Mitä suurempi peppu, sitä kauniimpi – Näitä asioita kauneudessa ihannoidaan maailmalla

Kauneus on katsojan silmässä. Lopeta peilikuvasi murehtiminen: sieltä katsoo takaisin maailmanluokan kaunotar.

Kulttuuri ja kasvatus vaikuttavat kaikkeen – myös kauneuteen ja siihen, mitä pitää kauniina. On suuri ero siinä, onko kotoisin Mauritaniasta vai Japanista. Itäafrikkalaisten heimojen naisilla on tapana venyttää milloin alahuulta tai korvanlehtiä, Australiassa puolestaan ihmisen elämä tatuoitiin ihoon jo kauan ennen kuin siitä tuli muoti-ilmiö länsimaissa. Seuraavassa muutama erilainen kauneusihanne ja kauneuden hoitotapa maailmalta.

Mauritania

Mauritaniassa nainen on sitä kauniimpi, mitä enemmän lihaa hänellä on luittensa ympärillä. Jos perhe haluaa tyttärensä hyviin naimisiin, he lähettävät hänet kalliille lihottamisleirille, jotta tuleva mies saisi mahdollisimman upean morsiamen. Myös ikä on Mauritaniassa arvossa, ja avioerojen suuri lukumäärä tekee naisesta entistä viettelevämmän.

Myanmarin ja Thaimaan raja

Kaya-heimossa aloitetaan kauneudenhoitorutiinit erittäin nuorena. Nainen on sitä kauniimpi, mitä pidempi kaula hänellä on. Niinpä vasta viiden vanhoille tytöille laitetaan kaulaan kultaiset renkaat, joita sitten lisätään iän karttuessa. Kirahvi-look ei pelota heitä, sillä kultaisilla renkailla päällystetty kaula on paitsi statussymboli, myös kauneinta, mitä ajatella saattaa. Tämä kauneusmuoto ei ole täysin riskitön, sillä kultaisia renkaita ei oteta koskaan pois, ja jos ne yritettäisiin ottaa, kaula ei välttämättä jaksaisi kannatella päätä ilman kultaista tukeaan.

Yhdysvallat

Nuoruuden suorastaan sairaalloinen tavoittelu on tärkeää useille amerikkalaisille. Nuoruustuotteet myyvät kuin häkä, eikä monien paikallisten mielestä ole mitään kauniimpaa kuin mahdollisimman nuori olemus – ilmeisesti siksi amerikkalaiset naiset käyttävätkin eniten maailmassa ryppyvoiteita ja plastiikkakirurgiaa.
Myös pituus kuuluu amerikkalaiseen kauneus-ihanteeseen, ja Yhdysvalloissa naiset ostavatkin korkokenkiä vuosittain noin 5,9 miljardilla eurolla.

Japani

Japanissa iho on erittäin tärkeä osa kauneutta. Mitä sileämpi ja vaaleampi iho on, sen parempi. Ihon kuntoa ylläpidetään syömällä kollageenipitoista ruokaa ja välttelemällä turhaa auringossa oleilua. Tyttömäinen olemus iän karttuessa on tärkeää. Uskomatonta kyllä, jopa linnunulosteesta tehdään puhdistusainetta, jolla yritetään säilyttää iho mahdollisimman kauniina ja pehmeänä. Ainetta kutsutaan usuigoksi.

Dominikaaninen tasavalta

Kynnet esiin! Dominikaanisessa tasavallassa naisen kynsien on oltava pitkät ja vahvat, silloin käsiä pidetään erityisen kauniina. Kuinka se sitten onnistuu? Syömällä valkosipulia, tietysti! Naiset käyttävät kyseisessä maassa valkosipulia myös kynsilakan joukossa taatakseen kynsien kestävyyden. Haju tosin lukeutunee haittapuoliin.

Jamaika

Jamaikalla on kehitetty muun muassa lihotuspilleri ideaalivartalon saamiseksi, sillä mitä suurempi peppu, sen parempi. Vaikka länsimaiset kauneusihanteet ovatkin rantautuneet Jamaikalle, ne eivät onneksi ole vielä syrjäyttäneet paikallisia kauneusihanteita. Niinpä esimerkiksi Levi’s lanseerasi kurvikkaille naisille suunnitellut farkut juuri Jamaikalla, missä ne ovat saavuttaneet suuren suosion.

Lähteet: National Geographic, Oprah, NBC Nightly News with Brian Williams

Lue myös:

Kampaaja ja meikkitaiteilija Sumi Morenon 10 vinkkiä kauneuteen

Meikki vaatii hyvät työkalut – hyvä meikkisivellin on kaiken perusta!

Bloggaajien parhaat meikki- ja pukeutumisvinkit

Teksti
Kuva Fotolia
Julkaistu Miss Mixissä 11/2011

Tilaa Idealistan uutiskirje!

Saat sähköpostiisi suoraan monipuoliset treeni-, kauneus- ja hyvinvointijutut.

Toimitus suosittelee