmasta. Nuo pienet nappikset <3

 

Asukkaat ovat olleet tyytyväisiä talon laatuun ja heille toki koko talopaketti oli tuttu entuudestaan. He kertoivat etenkin arvostavansa sitä, että talosta on saanut helposti muokattua omanlaisensa. Esimerkiksi pihassa oleva autotalli on ihan omaa käsialaa, mutta se sopii silti hyvin kokonaisuuteen.

 

Itse pidän kovasti siitä, että koko talo sisustuksineen on tyylilleen uskollinen, yksityiskohdat ovat harkittuja ja kauniita. Mikään ei likaa pompsahda silmille, vaan kaikki on harmonisesti tasapainossa. Silti sisustuksesta löytyy tosi paljon mielenkiintoista tutkailtavaa. Ihailen ihmisiä, jotka tuntevat/tietävät tyylinsä ja löytävät valtavan tarjonnan seasta ne juuri omannäköisimmät jutut.

 

Portaat yläkertaan. Älvsbytaloissa yläkerta ns. tyhjää tilaa (vain esivalmisteltu), jonka asukkaat voivat tarvittaessa laajentaa asuintiloiksi. Tämän vuoksi kustannukset yläkerran valmiiksi tekemiseksi ovat matalat. Yläkerta antaa talomallista riippuen 38–75 m² lisää asuinpinta-alaa.

 

Talon emäntä on todella näppärä käsistään. Hän on antanut useille huonekaluille ns.uuden elämän.

 

Runsasta, mutta tyylilleen uskollista sisutusta.

 

Talosta löytyy myös sängyt ja oma nurkkaus lastenlapsille.

 

Suvussa kulkeva ristiäismekko ja ylläolevassa kuvassa on mm. isoisän kirjpituslehtiö.

 

Ala -ja yläkerrasta löytyivät persoonalliset wc:t ja pesutila saunoineen oli vielä erikseen.

 

Viimeinen vilaus kauniiseen puutarhaan, ennen kotiin lähtöä. Me viihdyttiin vierailulla aika pitkään ja kuultiin hyviä vinkkejä liittyen rakentamiseen. Oli aivan mahtava päästä kurkistamaan tähän tunnelmalliseen kotiin, kiitos siitä oikein lämpöiselle ja mukavalle isäntäväelle. Olen aikaisemminkin kuvaillut ystävieni ja sukulaisteni kauniita koteja ja sen on mielestäni kivaa vaihtelua tänne blogiin. Miltä teistä tuntui päästä kurkaamaan tätä persoonallista kotia?

 

– M & M

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*