Lehtikaalisushit

noin 12 norisushia

Ainesosat

noin 200 g lehtikaalin lehtiä

Täyte

1 dl kvinoaa
2 ½ dl vettä
¼ tl suolaa
½ sitruunan raastettu kuori
½ avokadoa
75 g kylmäsavulohta
wasabia

Caesarkastike

3 sardellifileetä
1 pieni valkosipulinkynsi
1 ½ dl hyvää majoneesia
3 rkl sitruunamehua
1 tl dijonsinappia
½ tl worcestershire-kastiketta
pari tippaa tabascoa

 

Valmistusohje

1. Huuhtele lehtikaalin lehdet ja leikkaa paksut varret pois. Keitä lehtikaaleja kiehuvassa vedessä noin minuutti, kunneslehdet ovat pehmenneet hieman. Nostalehdet reikäkauhalla keittiöpyyhkeen päälle valumaan ja jäähtymään.

2. Huuhtele kvinoa tiheäreikäisessä siivilässä kylmällä vedellä. Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää kvinoa ja suola. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt ja kvinoa on kypsää. Pese ja raasta sitruunan kuori ja sekoita kvinoan joukkoon.

3. Valmista caesarkastike. Mittaa korkeaan kulhoon kaikki kastikkeen ainekset ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla.

4. Halkaise avokado, poista kivi ja leikkaa hedelmäliha kuoressaan ohuiksi viipaleiksi. Kaapaise viipaleet lusikalla kuoresta. Viipaloi kylmäsavulohi ohuiksi viipaleiksi.

5. Taputtele lehtikaalin lehdet kuiviksi talouspaperilla. Jos lehdet ovat märkiä, niitä on vaikea rullata susheiksi ja susheista tulee vetisiä.

6. Aseta tuorekelmu sushimaton päälle. Levitä lehtikaalin lehdet tasaiseksi levyksi hieman limittäin kelmun päälle. Levitä lehtien päälle tasainen kerros kvinoaseosta. Aseta kvinoan päälle itsestäsi katsoen arkin yläreunaan avokadosuikaleet ja kylmäsavulohet kapeaksi kaistaleeksi. Sipaise päälle wasabia maun mukaan. Kääräise sushimaton ja tuorekelmun avulla mahdollisimmannapakaksi rullaksi. Kiedo rulla tuorekelmuun ja muotoile vielä pyöreäksi. Nosta jääkaappiin tekeytymään 15–30 minuutiksi.

7. Leikkaa lehtikaalipötkö noin 3 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Aseta sushit tarjoiluvadille ja valuta päälle ohuesti caesarkastiketta. Tarjoile loput kastikkeesta erikseen sushien kanssa.

sushi
Kuvat Kirsi-Marja Savola

Toimitus suosittelee