Uusperhe matkustaa

Ollaan pitkästä aikaa koolla taas koko uusperheen voimin. Katseltiin eilen illan ratoksi vanhoja valokuvia meidän menneiltä ulkomaan matkoilta, koska esikoinen sai ajatuksen että haluaa uudelleen tehdä tilanteet, mutta vaan useampi vuosi myöhemmin. Mikäs sen parempaa, koska ollaan koko porukka suuntaamassa kolmen viikon päästä Amerikan turneelle ensin Los Angelesiin ja sieltä San Franciscoon.

Meitä lähtee koko 6 henkinen perhe, ja se tuo mukanaan jo omat haasteet. Matkustaminen ei tosin ole pelottanut meitä lasten kanssa koskaan ja olen itse yksin lentänyt Losiin ensin esikoiseni kanssa hänen ollessaan 10 kuukautta. Eipä se muuttanut mitään ja omalta äidiltäni sain heti kättelyyn loistavia vinkkejä. Hän oli lentänyt minun kanssa pikku vauvana itsekseen ja oli intoutunut antamaan mulle purkillisen luumusosetta. No sanomattakin selvää että minun suoli toimi oikeinkin livakasti ja äiskällä oli hiukan ”kädet täynnä”. Niin sanotusti. Äiti olikin visusti sitä mieltä että ”tee mitä teet, mutta älä syötä tytölle luumua ennen lentoa.”

Keskimmäisen synnyttyä olen käynyt kahden tyttäreni kanssa Afrikassa saakka ja siinä huomioitavaa enimpänä oli kaiken valtakunnan rokotteet. Mutta muutoin meni oikein hyvin. Ei meillä ole tarvinnut raahata purkkeja Suomesta mukaan vaan lapset ovat syöneet mitä mekin. Tosin kun kuopuksen kanssa oltiin Floridassa hänen ollessaan 10 tai 11 kuukautta, niin hän ei suostunut kerta kaikkiaan koskemaan paikallisiin korvikkeisiin. Siinä sitten hiukan kieli keskellä suuta miettien millä nesteytyksen saa pidettyä kunnossa. Vesi vanhin voitehista… Maalaisjärki mukana ja käsihygienia ehdottomana prioriteettinä, varsinkin eksoottisimmissa maissa. Hyvin meni reissu ja varmasti olen omalla toiminnallani tehnyt lapsistanikin hiukan ”levottomampia” ja maailman nälkäisiä. Molempia isompaa kiinnostaa eri kulttuurit ja toiminnat sekä eritoten miten ihmisten ruokakulttuurit määrittyy. Bonuslapseni taas on hullun innostunut kaikkeen aasialaiseen kulttuuriin ja on erittäin taitava käsistään näissä anime-piirroksissaan.

Lennot ja automatkat sujuvat yleensä meillä ongelmitta vaikka vaihtoja jouduttais tekemään tai lähtemään keskellä yötä kohti lentokenttää. Suurimmat ongelmat ja hermonpäästä nyppimiset lähtee aina eri aikaan olevista tarpeista. Nyt puhun ihan perustarpeista. Nälkä, väsy, kuuma, kylmä, pissa- tai kakkahätä. Myös se, että yks saa iskältä mitä toisten äiti ei anna tai toisten äiti antaa mitä yhden iskä ei sitten oo antanut. AH! Siinä sitä sarkaa onkin kuokittavaksi.

Me riidellään reissuissa ja me rakastetaan reissuissa. Näiden reissujen jälkeen molemmat vanhemmat olis ihan oman hermoloman tarpeessa. Silti kaikki hinkuaa vuosittain yhteen ja maailmalle. Just tällä porukalla.

Instagram – Kauppiaanrouva

Snapchat – Kauppiaanrouva1

Facebook – Kauppiaanrouva

Blogit.fi – Kauppiaanrouva

Bloglovin´- Kauppiaanrouva

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*