Kesän juhlameikki on kuulas ja raikas – morsian, ethän unohda näitä!

Hää- tai juhlameikki onnistuu myös itse. Lue tärkeimmät meikkivinkit kesän juhliin ja poimi parhaimmat tuotteet meikin tekoon.

Jos teet hää- tai juhlameikkisi itse, mieti etukäteen minkälaisen meikin haluat tehdä ja harjoittele sitä ainakin pari kertaa.

Kokeile uusia ihohoito- ja meikkituotteita hyvissä ajoin ennen juhlapäivää.

Kuvaa itse tai pyydä kaveria ottaman kuvia meikistä eri etäisyyksiltä ja eri valaistuksessa, jotta näet miltä meikki näyttää valokuvissa.

Päivänvalossa ja kesällä heleät värit ja kuulas meikkipohja näyttävät paremmalta kuin tumma ja voimakkaasti varjostettua meikki, joka saattaa helposti näyttää kovalta.

Muista kuitenkin, että hää- tai juhlameikki saa olla juuri sellainen kuin itse haluat. Se saa olla sinun näköisesi ja heijastella persoonaasi.

Aloita ihonhoito hyvissä ajoin ennen h-hetkeä

Kauneinkaan juhlameikki ei näytä hyvältä, jos iho on huonossa kunnossa.

Jotta iho ja meikki näyttäisivät juhlapäivänä mahdollisimman täydelliseltä, ihonhoitoon panostaminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin.

Ihonhoitotuotteiden vaikutukset näkyvät kunnolla vasta parin kuukauden jälkeen.

Voimakkaat kuorinnat tai kirkastavat tuotteet voivat saada ihon hilseilemään, joten hoida tehokkaampi ihon puunaaminen viimeistään viikkoa ennen juhlia.

Huulet saa kuoria juhlapäivänä. Kuorinta tekee huulista pehmeät ja saa huulipunan levittymään kauniimman ja kestämään paremmin.

Kosteuta kasvojen iho kunnolla juhlia edeltävänä iltana sekä juhla-aamuna. Iho voi helliä elinvoimaa ja heleyttä antavilla kasvonaamioilla.

Lue myös: Näin teet kestävän ja kuulaan meikkipohjan

Paras juhlameikki syntyy hyvällä pohjatyöllä ja kerroksilla

1. Pohjustus

Kestävän, mutta kuulaan kesämeikin salaisuus piilee pohjustamisessa. Aloita meikki pohjustamalla kasvot ihollesi sopivalla meikinpohjustusaineella. Se tasoittaa ihon pieniä virheitä ja tekee meikistä kestävän.

2. Silmämeikki

Tee silmämeikki ensin. Jos luomiväri varisee, niin se on helppo putsata ilman, että meikkipohja sotkeutuu. Luomiväri ei karkaa luomivakoon, kun luomet pohjustaa kulmakarvoihin asti luomivärinpohjustusaineella.

Näyttävä, mutta kesäisen raikas silmämeikki syntyy hohtavalla luomivärillä, rajauksilla ja runsailla ripsillä.

Rajauksesta saa utuisen romanttisen, kun yläluomen rajaa geelimäisellä rajausvärillä tai kajalkynällä ja kiinnittää rajauksen saman sävyisellä luomivärillä.

Omista ripsistä saa tuuheamman näköiset irtoripsillä. Aloittelijalle ripsitupsujen kiinnittäminen on helpompaa kuin pitkän ripsinauhan. Treenaa ripsien kiinnittämistä etukäteen.

Jos silmäsi tuppaavat punoittamaan paljon, rajaa alaluomen sisäraja nudesävyisellä rajauskynällä, joka häivyttää punaisuutta.

Lue myös: Näiden vinkkien avulla kiinnität irtoripset vaivattomasti!

3. Meikkivoide

Valitse meikkivoide oman ihotyyppisi ja ihosi tarpeiden mukaan. Jos juhlakampaus jättää korvat näkyviin, levitä meikkivoidetta myös korviin, sillä korvat saattavat punoittaa helposti.

