Sisustushaaveita vuodelle 2013Tässä kuvakollaasein esiteltynä tälle vuodelle haaveilemani sisustukselliset jutut, sekä täysin uudet että vanhojen tuunauksetkin.

Ensimmäisessä kuvassa pari edullista H&M:n tyynynpäällistä lastenhuoneeseen (eikä haittaa, vaikka seilaisivat muihinkin huoneisiin!), koska kivoja päällisiähän ei ole koskaan liikaa?

Toiset kuusi Iittalan Kartio -lasikulhoa tarvittaisiin, jotta tulisi tusina täyteen (ekat ostimme joululahjaksi saamallamme Stockan lahjakortilla, kun olivat sopivasti asiakasomistajatarjouksessa). Luulin pitkään, ettei meillä ole enää todellista tarvetta astioille (mitä nyt rikkoontuneiden tilalle tarttis uusia), mutta ihan käytännössä huomasin, että meillähän olisi käyttöä kirkkaille jälkkärikulhoille (kun ei ole hotsittanut käyttää niitä koboltinsinisiä Vernoja…)! Pieniä Kartio-juomalaseja käytettiin näiden kulhojen hankintaa odotellessamme.

Kodin Ykkösen Anno-malliston Pandora villamattoakin tekisi mieli, mutta koska ylimääräistä rahaa ja todellista tarvetta ei ole, odottelen rauhassa, josko se irtoaisi joskus roimalla alennuksella. :)

Tietokonepöydän kaveriksi tarvittaisiin sopivan korkuinen, siro, mukava ja edullinen jakkara (toki kelpuuttaisin vaikka mitä dissainijakkaroita, mutta budjetti tulee vastaan) ja Ikean Nils täyttää asetetut vaatimukset. Uuden istuinpäällisen ompelisin Ikean pallollisesta Hildis-kankaasta. Samaisia palloja on myös Ikean Lialotta-vahakankaassa ja siitä tekisin tietokonepöytään päällisen, joka peittäisi kätevästi tämänhetkisen oranssinruskean viilupinnan.

Bestå-kirjahyllymme sekaisuutta peittämään on tarkoitus hankkia Stuva-ovet.

Ainakin makkarissa olisi tarkoitus vähän maalailla seinää (ei nyt justiinsa noilla kyseisillä tuotteilla, noi purkit vaan olivat kauneimmat!) ja olishan sitä kaksi kirstua ja muutama muukin tavara maalipintaa vailla.

Kymmenen vuotta sitten, muotoilija-opintojeni aikana tekemäni jatkettava ruokapöytäkin vaatisi laittoa. Jalkojen kiireessä suihkittu lakkapinta on kulunut ja pinta aivan ruosteessa, pöytälevykin pitäisi kunnostaa. Ensin ajattelin, että hankitaan kokonaan uusi pöytä, mutta sepä ei ollutkaan ihan helppo nakki. Kaupat ovat pullollaan keskenään aivan samanlaisia, pölkkyjalkaisia ja kiiltävän valkoisia pöytiä, mutta kun me ei sellaista haluta. Etsimme 100x200cm (tai hyvin lähelle) maalatusta mdf:stä tai massiivipuusta valmistettua, hyvin siroa ja yksinkertaista pöytää. Mustaa tai valkoista ja mahdollisimman edullista. Vepsäläiseltä mies bongasi oikeastaan ainoan varsinaisen ehdokkaan, jumalaisen kauniin BoConceptin Occa AC85 -pöydän. Hinta on vielä niukin naukin siedettävä (579 euroa ), mutta materiaali on viilua (siihen pari iskua haarukalla ja pinta on entinen…) ja kokokin vähän pienempi kuin ajattelimme. Saimme mukaamme BoConceptin esitteen ja kotona sitä selatessani näin kuvan Occa 641 -pöydästä ja silloin mulla välähti! Nykyisen pöytämme jalkarakennelma hiotaan ja maalataan mattamustaksi ja pöytään hankitaan uusi massiivipuinen pöytälevy, joka käsitellään mustaksi (mätsäisi siis myös keittiön työtasoihin)! Mietinnän alla on, tehdäänkö kaikki itse (pirun hankala löytää aikaa ja paikkaa!), vai saisiko sen teetätettyä muualla kohtuuhintaan. Bauhausista saisi kyllä levyn, mutta se pitäisi itse käsitellä, ja jos käytetään samoja Liberonin tuotteita, joita käytettiin myös työtasoissa, lähtee niistä myös melkoinen käry (ei kotona siis).

Pitkällisen etsinnän tuloksena löytyneet, kuusi vuotta palvelleet Iskun nahkaiset Tenor -tuolit ovat karmeassa kunnossa, nahka tummista pöksyistä värjääntynyt ja parista tuolista on jopa sauma ratkennut. Tuoleissa on vaan niin äärimmäisen mukava istua, ei meinaan ole yksi eikä kaksi illanviettoa, kun niissä on istuttu yhteensoittoon 8 tuntia persiin puutumatta! Ja koska pöydän ääressä on niin mukava istua, on sohvakin jäänyt meillä todella vähälle käytölle. Juuri tästä mukavuusnäkökulmasta aloin empiä seuraaviksi ruokapöydän istuimiksi jo päätettyjen Hayn Hee Dining -tuolien kanssa, kun eivät nuo taida ihan yltää samalle mukavuustasolle!?! Vaikka onhan niihinkin kai saatavana pehmusteita? Ja nuo tuolit jos jotkut olisivat varmasti pitkäikäisiä. Korkeintaan vaan uutta maalia pintaan, ja jos sisällä kyllästyttää niin sopisivat myös ulos. Täytyy siis harkita vielä. Toisaalta mua kiinnostaisi myös sellaiset tietynlaiset, vähän Tapiovaaran Kikiä muistuttavat vanhat (80-lukua?) julkistilojen tuolit (esim. neukkareissa paljon käytetyt). Niiden jalat on neliöputkea, istuin ja selkänoja pehmustettu. Saa kertoa, jos jollain olis moisia (6-8 mieluiten) tiedossa! :)

Että tämmösistä jutuista täällä haaveillaan! Kahden ensimmäisen kollaasin kuvat valmistajien, viimeisessä Tikkurilan, Anzan (ihan parhaat maalaustarvikkeet!), BoConceptin ja Hayn kuvat.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *