”Olen liian ujo tekemään sitä” – voiko ujous estää seksielämän?

Ujolle puheen pitäminen on kauhistus, seksistä puhumattakaan. Miten lähestyä seksiä, jos on tosi ujo?

Seksi saattaa ahdistaa ujoa. Sitä on kaikkialla, leffoissa, sarjoissa ja mainoksissa. Se näyttää helpolta ja huolettomalta. Pornoa on netti täynnä ja naiset toimivat niissä kuin automaatit. Median välittämä kuva seksistä on, että se käy aina kuin leikki. Helposti unohtuu, että seksi on oikeassa elämässä herkkää, vaikeaa ja usein sotkuistakin.

Oikeassa elämässä seksi saattaa pelottaa itsevarmojakin. Seksiin liittyy hylkäämisen ja nöyryytetyksi tulemisen pelko. Oikeassa elämässä seksiin vaaditaan vahvaa luottamusta ja rehellisyyttä. Seksi on äärimmäistä läheisyyttä, eikä mitään punnertamista. Jo pelkkä riisuutuminen toisen nähden vaatii luottamusta.

Ujouteen auttaa parhaiten se, että voi luottaa kumppaniinsa. Silloin peloista ja ujostelusta voi keskustella etukäteen. Hyvä, luotettava seksikumppani osaa antaa toiselle aikaa. Kiintymys auttaa luottamaan. Jos kumppanin kanssa on turvallinen olo, kokemuksesta voi tulla hieno ja kaunis.

Usein unohtuu, että myös mies voi ujostella ja pelätä seksiä. Jos miesystäväsi on ujo, anna hänelle aikaa.

Ole rauhassa ujo – hiljaa hyvä tulee!

Ujolta ja vähemmänkin ujolta voi mennä vuosia, ennen kuin oppii nauttimaan seksistä. Muista aina, ettei sinulla ole kiire minnekään. Älä aloita erilaisten seksikokemusten haalimista, ennen kuin olet siihen täysin valmis. Ikävät kokemukset vain pahentavat pelkoja. Etene hitaasti. Itsetyydytys auttaa tutustumaan omaan vartaloon. Huomaat, mikä tuntuu hyvältä. Naiset tarvitsevat yleensä orgasmin saavuttamiseen rentoutta, luottamusta ja pelottomuutta.

On normaalia, että orgasmin saa helposti itsetyydytyksessä, muttei kumppanin kanssa. Vaikka rakastaisi kumppania, voi mennä pitkään, ennen kuin orgasmi tapahtuu. Ujouden voittamiseen voi vaikuttaa myös tunnelmalla. Tunnelmavalaistus ja mukava musiikki auttavat rentoutumaan. Kumppanin suorittama niskahieronta voi auttaa. Luottamusta voi luoda huolellisella ja hellällä suutelemisella.

Tee vain sitä, mikä tuntuu hyvältä ja oikealta. Kenelläkään ei ole oikeutta painostaa sinua temppuihin, jotka pelottavat tai nolottavat.

Tiesitkö? Amerikkalaisen tutkimuksen mukaan ujosta saa hyvän seurustelukumppanin. Ujot ovat luotettavia ja ottavat toisen huomioon. Ujo kumppani on todennäköisemmin uskollinen kuin ulospäinsuuntautunut rakastettu.

Lue myös:

Viisi kysymystä erityisherkkyydestä

Liian ujo liikkumaan

Ujous saa Tarun jännittämään usein: “Olin jo lapsena herkkä”

Teksti
Kuvat Fotolia
Julkaistu Miss Mixissä 4/2013

Toimitus suosittelee