Miniloma Tukholmaan – esikoinen ja äiti

Viime syksynä mun esikoinen alkoi puhumaan hyvin vihjailevaan sävyyn, kuinka sarja jota olimme molemmat erittäin tiiviisti katsoneet Netflixistä, oli tekemässä Euroopan turneen. Ilmeisesti hän oletti, että äiti hyppää innosta kattoon ja bookkaa liput. No ei hän totaalisen väärässä ollut, mutta ajankohta vaan oli niin lähellä Joulua, joten älyväläys syttyi. Täydellinen joululahja. Tytär oli toki hivenen pettynyt, mutta tiesin sen tasaantuvan ennen pitkää. Kysyessäni häneltä hetki sitten oliko hän pettynyt, niin vastaus oli: ”Pettynyt on ehkä väärä sana. Olin yllättynyt, koska olin varma että olisit sanonut kyllä. Tiedät kuinka paljon rakastan heitä, ja olet yleensä ehdottomasti antanut mun mennä.”Ja nyt varmasti mietitte, että ”ketä heitä?” RuPaul´s Drag Race tuli siis Eurooppaa kiertämään. Ketkä ette tiedä, voitte googlettaa jos kiinnostaa. Sitä on verbaalisesti meikäläisen äärettömän hankala selittää.

Drag Queen on wikipedian mukaan henkilö joka yleensä pukeutuu hyper-naisellisesti tai sukupuolesta riippumattomaan tyyliin sekä usein esiintyy ylikorostettua naisellisuutta esittäviin rooleihin. Jos joku on eri mieltä, niin suotakoon se, mutta näin se siellä kerrottiin. Miksi me sitten fanitamme? No ensinnäkin se kauneus ja lahjakkuus mikä näillä leideillä on, on aivan tajunnan räjäyttävää! Mä katson ihaillen ja osittain varmasti kadehtien sitä karismaa ja heittäytymistä. Toivon suovani lapsilleni ajatukset omasta kehonkuvastaan ja erilaisuuden hyväksymisestä. Ei tarvitse olla normi-väestön mukaan hyväksyttävä vaan nimenomaan ole OMA ITSESI kaikessa mitä teet ja kanna se ylpeydellä.

Pientä jännitystä aiheutti järjetön midsommar ruuhka torstai-iltapäivänä. Miellä oli liput meet and greet tapahtumaan, jossa pääsi henkilökohtaisesti tapaamaan ja juttelemaan queeneille. Lipuissa luki klo 18. Mä tilasin uberin jo 17.15 ja navari näytti matkaa olevan vain 4,6 kilometriä. Valitettavasti olimme jumissa ruuhkassa ja arvioitu saapuminen olikin 18.10. Emme tienneet onko ovet auki klo 18 vai tapahtuma alkaa klo 18. Onneksemme ovet olivat auki ja saimme oman osuutemme jonottamisesta, mutta se oli joka minuutin arvoista. Jokainen ehti jutella ja ottaa valokuvan. Ihan huikeaa! Tosin kohokohta oli itse show! Niin mieletön energia ja yleisön haltuun ottaminen!! Me käytännössä huudettiin äänemme karrelle ja jalat huusi hoosiannaa tanssimisesta.

Me otimme tästä ilosta kaiken irti! Olin varannut hyvin edulliset lennot Tampereelta Tukholmaan. Ihme että oli edukkaat, koska potkurilla mentiin. Hiukan tärisin pelosta, mutta tuo mun esikoinen on varustettu sen verran hurtilla huumorilla, etten oikeastaan ehtinyt jännittämään kun hän suunsa kävi siihen malliin. Varasin elämäni ensimmäistä kertaa Air B´nB majoituksen, koska hinnat Tukholman hotellissa oli äly-korkealla! Ihanan pienen huoneen saimme ja PARHAAT petivaatteet EVÖ! Samoin nautin elämäni parhaan parsa-annoksen samaisessa Östermalmin kaupunginosassa. Muuhun meillä ei ollut aikaa tämän vajaan vuorokauden pyrähdyksen aikana, mutta ihan huippu miniloma huipussa seurassa.