Stop! Väärinkäytettyinä fööni ja kiharrin vahingoittavat hiuksiasi!

Ei ole ihan sama miten ja millä kuivaat tai muotoilet hiuksesi. Hiusten muotoilu teknisillä apuvälineillä on taitolaji, joka kannattaa opetella.

Kiharrin, fööni ja suoristin – hiusten muotoilemiseen tarkoitetut apuvälineet toimivat lämmöllä ja voivat väärinkäytettyinä vioittaa hiuksiasi. Siksi onkin tärkeää tutustua muutamaan muistisääntöön ennen hiusten muotoiluun ryhtymistä.

Kuivaa hiusta säästäen

Fööniin kannattaa panostaa, sillä heikkotehoinen kapine kuivattaa kutrit hitaasti, jolloin kostea hius venyy turhaan. Käyttökelpoinen fööni on teholtaan vähintään 1500 wattia ja siinä tulisi olla myös viileäpuhallusmahdollisuus, joka silottaa hiusten pinnan.

– Kun kuivaat tukkaa, käytä fööniä ilman kärkeen kiinnitettävää litteää ilmankeskitintä. Vasta kun muotoilet hiuksia harjalla ja föönillä, pane keskitin paikalleen, niin lämmin ilma osuu tarkasti harjaan. Näin vältät hiusten pörrööntymisen.

– Pidä fööni vähintään 15 sentin päässä hiuksista ja jatkuvassa liikkeessä, sillä suora kuuma puhallus vahingoittaa hiusta ja rasvoittaa hiuspohjaa. Kun hiuskuitu haurastuu ja menee rikki, hiuksista häviää kiilto.

-Föönin ilmaa hajottava, pyöreä diffuuseripää on loistokapine kiharoiden kuivaamiseen. Älä liikuttele diffuuseria, vaan asettele hiusosio siihen ja anna hiusten kuivaa paikoillaan. Diffuuseri tuo volyymia myös suorille hiuksille.

Suorista varoen

Muotoiluraudalla suoristat, teet laineita tai kiharrat kutrit. Parilla muistisäännöllä ja pienellä harjoittelulla hallitset muotoiluraudan parin käyttökerran jälkeen:

– Käsittele raudalla vain kuivia hiuksia, ellei rauta ole nimenomaan tarkoitettu myös kosteille hiuksille.

– Vie rauta koko hiuspituuden läpi tyvestä latvoja kohti hitaasti pysähtymättä missään kohdassa sekuntia pidemmäksi ajaksi. Suoristajan ohjaaminen molemmin käsin antaa lisävakautta kiharoita kiepautellessa.

– Mitä kuumempi rauta, sitä kestävämpi muotoilutulos. Kokeilemalla löydät sopivan lämpötilan hiustyypillesi, sillä liika kuumuus kuluttaa hiusta.

Ketterä kiharrin

Kihartimia löytyy jos jonkinlaisia: harjallisia, piippaussaksia, spiraaleja, kartionmuotoisia ja suoria sauvamalleja. Laitteen muodosta riippuen laitteella syntyvä jälki hieman vaihtelee, esimerkiksi spiraalilla loihdit enkelimäiset korkkiruuvikutrit. Mitä ohuempi kiharrin, sitä pienempää kiharaa se tekee. Isosta ja luonnollisesta filmistarakiharasta tykkäävä valitsee suuren sauvakihartimen. Muista aina kihartaessa nämä:

– Käsittele vain kuivia hiuksia. Levitä hiuksiin ennen käsittelyä pitoa antavaa lämpösuojatuotetta.

– Nosta päällimmäiset hiukset ylös, jaa hiukset osioihin ja käsittele enintään neljän sentin levyisiä osioita kerrallaan. Aloita kihartaminen alimmaisista hiuksista.

– Kierrä suortuva varovasti kihartimen ympärille aloittaen latvasta ja aina hiusten juureen asti. Pidä kiharrin paikallaan muutaman sekunnin ajan ja vapauta suortuva.

Lämpövempeleiden muistilista:

1. Suihkuta tai levitä hiuksiin lämpösuojatuote ennen muotoilua tai kuivaamista.

2. Käsittele hiukset maltillisesti osio kerrallaan, niin tulos on kauniimpi ja kestävämpi.

3. Anna lämpökäsitellyn hiuksen jäähtyä kunnolla ennen kun harjaat tai käsittelet sitä muuten.

4. Kuumat raudat ja kuivaajat kuluttavat ja kuivattavat hiuksia rajusti. Anna kutreillesi vapaapäiviä lämpökäsittelyistä ja hoida
niitä ravitsevilla tuotteilla.

 

Lue lisää:

Näillä vinkeillä teet superkestävät kiharat kaikenlaisiin hiuksiin!

Nämä hiusmallit hoikentavat kasvoja!

3 talvista hiusongelmaa ja ratkaisut niihin

Teksti
Kuva Fotolia
Julkaistu Miss Mixissä 03/2012

Tilaa Idealistan uutiskirje!

Saat sähköpostiisi suoraan monipuoliset treeni-, kauneus- ja hyvinvointijutut.

Toimitus suosittelee