Mä haluun olla yksin!

 

Kaupallisessa yhteistyössä: Omenahotels.com

Mä olen aiemminkin kertoillut mun erittäin hektisestä työelämästä. Kodin ja työpaikan välillä on 862 kilometriä. Ja valinta on tietysti ihan oma, perustan sen puhtaasti siihen, että ennemmin liikun itse kuin vetäisin lapset kavereista tai kouluista, isästä puhumattakaan. Mielummin pakkaan itseni yksin milloin junaan, lentokoneeseen tai autoon.

Viime aikoina on kuitenkin tullut sellainen olo, että en saa yksinkertaisesti koskaan olla ihan täysin yksin. Kuulostakoon sitten kuinka itsekeskeiseltä tahansa, mutta mä aidosti viihdyn ihan yksin aivan omassa seurassa. Lappiin mennessäni siellä on vastassa mies ja bonustytär sekä riippuen onko meidän Baba iskän vai mun kanssa liikkeellä niin tietenkin hän myös menossa mukana. Tampereella vastassa on omat isommat tytöt edellisestä liitosta ja täällä arki pyörii ihan normaalisti työn, koulujen, harrastusten ja muiden lomassa. Eli jos haluan omaa aikaa, mun on käytännössä suunnattava ihan muualle. Älkääkä käsittäkö väärin, rakastan elämääni ja lapsiani, mutta joskus vaan tuntuu, että aivot tukehtuvat eikä yksinkertaisesti rupea surraamaan tehokkaasti.

Minulle tuli mahdollisuus päästä pois kotoa, mutta omaan kaupunkiin. Aion yöpyä Omena-hotellissa Tampereella. Ihan yksi kokonainen päivä ja yö jonka pyhitän täysin itselleni! Mä tiesin, että muutama ”deadline” paukkuu ja nyt mulla vaan ei ollut energiaa eikä ideoita enää ammentaa kodin työhuoneesta vaan lähdin hakemaan maisemanvaihdosta. Omaa pientä hetkeä jossa kenenkään pissahätä, nälkä tai unikiukku yllätä. Hetkeä jossa 12 vuotiaskin on saanut matikanläksyt ilman maksimaalista turhautumista suoritettua. Ihan vain hetkeä jossa pääosassa olisin minä.

Tiesin, että kirjautuminen hotelliin alkaa klo 16. Siihen saakka mulla oli aikaa saada lapset koulun jäljiltä ruokittua ja siirrettyä toisen vastuullisen aikuisen huomaan. Olin kuitenkin niin innoissani, että tehokkuus tuli hiukan kaupantekijäisinä ja kirjauduin hotelliin vissiin jo heti klo 16.07.

Ensimmäistä kertaa ikinä chekkasin itseni sisään vain koodilla. Olin saanut pari viestiä pitkin matkaa varuksen tekemisen jälkeen Omena-hotellilta, mutta viimeisimmässä oli minun ovikoodi. Ovikoodi toimi ulko-oveen, välioveen sekä omaan huoneen oveen. Pakko myöntää, hiukan jännitti. Ketään ei missään, osaankohan mä tätä hommaa…?

Ensimmäinen havainto. Rappukäytävät ja sisääntulo SUPERSIISTI ja selkeä. Kyltti hissin vieressä joka kertoi mistä kerroksesta löytyy oma huone. Humpista vaan omalle ovelle ja koodia kehiin. Ovi kun aukesi niin näkymä oli oikein positiivinen! Avoin tila ja silmä osuu ensimmäisenä punaiseen ”minikeittiöön”. Ei mikään hellasysteemi, mutta oma mikro, jääkaappi ja vedenkeitto mahdollisuus. Ja sitten se sänky!! Oi voi! Mä saisin nukkua ihan itsekseni leveällä sängyllä ja saan tiputtaa peitonkin vaikka lattialle, koska mullon niitä kaksi.

Mä hetken fiilistelin siinä istuessani sängynpäädyssä. Hengitin muutaman kerran syvään ja olin siinä hetkessä onnellinen. Aion kaivaa läppärin esille ja saada rästihommat puikkariin. Sen jälkeen  mä palkitsen itseni käymällä vain itselle mieluisissa kaupoissa, ydinkeskustassa kun kerran olen, sekä ihanalla illallisella. Ainoa vaikeus siinä oli päättää mihin mennä, kun valintaa olis ollut enemmän kun laki sallii. Ja tunnetusti mulla kun on liikaa vaihtoehtoja niin se ei ikinä pääty hyvin.

Parasta koko kokemuksessa oli ehdottomasti sänky ja lakanat. Paljon olen hotelleissa yöpynyt, mutta nämä lakanat meni heittämällä top 3:seen. Ainakin perushotelli tasolla, koska muusta mulla ei ole vertailupohjaa. Toinen loistava puoli oli hiljaisuus. Vaikka ollaan ihan ytimessä ja Tampereella vielä kesken se ratikka-työmaa, niin yhtään melua ei sisälle kantautunut.

Loppuhavaintona omasta vierailustani Omena-hotellilla on pakko myöntää, että vastaisuudessa mua saattaa ottaa aika paljon päähän että maksan ylimääräisestä… Vaikka ei ollut respaa tai aamupalabuffaa, niin huoneessa oli hyvä ehdotus aamupalapaikasta tarjoushinnalla, eli aamiaisihmiset saavat viidellä askeleella hotellista ulos masunsa täyteen, ja me aamulla vain niukasti syövät säästämme senkin. Eli käytännössä maksoin pelkästään yöpymiseni ja siksi hinta on heillä aina niin huokea. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan vaikka oheisesta linkistä!

Tästä inspiroituneena aion seuraavaksi ehdottaa omalle työntekijälleni yhdistettyä työ- ja vapaa-aika reissua vaikkapa pääkaupunkiseudulle. Saa perspektiiviä ja uusia ideoita miten polkaistaan kesäsesonki käyntiin. <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*