”Hei kultsi, sun tyttöystäväs soittelee” – lue lehtimyyjien hulvattomat tositarinat!

Puhelinmyynnin ammattilaisena joutuu välillä mitä kummallisempiin tilanteisiin. Työn ennalta-arvaamattomuus on myös työn helmi – koskaan ei voi tietää, mitä puhelimen toisessa päässä odottaa.

Seuraavat tositarinat kertovat hulvattomista tilanteista, joihin puhelinmyyjät ovat työssään joutuneet.

Kissa vastasi puhelimeen

Aloitin työt puhelinmyyjänä vuosituhannen vaihteessa. Alku oli hankalaa ja luuria tuli korvaan ennen kuin olin saanut sanottua edes mitä olen myymässä. Kerran sitten päätin, että en anna vastaajalle puheenvuoroa ennen kuin olen sanonut sanottavani. Minuutin palopuheen jälkeen tuli hiljaisuus. Kuului vain rahinaa ja kopinaa ja huutelin puhelimeen haloota. Lopulta puhelimesta kuului ”miaaauu”. Puhelimessa oli luurilla leikkivä kissa. Tilausta ei tullut, mutta loppupäivä meni nauraessa. Kissan ansiosta rentouduin kuitenkin huomattavasti ja kauppakin rupesi käymään.

Mika, 43

Kulta soittelee

Muutama vuosi sitten soitin naishenkilön kännykkänumeroon. Puhelimeen vastasi mies ”Hei kulta!”. Esittäydyin ja sanoin soittavani Aller Medialta. Siihen mies totesi ”Ai, moikka muru!”. Sanoin miehelle tavoittelevani puhelinnumeron omistanutta naishenkilöä, johon mies vastasi ”Joo, oota hetki… Hei kultsi, sun tyttöystäväs soittelee!”. Nainen tuli puhelimeen ja jatkoi samalla linjalla ”Moi kulta!”. Lopulta selvisi, että pari tilasi jo Seiskaa ja he pyysivät minut kylään lukemaan lehteä heidän kanssaan. Kiitin kohteliaasti tarjouksesta, mutta jätin vierailukutsun kuitenkin käyttämättä.

Sanna, 32

Puhelinaddikti

Soitin asiakkaalle ja esittelin itseni. Asiakas kertoi, että on hieman huonossa tilanteessa ja oli parhaillaan menossa leikkaukseen. Samalla hetkellä, asiakkaan taustalta kuului kirurgin ääni: ”Hyvä rouva, teidän pitäisi nyt sulkea matkapuhelimenne, koko leikkaussali odottaa.”

Ehkäpä rouvalta leikattiin irti käteen kiinni kasvanut puhelin?

Anne, 55

Kiva olla avuksi

Jokainen myyntityötä tekevä tietää, että välillä tulee eteen asiakas, joka haluaa jakaa sekä elämänkertansa että sairaskertomuksena. Ihmisten kotiin soitettaessa riski työn ulkopuolisiin keskusteluihin on vielä suurempi. Kerran jouduin puhelimitse auttamaan erästä herttaista mummoa uuden kahvinkeittimen käytössä. Kun kahvi saatiin porisemaan, mummo totesi ”Kiitos paljon avusta, hei hei!”

Mikäpä siinä, työtänihän minä vain teen.

Milja, 40

Ei vastapalveluksia!

Asiakastilanteissa törmää kaikenlaisiin ihmisiin. Kerran tarjosin asiakkaalle lehteä ja hän sanoi tilaavansa, mikäli näytän tissit. Hoksasin vastata, että se ei valitettavasti ole mahdollista, kun ei ole näköpuhelinta käytössä. Lopulta mies tilasi lehden ilman vastapalveluksia.

Toisella kertaa eräs toinen asiakas rupesi kehumaan kauneuttani. Kysyin, miten hän voi sen tietää, kun puhumme puhelimessa? Mies katkaisi puhelun siihen.

Saara, 33

Polttaa polttaa!

Soitin naishenkilölle ja puhelimeen vastasi hieman tuskaisen kuuloinen nainen. Esittäydyin ja kysyin kiinnostaisiko häntä ryhtyä lukemaan Seiskaa. Nainen pyysi soittamaan huomenna, sillä oli juuri matkalla synnyttämään.

Mika, 43

 

Tositarinat: sokeriarvot estivät tilaamisen

Monesti asiakkailla on jokin tietty syy, miksi he eivät halua tilata lehteä. Tässä muutama mieleen painunut kommentti:

”En ota, sokeriarvot ovat 27.”

”Kuulepas, mulle tulee niin paljon lehtiä, että voin laittaa niistä sulle osan. Mitä otat?”

”En jouda. Olen töissä ja menossa asiakkaan kanssa suihkuun.”

”Nyt en voi, sillä olen juuri nukahtanut”

”En voi puhua nyt, sillä menen eteenpäin!”

”Minun elintasoni on noussut niin korkealle, etten siihen enää ylety. Joten en tilaa!”

 

Haluatko osaksi jännittävää myyntityötä?

Allerin Helsingin Call Center etsii persoonallisia ja sanavalmiita tilausmyyjiä, joilla on halu tehdä hyvää tulosta ja kehittyä edelleen myyntityössä. Tule viihtymään kanssamme!

Lue lisää ja hae paikkaa täältä!

Toimitus suosittelee