Älä kiusaa lasta – hänellä on oikeus molempiin vanhempiinsa

Surulliseksi vetää erään läheisen perheen taistelu. Taistelu lapsilla ja onko heillä minkälaiset välit biologisiin vanhempiinsa. Minusta lähtökohtaisesti lapsi on aina syytön vanhempiensa eroon ja vanhemmat taistelkoot keskenään asioistaan, mutta lapset pidettäköön poissa siitä. Mä itse tulen eroperheestä, ja voin käsi sydämellä sanoa rakastavani ja arvostavani äitiäni enemmän kuin mitään kaikesta mitä on minun ja veljeni eteen tehnyt, mutta eritoten siksi, että hän ei ikinä puhunut ainoata pahaa sanaa mun isästä. Huolimatta siitä olisiko näin mahdollisesti voinut totuuden nimissä toimia, mutta hän katsoi minun hyvinvointini menevän kaiken edelle ja sain rauhassa muodostaa lapsenmielisen suhteen isääni ilman painolastia muualta.

Mä järkytyin kuullessani kuinka helppoa vieraan ihmisen, tässä tapauksessa eronneen ihmisen uuden puolison, oli haukkua eroperheen lapselle vanhempansa edellistä puolisoa eli tämän lapsen omaa vanhempaa. Se oli kuultavana aika kylmää kyytiä, varsinkin lapsen suusta kuultuna. Siinä kulminoituu mielestäni tämän puhujan älytön epävarmuus niin itsestään kuin suhteestaan, mutta minusta samalla ääretön tunnekylmyys. Vaatii aika hurjan luonteen haluta tuottaa lapselle huono mieli tai laittaa hänet asemaan jossa hänen vanhempansa haukutaan. Samalla haukutaan lasta. Hänen kasvatuksestaan ja kaikesta mitä se lapsi edustaa. Nimittäin mä kun peilaan itseeni tätä tilannetta, niin en koskaan voisi puhua bonuslapselleni mitään ikävää hänen vanhemmistaan, sillä ne ovat hänelle ne maailman tärkeimmät. Enkä kyllä ole ikinä kokenut toki tarvettakaan. Samaan hengenvetoon totean, ettei meidän suhde onneksi perustu siihen, että kumpaakaan hänen vanhempaansa tarvitsisi lytätä vain siksi että minä nousen itse jotenkin mielessäni korkeammalle. Onneksi meillä on oma suhde ja omannäköinen, ja mä olen hänellekin rakas. Mutta ikinä en yllä äidin tai isin tasolle, enkä mä sellaista haluakaan. Hänellä on onneksi ihanat rakastavat vanhemmat omastakin takaa ja se on musta ihanaa, kuinka lapsella voi olla tärkeitä aikuisia elämässään monella eri tapaa. Se ei vaadi kilpailuasetelmaa.

Mä tiedän ystäväpiirissäni myös ihanan perheen, jossa isä tekee reissuhommia, mutta tyttö on sekä isällään että äidillään vuoroviikoin. Isä viikoilla tytön äitipuoli hoitaa kaiken arkeen liittyvän ja heillä homma toimii. Miksi se toimii? Koska ”äitipuoli” ei koe tarvetta korvata ketään ja hänelle tämä tyttö on maailman tärkein. Ai miksi? Koska hän on hänen puolisolleen maailman tärkein. Ja sekään ei ole pois tästä parisuhteesta. Hän vain kokee puolisona niin, että mikäli hänen puolisonsa voi hyvin, niin hänkin voi hyvin. Lähtökohtaisesti kuitenkin tuodaan lapset tähän maailmaan haluna kasvattaa heidät rakastavassa ympäristössä. Ollaan siis aikuisia ja hoidetaan omat parisuhdekuviot niin ettei lasten tarttis kärsiä. Sairasta ikinä on olla mustasukkainen lapselle hänen suhteesta vanhempiinsa.

Instagram – Kauppiaanrouva

Snapchat – Kauppiaanrouva1

Facebook – Kauppiaanrouva

Blogit.fi – Kauppiaanrouva

Bloglovin´- Kauppiaanrouva

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*