Saako kaverin kanssa harrastaa seksiä?

Seksi kiinnostaa ja kaveri tuntuu luotettavalta. Tarvitaanko seksiin aina seurustelua? Tuhoaako seksi ystävyyden?

Jos mieli tekee seksiä, mutta omaa rakasta ei ole löytynyt, seksi ihanan kaverin kanssa saattaa houkutella. Onhan kaveri tuttu, hänen kanssaan ei tarvitse paljoa jännittää ja häneen voi luottaa. Mieti kuitenkin tarkkaan, ennen kuin hyppäät lakanoihin ystävän kanssa.

Seksi + kaveri – muuttuuko ystävyys?

Etukäteen ei voi koskaan tietää, millaiseksi ystävyys muuttuu, kun seksi tulee kuvioihin mukaan. Jos kuulutte samaan ystäväporukkaan, on hyvä miettiä miten käy, jos toinen ihastuu ja toinen ei, tai kokeilu menee muuten mönkään. Saattaa olla yksinkertaisempaa, jos seksikaveri ei kuulu omiin ympyröihin.

Mieti myös, miten tunteikas olet. Seksiin kuuluu aina hellimistä ja suutelua – ihastutko helposti, jos harrastat hellimistä? Se voi johtaa sydänsuruihin, jos toinen ei tunne samoin. Entä mustasukkaisuus? Mitä jos seksikaverisi tapaa jonkun toisen tai alkaa seurustella, miten selviät siitä?

Toisinaan tietysti onni potkaisee: seksisuhde johtaa ihastumiseen molempien puolelta ja on luontevaa jatkaa seurustellen.

Lue myös: Seksi exän kanssa – hyvä vai huono asia?

Kunnioitusta kehiin

Seksiin ei välttämättä tarvita rakkautta, mutta kiintymystä ja luottamusta kyllä. Seksikavereiden pitää arvostaa ja kunnioittaa toisiaan, eikä olettaa, että toinen on aina valmiina.

Varo seurustelua muistuttavaa suhdetta. Kumppani saattaa junailla järjestelyn sellaiseksi, että hänellä on sinussa paras kaveri, seksiseuraa ja ystävä erilaisiin menoihin, mutta hän ei silti sitoudu. Se voi aiheuttaa suruja, varsinkin jos pelissä on tunteita. Pahimmillaan muka-seurustelu voi kestää vuosia.

Jos olet salaa ihastunut ystävään, seksikaverisuhteen aloittaminen siinä toivossa, että hänkin ihastuu sinuun, on tosi huono idea. Seksikaveriksi voisi soveltua ihminen, josta pidät, mutta et liikaa. Tapaile muitakin, käy treffeillä ja pidä silmät auki rakkauden suhteen!

Lue myös: Seksitön suhde? 3 ongelmaa ja ratkaisua

Muista tämä ennen kuin hyppäät sänkyyn

  • Älä julista järjestelyänne ystäville, jollei siitä ole erikseen sovittu.
  • Älä käy salaa läpi kaikkia kavereitasi. Jäät kiinni ennemmin tai myöhemmin.
  • Älä ota seksikaveria varatusta, jollet halua olla syyllinen sydänsuruihin ja aiheuttaa suhdesotkuja.
  • Seksikaveriringin pyörittäminen ei ole hyvä idea. Seksissä on aina tunteita mukana, vaikkei rakkautta olisikaan. Hajotat itsesi, jos tapailet samaan aikaan montaa seksikaveria.

Lue myös: 

Kun koskettelu tai seksi ei kiinnosta. Olenko aseksuaali?

Faktaa vai fiktiota? Tiesitkö nämä asiat rakkaudesta?

Näin selviät erosta – tämä on tehokkain tapa käsitellä sydänsuruja

 

Teksti
Kuvat Fotolia
Julkaistu Miss Mixissä 9/2013

Toimitus suosittelee