Katso muutos: Ylellinen koti

Kivitalo uusittiin remontissa lattiasta kattoon.

Yksitasoinen 130-neliöinen omakotitalo Espoon Bodominjärvellä näyttää tyypilliseltä 1970-luvun kodilta. Sisällä odottaa yllätys: nuoren perheen koti on täynnä mielikuvituksellisia ratkaisuja.

koti_vessa_400
Etenkin kodin vasen siipi on jännä. Lasiseinä nimittäin ulottuu käytävän loppuun saakka. Sen taakse jäävät, tai pitäisikö sanoa, sen läpi voi nähdä vessan lisäksi perällä sijaitsevan suihku- ja saunatilan. Käytävän toisella puolella ovat makuuhuone, tuleva lapsen huone ja korkeakiiltoiset liukuovikaapistot. Lasiseinän ja liukuovien ansiosta vaikutelma on ilmava, mutta onko tämä käytännöllistä?

– Ei se ehkä sitä ole, koska lasiin roiskuu vettä ja sitä pitää pestä jatkuvasti, perheen äiti myöntää.

– Mutta on se vaan niin hyvännäköinen ja tuo avaruutta käytävään, isä toteaa.

Avoin toiletti vaikutti allashankintoihin: tarvittiin näyttävät, hotellimaiset kalusteet, jotka kehtaa asettaa näyteikkunalle. Wc-tilan hauskannäköinen seinä tehtiin märkää laastia puupalalla hiertämällä.

kylpyhuone_ennen_250Tässä perheessä remontti on tehty pitkälti verkkomedia-alalla työskentelevän isän huimien ideoiden pohjalta. Ja niitähän on on riittänyt. Saunasta tehtiin näyttävä sisustus-elementti, joka ei mitenkään kävisi kainolle ihmiselle.

koti_kylppari_400
– Ei tänne kukaan näe, ellei tule käytävälle katsomaan. Lämpöäkään sauna ei lasin läpi pahemmin päästä, ainakaan jos ei istu tuntikausia, isä kertoo.

koti_pohja_400

Lue lisää ja katso upeat kuvat marraskuun Koti ja keittiö -lehdestä!

IRA KOIVU | KUVAT KIMMO LEHTONEN JA REMONTTIALBUMI

Toimitus suosittelee