Kokeile luonnollisia öljyjä kauneudenhoidossa – tässä viisi hyvää vaihtoehtoa

Yhdellä öljyllä voi olla useita kosmeettisia käyttötarkoituksia. Listasimme monipuolisia öljyjä, jotka ovat tuttuja niin keittiöstä, aromaterapiasta kuin kosmetiikkahyllyltä.

1. Teepuuöljy ihon kukintaa vastaan

Onko riesasi kukkiva iho? Kiusallisiin näppyihin kannattaa kokeilla teepuuöljyä. Öljy tappaa bakteereita iholta vaikuttaen siten kukkivan ihon ongelmaan.

Teepuuöljy voi tosin kuivattaa, joten sitä suositellaankin käytettävän joko laimennettuna tai paikallishoitona mustapäihin ja finneihin.

Vahvantuoksuisesta aromaattisesta öljystä voi löytyä apu myös kynsisieneen tai hilseilevään päänahkaan.

2. Arganöljy kosteuttaa ihoa ja hoitaa hiuksia

Arganöljy tulee arganpuun hedelmissä olevista siemenistä. Arganöljyn sisältämät ihoa hoitavat A- ja E-vitamiinit kosteuttavat tehokkaasti tukkimatta ihohuokosia. Arganöljyä voi käyttää sekä vartalon että kasvojen iholle. Arganöljy ehkäisee selluliitin muodostumista.

Atooppisen ihon, erilaisista ihoärsytyksistä kärsivien sekä psoriaatikoiden on todettu hyötyvän arganöljystä.

Öljy sopii kuivaöljynä myös hiuksille kosteuttamaan hiuksia sekä hiuspohjaa ja antamaan hiuksille luonnollista kiiltoa. Lisäksi arganöljy sopii hilseen hoitoon.

Lue myös: 12 tapaa käyttää suolasuihketta hiuksiin – Oletko jo kokeillut kaikkia?

3. Kookosöljy avuksi hiustenhoitoon ja moneen muuhun

Kaipaako vartalosi iho kosteutusta? Silloin vastaus on monikäyttöinen kookosöljy.

Saat kookosöljystä hoitoainetta hiuksillesi, kun leviät kookosöljyä hiusten latvoihin ennen pesua. Anna vaikuttaa kymmenestä minuutista jopa tunteihin, jolloin hiusten pesun jälkeen latvasi ovat paremmassa kunnossa.

Kookosöljyä voi lisäksi käyttää kynsinauhaöljynä, meikinpoistoaineena, yövoiteena kasvoille, deodoranttina, hierontaöljynä, huulirasvana, sheivausgeelin korvikkeena tai vaikkapa liukuvoiteena.

öljyt

4. Oliiviöljy toimii vaikka mihin

Oliiviöljyä voi käyttää kookosöljyn tavoin moniin tarkoituksiin. Se käy oikeastaan kaikkeen samalla tavalla kuin kookosöljy.

Lue myös: Näin hiustenpesu sujuu ilman tavallista sampoota!

5. Seesamiöljyä suun terveyteen

Seesamiöljyn väitetään valkaisevan hampaita! Intialaisen ayurveda-perinteen mukaan oil pulling eli öljypurskuttelu on luonnollinen tapa edistää suun terveyttä.

Öljypurskuttelussa käytetään kylmäpuristettua kasviöljyä  – usein seesami- tai kookosöljyä.

Ohjeet öljypurskutteluun:

Purskuttele öljyä suussasi aamulla hampaidenpesun jälkeen ennen aamupalaa nielemättä noin 15 minuuttia. Ällötyksen välttämiseksi kannattaa aloittaa pienellä öljymäärällä.

Sylje purskuttelun jälkeen öljy biojätteeseen, sillä öljyt aiheuttavat tukoksia putkistoon. Puhdista lopuksi suu öljystä purskuttelemalla vettä suussasi huolellisesti.

Lähteet: Elle, Marie Claire, Huffington Post, WikiHow,

Lue myös:

Helpot kotikonstit ihonhoitoon

Janina Flinkman: ”Atooppinen ihoni parani puhtaalla ruualla”

Täydellinen nudemeikki – näin teet sen

Teksti
Kuva Fotolia

Toimitus suosittelee

Pin It on Pinterest