Meikkivoidetta kannattaa levittää myös kaulaan ja dekolteelle, jos hääpuku tai kesämekko paljastavat paljon ihoa. Näin iho näyttää tasaisemmalta kauttaaltaan ja kokonaisuus pysyy yhtenäisenä.

4. Poskipuna

Kesäisessä hää- tai juhlameikissä poskipuna ja hehkua antavat tuotteet korostavat kasvoja raikkaammin kuin voimakkaat varjostukset.

5. Meikkipohjan kiinnitys

Kiinnitä meikkipohja kestäväksi ohuelle kerroksella irtopuuteria tai parilla suihkauksella meikinkiinnitysuihketta.

6. Huulimeikki

Punaa huulet omaan tyyliisi sopivalla huulipunalla. Mattahuulipuna kestää voidemaista huulipunaa paremmin. Jos huulesi ovat kuivat, väritä huulet huultenrajauskynällä ja sivele päälle huulikiiltoa.

7. Meikin korjaus

Kestävää meikkiä ei juuri tarvitse korjailla, mutta varaudu pieniin lisäyksiin.  Käsilaukkuun kannattaa sujauttaa kiiltoa poistavat paperit, huulipuna sekä tarvittaessa puuterirasia ja peiteaine. Bonuksena mukaan voi ottaa kasvoja ja meikkiä raikastavan suihkeen.

Lue myös: 7 yleistä meikkiongelmaa ja ratkaisut niihin

Tuotteet:

1. Patykan Intensive Moisturising Maskkasvonaamio 49 e/50 ml täyteläistää ja kirkastaa kasvoja välittömästi sekä pehmentää ihon kuivat kohdat.

2. Lumenen Nordic Chic CC Blurpohjustusvoide 13,5 e/20ml tekee kirjavien kasvojen ihosta tasaisemman värisen sekä sileämmän ja säteilevämmän näköisen.

3. Estée Lauderin Double Wear Stay-in-Place Makeup SPF 10meikkivoide 50 e/30 ml kestää virheettömänä kuumuuden ja kosteuden, peittää hyvin eikä tahraa.

4. Elizabeth Ardenin Flawless Finish Perfectly Nude Makeup SPF 15meikkivoide 37 e/30 ml koostumukseltaan ohut, joten meikistä tulee puolipeittävä ja kauniin kuulas.

5. IsaDoran Glossy Glow Stickhohdepuikko, sävy 32 Dewy Champagne, 15,70 e/6 g korostaa ja antaa hehkua poskipäille, huulille ja sopii myös hohtavien luomivärien alle pohjustajaksi.

6. The Balmin Balm Voyagemonitoimimeikkipaletti 40 e/21,1 g sisältää monta juhlameikkiin sopivaa tuotetta, kuten luomivärejä, poskipunia, huulipunia, hohde- ja aurinkopuuterin.

7. Laura Mercierin Loose Setting Powderirtopuuterin 38 e/29 g ohut ja valoa heijastavat koostumus kiinnittävät meikin tasaisesti ja saa kasvot näyttämään virheettömämmiltä.

8. L’oréal Parisin False Lash X-Fiber Xtreme Resist Waterproofvedenkestävän ripsivärin 18,90 e/13,5 ml toisessa päässä on tuuheuttava pohjustusvoide ja toisessa päässä pituutta lisääviä kuituja.

9. Lancômen Matte Shakernestemäisessä mattahuulipunassa, sävy 272 Beige, 25 e/6,5 ml on paljon sävyä ja se kestää syömistä, juomista sekä pientä suukottelua hyvin.

10. NYX Professional Makeupin Fresh Face Blotting Paperkiillonpoistopaperit 7,50 e/100 kpl poistavat otsalta ja nenänvarresta rasvaisuuden päivän mittaan.

Lue myös:

Vuoden 2018 meikkitrendit ovat ihanan helppoja toteuttaa!

Meikki vaatii hyvät työkalut – hyvä meikkisivellin on kaiken perusta!

Kauneusgurut paljastavat lempimeikkinsä ja antavat vinkkejä juhlameikkiin!

Teksti
Kuvat Fotolia ja valmistajat

Toimitus suosittelee