Mitä mä teen teinityttöni iholle…?

 

Kaupallisessa yhteistyössä: Ducray, Keracnyl

Mä joskus mietin olisiko poikien äitinä kuinka paljon helpompaa… Ei sikäli, pojathan ovat yhtä muotitietoisia kuin tytötkin, tai ainakin oletan näin. Mutta kasvot ja ulkonäköpaineet on ihan joskus aivan järkyttäviä.

Huomaan kuulevani tyttärieni suusta identtisiä lauseita joita joskus olen itsekin teini-iässä (ja varmasti vanhempanakin) viljellyt. ”Olen ruma. Kukaan ei ikinä halua seurustalla mun kans” tai vastaavia kauheita lauseita.

Kuukautisten aikaan olotila on ihan hirveä. Tuntuu kuin olisi maailman rumin ihminen. Unohdat kuitenkin sen, että lähestulkoon kaikki naiset tuntevat täsmälleen samoin vuodon kovimpina päivinä. Ja mitäs sitä ennen. Tiedät, sen ajan olevan lähellä kun otsaan, poskeen tai hirveimpänä ikinä, se finni iskee isompana kuin ikinä. Kasvot vääristyy sen ”kraaterin” vaikutuksesta eikä tee mieli mennä ihmisten ilmoille.

Mä olen esipuberteetti-iästä saakka opettanut tytöille kuinka ihoa hoidetaan. Itselläni ei ollut taipumusta varsinaiseen akne-ihoon, mutta kyllä murrosiässä otsa oli kuin perunapelto. Ystäviä oli lähipiirissä jotka paini aknen kanssa ja valitettavasti siihen aikaan aknen hoito oli melko uutta sekä joillekin mun ystävien perheille erittäin kallista. Mä annoin tytöilleni samat ohjeet kun aikanaan sain äidiltä: ”kasvot pestään AINA ennen nukkumaan menoa ja meikit pois.” Tähän päivään mennessä voin rehellisesti sanoa etten ole koskaan nukkunut meikit silmissä.

Ihonhoito itsessään on onneksi nykyään melko simppeliä sekä omasta mielestä suhteellisen edullistakin. Riippuen toki tuotteista ja mitä niiltä halutaan. Mun tytöillä on molemmilla omat erilaiset ongelmakohdat. 17 vuotias painii epäpuhtaan selän kanssa ja joskus meillä oli ongelma se, ettei hän halunnut pitää toppeja tai selästä avonaista mekkoa. Vanhojenpäivä oli yksi tällainen tapahtuma. Hirmu kauhea kuulla kuinka hänen oma valitsemansa mekko ei kelpaa koska iho on hänen mielestään niin pahassa kunnossa.

Kolme viikkoa aikaa ja selkä pitäisi saada kuntoon. Olin saanut yhteistyön kautta ihonhoitoon tarkoitettuja tuotteita. Ducray Keracnyl. Hiukan olin ensin että ”jaahas”… Ohjeessa lukee ”aknen hoitoon”, mutta perehdyin lisää aiheeseen niin se todellakin soveltuu epäpuhtaalle iholle vaikkei olisi varsinaista akne-diagnoosia saanutkaan.

Mä rupesin sitten miettimään miten ”akne” määritellään. Terve.fi sivusto kirjoitti näin: ” Akne eli tutummin “finnitauti” on yleisimpiä nuoruusiän ihosairauksia. Iho-oireiden lisäksi aknella voi olla huomattava vaikutus nuoren itsetuntoon ja sosiaaliseen kanssakäymiseen. Akne ei ole vain nuorten tauti vaikka se kiinteästi liittyykin murrosiän hormonitason muutoksiin. Akne runsaine alalajeineen on yllättävän yleinen lähes kaikissa ikäluokissa” Eli vaikkei välttämättä itsessään ole diagnoosia taudista, niin voidaan puhua myös aknen lievemmistä muodoista.

Me joka tapauksessa päädyttiin testaamaan Ducrayn Kercnyl tuotteiden toimivuutta kasvoihin molemmilla tytöillä, mutta ensisijaisesti esikoisen selkään. Aluksi Foaming Gel tuntui todella kuivattavalta varsinkin kasvoissa, mutta puhdistuksen jälkeen levitettävä Anti-Blemish (vapaasti suomennettuna anti-punoittava) voide niin iho tuntui todella freesille.

Meillähän oli toki aikaa testailla parikin viikkoa ja sinä aikana huomasi isoimman eron. Rasvaisuus oli poistunut lähes kokonaan, mutta iho ei ollut kuiva eikä hilseilevä. Isommat näpyt sai kyytiä ja siihen vissiin se kuiva tunne perustuukin.

Mä olin saanut itselleni aikaan huonolla syömisellä myös järkyttävän huonokuntoisen selän. Puberteetti ei voine olla syynä liki 40 vuotiaan naisen epäpuhtauksille. Ei ainakaan minun tapauksessani. Kokeilin kuitenkin myös itselleni samoja rutiineja ja kappas, uikkarin pukeminen ei ollutkaan niin vastenmielistä.

Mikäli teillä painitaan hankalan epäpuhtaan ihon kanssa niin suosittelen lämpimästi testaamaan. Apteekista saat lisäinfoa ja tuotteet ovat helposti saatavissa apteekeista kautta maan. Lisätietoa saat osoitteesta www.ducray.fi/keracnyl