DIY – OFF SHOULDER TOP

Ei oo varmaan kellekkää jääny epäselväksi mikä on tämän kevään/kesän ykkös paitamalli? Off shoulder-malliset paitulit oli meikäläisen mieleen jo viime vuoden puolella ja on niin ihanaa nähdä niiden voittokulun jatkuvan tälläkin sesongilla.

Osa muistaa mun aiemman diy-ohjeen jossa tuunattiin super isosta kauluspaidasta mekko, no nyt on kyseessä periaatteessa sama ohje, mutta tällä kertaa tuunataan mekon sijaan off shoulder-paita !

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tarvit:

– Haluamasi kauluspaidan / reilu malli plussaa!

– Kuminauhaa / n. 1-1,5m

– Ompelukoneen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aloita hahmottelemalla kauluspaidan yläosaan viiva, jonka mukaan leikkaat kauluksen irti.

Huom! Älä piirrä suoraa viivaa hartiasta toiseen, vaan kaarra ylös olkapäätä kohti ennen hihan saumaa kuten kuvassa (oik). Tämä helpottaa paidan istuvuutta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leikkaa yläosa irti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Helpottaaksesi kuminauhalle tehtävän kujan taittoa tee pieniä halkioita olkapäiden kohdalle. Ei pakollista mutta auttaa asettelua!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Käännä aukon reunaa kaksinkerroin sisäpuolelle ja nuppineulo. Se kuinka paljon reunaa tulee kääntää riippuu kuminauhan leveydestä.

Tarkista ennen ompelua että nauhalla on tilaa liikkua, muttei liikaa ettei se pääse kääntymään kujan sisällä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ompele!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mittaa kuminauhasta hartioiden ympärille napakasti ylettyvän mittainen pala ja pujota se kujan läpi hakaneulaa apuna käyttäen. Ompele nauhan päät yhteen.

Kiitos kauluspaidan etuosan eteen jää automaattisesti kätevä kohta jonka kautta nauhan saa kätevästi pujotettua.

Valmis!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tää oli niin ja trendikäs tuunaus että tekasin paitoja kertaheitolla kaks (kuva)! Tämä ohjeessa esiintyvä raitainen versio kerkes vilahtaa kerran Instagramissa ja sen alkuperää alettiin välittästi utelemaan. Nyt teillä kaikilla on mahdollisuus tehdä omanne :)

Parhaiten ohjeeseen passaa miestenpaidat, sillä niissä hartialeveys on sen verran suuri että aukosta saa tarpeeksi ison. Näin matsku laskostuu nätisti kuminauhan kanssa ja peittää pienet ompeluvirheet.

Ohjetta voi soveltaa minkälaisiin paitoihin tahansa. Pidemmästä versiosta saa mekon, voit myös lyhentää paitaa ja tehdä makeen cropatun version. Lisäki ohje toimii täydellisesti t-paita hihaisissa kauluspaidoissa joilla saat aikaan kesäisemmän lookin!

Kuka aikoo testata?

SEURAA BLOGIA: FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

 • Saara

  Tää paita on kyllä kieltämättä aivan upea tuunauksella! Tekisi mieli itsekkin koittaa johonkin vanhaan kauluspaitaan… :D

  • Milla K | Lack Of Colour

   Koita!! :D Niin helppo, ja samalla annat uuden elämän vanhalle vaatteelle ;)

 • Ellu

  Voi vitsi et on kivannäköne! :) nyt ei oo mahollisuutta ommella ite mut ehkä joskus tuonnempana..

  • Milla K | Lack Of Colour

   Kiitooos!! Testaa kesemmällä, sillon on vielä otollisemmat kelitki tämmösen paitulin piettämiselle ;)

 • Emma

  Aivan ihana paita! Sun hiukset on upeat, onko ne tasaiset vai onko niissä kerroksia? ps. tää blogi on huippu!

  • Milla K | Lack Of Colour

   Voooi kiittii :) <3 Eipä tässä tukassa taida kerrosta olla juuri ollenkaan! Ollaan leikattu tätä melko tasaseksi että paksuus säilyis, tosi latvoja on muuten kevennetty ja rikottu!

 • xxanni

  moikka ihana ja inspiroiva milla ! hassua kommentoida näinkin ”vanhaan” postaukseen, mutta ajattelin linkata tähän miltä oma versioni ohjeestasi näyttää ! :–) oli tosi helppo seurata ohjeita ja olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen – kiitos ! :*

  • Milla K | Lack Of Colour

   Eikä!! Ihan mielettömän hyvältä näytti toi ohje toteutettuna lyhyellä hihalla? Kiitos tuhannesti ittelles kun kävit linkkaamassa, rakastan nähdä teidän tekeleitä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee

Instagram